Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
18Activity
P. 1
Shtresimet e Identitetit Kulturor Shqiptar - Kajoli, Morina et al., 2003

Shtresimet e Identitetit Kulturor Shqiptar - Kajoli, Morina et al., 2003

Ratings: (0)|Views: 763|Likes:
Published by Gjulio22
Shtresimet e Identitetit Kulturor Shqiptar - Kajoli, Morina, Ibrahimi, Hatibi, Krasniqi, Maloku, Rexhepi, Mehdiu, Çapriqi, Tufa, Veizi, Qazimi. Prishtinë, 2003.
Shtresimet e Identitetit Kulturor Shqiptar - Kajoli, Morina, Ibrahimi, Hatibi, Krasniqi, Maloku, Rexhepi, Mehdiu, Çapriqi, Tufa, Veizi, Qazimi. Prishtinë, 2003.

More info:

Published by: Gjulio22 on Apr 23, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/28/2013

pdf

text

original

 
 
SHTRESIMET E IDENTITETITKULTUROR SHQIPTAR
Muhamed Jusufi-Kajolli / Qemajl Morina / Nexhat Ibrahimi / Ervin Hatibi / Milazim Krasniqi / Fadil Maloku/ FahrushRexhepi / Feti Mehdiu / Basri Çapriqi / Agron Tufa / AbazVeizi / Qazim Qazimi
Zëri YnëPrishtinë2003
 
Biblioteka
Oaza 
 Botues:Shoqata Kulturore “Zëri Ynë”Për botuesin:Muhamed Jusufi-KAJOLLIRedaktor:Milazim KrasniqiCopyright © Zëri Y
 
Përmbajtja:
Përmbajtja:.........................................................................3
 
Parathënie..........................................................................6
 
Muhamed Jusufi-KajolliFeja, domosdoshmëri individuale dhe kolektive..........8
 
Jeta njezore.........................................................................8
 
Jeta sipas bokuptimit të shkencëtarëve........................9
 
Jeta sipas botëkuptimit socio-politik.................................10
 
Jeta sipas fesë......................................................................11
 
Të forcojmë identitetin........................................................12
 
Ku qëndron problemi
?
.........................................................14
 
Faktorët që pengojnë përparimin e popullit shqiptar....15
 
a. Mosinterpretimi i drejtë i së kaluarës.........................16 
 
b. Arsimi i kornizuar..........................................................19 
 
c. Lejimi i shpërnguljeve..................................................21
 
Përmbyllje..............................................................................22
 
Mesazhi..................................................................................22
 
Qemajl MorinaIdentiteti fetar i shqiptarëve...........................................25
 
Roli i fesë ndër shqiptarët....................................................26
 
Cili është identiteti fetar i shqiptarëve
?
............................27
 
Në vend të përmbylljes.......................................................30
 
Nexhat IbrahimiPengesat dhe perspektiva e dialogut ndërmjet Islamitdhe Kristianizmit
(Drejt kapërcimit të paneklezianizmit /evrocentrizmit)
....................................................................32
 
Përfundim..............................................................................41
 
Shtojcë:..................................................................................41
 
Literatura...............................................................................42
 
Ervin Hatibi

Activity (18)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Mejdi Musliu liked this
Artan liked this
BSASciti liked this
Hatije Sllamniku liked this
Kushtrim Berisha liked this
AACO liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->