Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
27Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Povestiri Cu Talc

Povestiri Cu Talc

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 918 |Likes:
Published by Ferenk
Povestiri cu inteles dublu , care ascund un adevar profund si pline de intelepciune .
Povestiri cu inteles dublu , care ascund un adevar profund si pline de intelepciune .

More info:

Categories:Types, Resumes & CVs
Published by: Ferenk on Apr 28, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/18/2013

pdf

text

original

 
Povestea lupilor
O bătrână Cherokee îi spune nepotului său despre o luptă care se dă în ea. Este o bătălieîntre 2 lupi.
Unul este rău:
se înfurie, invidiază, regretă, lăcomeşte, e arogant, gelos, orgolios, minte,îşi plânge de milă, se simte inferior, vinovat, e plin de mânie…
Celălalt e bun:
e vesel, calm, iubitor, umil, binevoitor, generos, încrezător, optimist, plinde compasiune şi credinţă, recunoscător… Nepotul se gândi pentru o clipă apoi întrebă:
“Şi cine va câştiga această bătălie?” 
Bătrâna Cherokee i-a răspuns simplu:
“Cel pe care îl hrănesc.” 
Fluturele
Un băieţel a găsit coconul unui fluture. L-a luat cu el şi zilnic îl privea, poate, poate vasurprinde momentul în care fluturaşul va ieşi la lumina zilei.Şi iată că ziua mult aşteptată şi-a făcut apariţia. A stat băiatul nostru ore în şir pentru a privi cum fluturele încerca să iasă printr-o gaură extrem de mică.După o vreme însă, fluturele nu a mai progresat deloc. Se pare că a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a ieşi, dar nu a fost de ajuns. Băiatului i s-a făcut milă şi s-a decis să îi vinăîn ajutor. A luat o foarfecă şi a tăiat partea care a mai rămas din cocon. Astfel fluturele areuşit să iasă cu uşurinţă.Dar corpul lui era umflat, iar aripile îi erau mici şi scorojite. Băiatul a continuat să privească nou născutul fluturaş aşteptând ca în orice moment să îşi ia zborul. Din păcateacest lucru nu s-a mai întâmplat. Fluturele a fost nevoit să îşi petreacă restul zilelor târându-se de ici colo, cu un corp umflat şi aripi scorojite. Niciodată nu a fost în stare săzboare.Băiatul, în bunătatea şi mila lui, nu a înţeles că acel chin de a trece prin găurică mică acoconului îi era vital fluturelui. Era modalitatea prin care fluidul din corp era forţat să1
 
ajungă în aripi pentru ca acestea să fie pregătite pentru zbor imediat ce va reuşi să seelibereze din cocon.
Asemeni fluturelui, şi noi trebuie de multe ori să ne zbatem în viaţă pentru a necâştiga libertatea şi a ne putea lua zborul. Oricât de greu pare a fi uneori, nu te lăsacopleşit(ă), focalizeză-te pe ceva pozitiv, găseşte-ţi un motiv pentru care să te lupţi încontinuare şi să nu te dai bătut(ă).
Povestea supei din piatră
Cu mulţi ani în urmă, 3 soldaţi înfometaţi şi obosiţi de atâtea lupte, au ajuns într-un micsătuc. Ţăranii de aici abia supravieţuiau de la o zi la alta ca urmare a unei recolte sărace şia multor ani de război. S-au adunat repede în piaţa satului să-i întâmpine pe soldaţi însăau făcut-o cu mâna goală. Au început să se plângă că nu le-a mai rămas nimic şi că suntmuritori de foame.Soldaţii au schimbat repede între ei câteva vorbe. Apoi s-au întors către bătrânii satului.Primul soldat le-a spus: “Pământul vostru sărăcit v-a lăsat fără nimic de oferit, dar văvom împărtăşi noi din puţinul pe care îl avem:
Secretul cu ajutorul căruia poţi facesupă din pietre
.”Bineînţeles că ţăranii au fost intrigaţi de spusele soldatului. Au aprins focul şi au pus celmai mare vas cu apă la fiert. Soldaţii au aruncat în apă trei pietricele.“Aceasta va fi o supă foarte bună”, zise al doilea soldat, “dar un pic de sare ar face-ominunată”. În acel moment o ţărancă s-a ridicat şi a spus “Ce noroc! Tocmai mi-amamintit unde a mai rămas câtăva.” S-a întors repede şi a mai adus şi un şorţ de bucătărie,un pătrunjel şi o gulie. În timp ce acestea au fost puse la fiert şi altor ţărani li s-a maiîmprospătat memoria. În curând în oală au fost puse orz, morcovi, carne de vacă şismântână. Până să fie gata supa, a mai apărut şi o sticlă de vin.Tot satul alături de cei trei soldaţi s-au pus să se ospăteze. Au mâncat, au dansat, aucântat până târziu în noapte cum nu s-a mai întâmplat de mult.Dimineaţa când cei trei soldaţi s-au trezit, toţi sătenii stăteau în faţa lor. La picioare aveau pus un rucsac cu cea mai bună pâine şi brânză. “Ne-aţi împărtăşit cel mai mare secret,acela de a face supă din pietre, a spus un ţăran soldaţilor, şi pentru aceasta nu vă vomuita”. Auzind acestea, al treilea soldat s-a întors către mulţime şi a spus:
“Nu e nici un secret, însă un lucru rămâne mereu adevărat: doar împărţind poţiface o mare sărbătoare.”
2
 
Povestea omului care se fura pe el însuşi
Emmanuel Ninger este numele eroului povestirii noastre. Era un artist tare talentat.Obişnuia să îşi cumpere cele necesare de la un magazin al cărui patron îl cunoştea bine.Într-una din zile, domnul Ninger şi-a plătit cumpărăturile cu o bancnotă de 20 Usd.Patronul magazinului i-a acceptat banii şi i-a pus în sertarul casei de marcat. Totuşi acestaa remarcat că s-a murdărit pe degete cu cerneală. A devenit suspicios şi a anunţat poliţia.Poliţiştii au obţinut un mandat de percheziţie a casei lui Emmanuel Ninger. În podulacesteia au găsit instrumente de reproducere a bancnotei de 20 Usd. Au găsit şi 3 portrete pictate de d-l Ninger. Erau deosebite.De fapt, dacă stai să te gândeşti, trebuia să aibă talent ca să poată reproduce bancnotele.A reuşit să păcălească o mulţime de persoane până în ziua ghinionistă în care patronulacelui magazin a observat cerneala de pe degete.După arestarea sa, cele 3 tablouri s-au vândut la o licitaţie publică cu 5.000 usd fiecare.Culmea e că practic i-a luat aproximativ aceeaşi perioadă de timp pentru a picta bancnotade 20 usd cât i-a fost necesar pentru pictarea unui tablou de 5.000 usd.
Morala:
 De multe ori nu avem o părere bună despre noi. Nu realizăm care ne sunt talentele şi aptitudinile sau nu ştim să le valorificăm în folosul nostru şi al altora. Ajungem să ne furăm pe noi înşine încercând să găsim scurtături care să ne ducă mai repede larezultatele dorite, facem compromisuri, înşelăm. S-ar putea ca pe termen scurt să nemeargă bine, dar cu siguranţă pe termen lung se va întoarce împotriva noastră.
O gustare cu Dumnezeu
Referitor la subiectul atins de Carmen, într-adevăr este foarte greu să recunoşti ajutoruldivin pentru că acesta îmbracă forme atât de diversificate, se întruchipează într-un număr atât de mare de lucruri aparent nesimnificative şi mărunte, încât nu poţi să faci diferenţadacă este doar o simplă întâmplare sau este chiar ceva trimis de acolo de sus.Pentru a susţine ideea că “mâna divină” e întotdeauna prezentă, şi mai ales acolo unde neaşteptăm cel mai puţin, vă invit să lecturaţi următoarea povestioară, care începe aşa:A fost odată un băieţel care a dorit foarte mult să îl întâlnească pe Dumnezeu şi s-a gânditel într-o zi să pornească în căutarea Lui. Ştia foarte bine că nu o să fie o simplă plimbare,3

Activity (27)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Fugaru Isabella liked this
Raischi Victor liked this
pantone209 liked this
Sorenela Renitsa liked this
Iraida Timbaliuc liked this
Georgiana Plesa liked this
animatingamalia liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->