Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
25Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Referat: Drogurile

Referat: Drogurile

Ratings: (0)|Views: 1,340|Likes:
Published by Emil

More info:

Published by: Emil on May 04, 2010
Copyright:Traditional Copyright: All rights reserved

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/31/2013

pdf

text

original

 
Drogurile
 În doze bine determinate, ele sunt utilizate în medicina, mai ales ca sedative sipentru a induce somnul. Barbituricele si compuii asemntori acestora, ca sitranchilizantele minore, sunt depresoare ale sistemului nervos central. Analgeziceleopioide acioneaz, de asemenea, ca depresoare ale sistemului nervos central.Halucinogenele acioneaz asupra sistemului nervos central si conduc la apariiailuziilor senzoriale sau a halucinaiilor. Cunoscute si sub denumirea de "droguripsihedelice", în rândul halucinogenelor se înscriu, mai ales, dietilamida aciduluilisergic (LSD), fencyclidina, psilocybina si unele amfetamine substituite la nucleulbenzenic.Pe msur ce drogurile devin tot mai uor de procurat, au tot mai mare cutaredrogurile "recreative", care influeneaz starea de spirit a celui care le consum.
Termeni farmaceutici
Comprimatele sunt preparate farmaceutice solide, care conin doze unitare dinuna sau mai multe substane active. Ele se obin prin comprimare unui volumconstant de substane active asociate sau nu cu substane auxiliare, sunt destinateadministrrii pe cale orala.Capsulele sunt preparate farmaceutice formate din înveliuri care conin dozeunitare de substane active, asociate sau nu cu substane auxiliare destinateadministrrii orale.
Amfetaminele
Amfetaminele, care se gsesc sub form de pilule, capsule sau praf, stimuleazbtile inimii i pot crete tensiunea arterial. Efectul lor se face resimit, în general, în aproximativ jumtate de or dup ce sunt luate, i dureaz câteva ore. Dup ceefectul dispare, consumatorii tind s aib o senzaie de iritare, neastâmpr inelinite.Insomnia apare foarte des, la fel depresia. Faptul c tensiunea arterialcrete poate duce la spargerea unor vase de sânge i chiar, uneori, la paralizie saucom. Unii oameni se pot intoxica din cauza amfetaminelor, chiar dac le iau încantiti mici. Pe msur ce consumul crete, tolerana corpului crete i ea, astfel c,pentru a obine acelai efect, consumatorul simte nevoia s ia din ce în ce mai multedroguri. Aa se ajunge la dependen.

Activity (25)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
rashcapur liked this
Florea Alina liked this
Nemessis Phoenix liked this
Lavinia Pene liked this
Tache Marinela liked this
Alynaa Bubu'za liked this
cristinarogojina liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->