Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
A Favor de La Natura

A Favor de La Natura

Ratings: (0)|Views: 51|Likes:
Published by jamster33
A favor de la Natura

La Permacultura ens ajuda a dissenyar participativament entorns -rurals o urbans, satisfent les nostres necessitats localment, reduint considerablement l'impacte ambiental, i reconectant-nos amb els cicles naturals.
A favor de la Natura

La Permacultura ens ajuda a dissenyar participativament entorns -rurals o urbans, satisfent les nostres necessitats localment, reduint considerablement l'impacte ambiental, i reconectant-nos amb els cicles naturals.

More info:

Published by: jamster33 on May 06, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/06/2010

pdf

text

original

 
 A favor de la NaturaLa Permacultura ens ajuda a dissenyarparticipativament entorns -rurals o urbans, satisfent lesnostres necessitats localment, reduintconsiderablement l'impacte ambiental, i reconectant-nos amb els cicles naturals. Es un disseny eco-lògic, uneina de disseny per la sostenibilitat. Treballa a favor dela Natura, aprenent del seu funcionament. Utilitza elpensament sistémic i tracta no tant sols de cuidarl'entorn sinó d'incrementar el capital natural per a lesfutures generacions.L¶objectiu és posar en marxa sistemes que tendeixin aautoregular-se i a funcionar per si sols, millorant lesinterrelacions entre els diferents elements del sistema,per optimitzar les potencialitats del conjunt.El procés de proveir les necessitats humanes dins delslímits ecològics requereix d'una autèntica revoluciócultural, en la que es prioritza la cooperació i lal'identificació amb la resta de formes de la natura.La flor de la Permacultura ens mostra la varietat detemes clau que requereixen una transformació per acrear una cultura sostenible. Originàriament es vaenfocar en la gestió de la Terra i la Natura; però del'agricultura permanent o sostenible inicial s'haevolucionat vers la visió d'una cultura permanent osostenible. * Així els principis s'apliquen a altres àmbits: com els recursos materials i energètics..., i també a la
 
organització humana com podeu veure a la flor.Dibuix FLOR PERMACULTURA aquí
La xarxa
 La permacultura es també una extensa
xarxa
depersones i grups que intenten viure i posar en marxasolucions d'aquesta mena arreu del món, tant als païsosdel Nord com del Sud. En aquest sentit els Instituts dePermacultura, a Sudamerica per exemple, son moltactius i les trobades mundials interessants de seguir.
La formació
 La major part de la gent involucrada en aquesta xarxaha completat un curs de disseny d'un mínim de 80 h.Es un dels principals vehicles per a la inspiració i laformació de la Permacultura a traves del món. L'altreson les finques o els espais gestionats amb aquestscriteris que es poden visitar. Així a pesar de leslleugeres diferencies de cada facilitador, adaptades al'experiència i comprensió locals, el curs es l'aglutinantd'un veritable moviment social.Per altra banda aquesta formació basada enl'aprenentatge en acció -s'apren fent-, es manté almarge de les institucions acadèmiques, el que laconserva en un territori fèrtil i divers, lliure del'apalancament acadèmic i aprop de la vida.Un altre característica important es que laPermacultura es manté centrada en les oportunitatsmés que en els obstacles. Es creativa i proactiva.
 
Tendeix a reforçar les habilitats per a la autosuficiènciai els valor comunitaris, i més que el consum verd,potencia la qüestió bàsica de reintegrar els cicles deproducció i consum, es a dir, tendeix a la producciódirecta -sobretot d'aliments i energia- per proveir lesnostres necessitats tant a nivell familiar com decomunitat local. Crear el món que volem, més quecriticar el que no volem. La permacultura te molt encompte el descens energètic, conseqüència del pic delpetroli, i es una bona eina per enfrontar-lo.
Els
principi
s
de
l
a Permacu
lt
ura
 Ètics-
Cuidar
l
a Terra
: treballar per a la vida. Lanecessitat de responsabilitzar-nos del mantenimentdels sistemes de suport a la vida en el planeta.-
Cuidar
l
e
s
Per
s
one
s
: reconeixent una equitat quecontempli l'altre i la pluralitat, mostrant-se solidaria;-
edi
st
ribuir e
ls
exceden
ts
: Compartir elsrecursos del planeta equitativament i reduir-ne elconsum, reduint així la petjada ecològica de cadahabitant, ciutat i nació. Aquests principis es duen a la pràctica a través d¶unsprincipis de disseny i d¶actitud, extrets delfuncionament dels ecosistemes naturals, de la saviesatradicional de totes les cultures i tots els pobles, delsmoderns coneixements científics i de la tecnologiaapropiada.
Els
principi
s
de di
ss
eny 
es poden resumir :

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->