Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
8Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
sejarah 2010

sejarah 2010

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 248|Likes:
Published by tanussha31395

More info:

Published by: tanussha31395 on May 12, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/29/2012

pdf

text

original

 
PENGHARGAAN
Saya, Tanussha A/P G.Parasuraman, mengucapkan berbanyak-banyak terima kasihkepada Pengetua, Pn. Jamsiah bt Talib , yang telah memberi kebenaran kepada sayamenjalankan kajian ini. Ucapan terima kasih juga saya tunjukan kepada guru geografisaya, Pn.Nor Ash, yang telah memberikan bimbingan dan tunjuk ajar hingga kajian iniselasai. Saya amat terhutang budi kepada kedua-dua ibu bapa saya yang telahmemberikan dorongan dan semangat sepanjang kajian ini dibuat. Ucapan terima kasih juga saya tujukan kepada semua reponden yang telah memberikan kerjasama kepada sayadan juga kawan-kawan saya, iaitu Kishinni, Shalini , dan Nadine Naveena yang telah bersama-sama menjalankan kajian ini.
 
OBJEKTIF KAJIAN
Saya dikehendaki menjalankan satu kajian tentang satu perayaan tradisi kaum diMalaysia merangkumi objektik-objektif berikut:a.Mengenal pasti sumber-sumber sejarah yang sahih. Ini akan dapat membantu sayamembuat satu kajian ilmiah dengan tatacara yang betul, jelas dan tepat. b.Menambah pengetahuan saya tentang perayaan tradisi kaum di Malaysiac.Menanamkan semangat patriotisme di dalam diri saya dan juga kalangan generasimuda melalui kajian ini.
 
KAEDAH KAJIAN
Saya menggunakan beberapa kaedah dalam kajian ini sepertia.RujukanSaya telah menjalankan rujukan terhadap surat khabar, majalah, dan buku- buku yang berkaitan. Saya juga telah mengunjungi rumah-rumah jiran saya yang berbangsa India bagi mendapat maklumat tentang Perayaan Deepavali. b.PemerhatianKaedah ini dilakukan sekitar rumah jiran saya yang berbangsa India.Kaedah ini dipilih bertujuan melihat keadaan dan suasana sambutan PerayaanDeepavali.c.PenyelidikanSaya telah menjalankan penyelidkan di perpustakaan sekolah, melawatlaman web yang berkaitan Perayaan Deepavali dan merujuk majalah yang berkaitan. Semua maklumat ini saya analisis agar ia bersesuaian dengan kajianyang dijalankan.

Activity (8)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
akmalhabiba liked this
Ng Guat Lay liked this
Alang Nieda liked this
Vindhya Permal liked this
cekodokmambo9594 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->