Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
113Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
BILLA SUPERMARKET

BILLA SUPERMARKET

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 11,866|Likes:
Published by botoshica

More info:

Published by: botoshica on May 15, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/17/2014

pdf

text

original

 
Analiza de marketing la nivelul Supermarketului Billa
Capitolul 1.Prezentarea supermarketului BILLA1.1. Scurt istoric al Lanţului EuroBILLA
În decembrie 1953 pianistul de numai 36 de ani Karl Wlaschek deschidea in Viena primul magazin de produse cosmetice in regim discount.Astfel, intr-un spatiu de vanzare de numai 40 mp, clienţilor li se oferea posibilitatea de aachiziţiona produse de marca la preţuri extrem de avantajoase.Aceasta politica de preţuri s-a impus in scurt timp, succesul avut ducand la deschidereasi altor filiale în Viena. In 1960 numarul magazinelor ajunsese deja la 45, strategia de discountfiind ulterior aplicata si in sectorul alimentar. In 1961 firma primea numele BILLA, însemnandîn limba germana "magazin ieftin" (Billiger Laden), strategia clara a preţurilor avantajoaseducand la poziţia de cel mai de succes lanţ de supermagazine în Austria de astazi. De aceea,expansiunea a continuat intr-un ritm accelerat. Astăzi firma face parte din concernul germanREWE, numarând in Austria aproximativ 1000 de magazine, iar Eurobilla este prezentă indiverse ţari precum Italia, Cehia, Slovacia, Romania, Croatia, Ucraina, Bulgaria si RusiaIn România, EUROBILLA este reprezentată de lanţul de supermagazine BILLA, lider al pieţei românesti en detail de produse alimentare si de larg consum
1
.Din februarie 1999, când a avut loc deschiderea primului supermagazin în Bucuresti,BILLA s-a străduit in permanenţa să satisfacă cele mai exigente cerinte ale clientilor săi. Prinutilizarea unei tehnologii moderne si a unei organizări riguroase, BILLA reuseste sa atingă unvolum mare de vanzări, să isi asigure in permanenţă o buna cotă de piata si să se dezvolte permanent.În anul2001, Rewe a adus în ţară şi lanţul Selgros Cash&Carry, prin deschiderea primului magazin la Braşov, unde se află şi sediul administraţiei centrale, iar din2005a fostextinsă şi reţeaua de discount Penny Market.
1
Scurta istorie Billa - http://www.billa.ro/eurobilla_ro/default.asp?katNr=34129&sNr=74582
3
 
Analiza de marketing la nivelul Supermarketului Billa
REWE România operează în prezent 33 de supermarketuri Billa, 51 de magazine dediscount Penny Market, 6 magazine de discount Penny Market XXL şi 17 magazine cash &carrySelgros. În anul 2007 vânzările din România au fost de peste 1 miliard de euro fiind aldoilea jucător pe piaţa românească de retail dupăMetro România.
1.2. Elemente de caracterizare asupermarket-ului BILLA
Din februarie 1999, cand a avut loc deschiderea primului supermagazin în Bucuresti,BILLA s-a străduit in permanenţa sa satisfacă cele mai exigente cerinţe ale clienţilor săi.BILLA are ca principal obiect de activitate comerţul cu produse alimentare si ca obiectivsecundar producţia de produse “CLEVER”.BILLA se doreşte a fi simbolul cumpărăturilor de calitate la preţuri convenabile, iar caobiectiv principal are scăderea preţurilor pentru a facilita achiziţionarea de produse într-o gamălargă. BILLA are în vedere satisfacerea tuturor gusturilor prin produse de calitate, preţuriavantajoase, mărci binecunoscute şi marcă proprie şi bineînţeles prin promoţii atractive.
 
O oferta bogata la cele mai avantajoase preturi.
2
 
 Billa
reprezintă simbolulcumpărăturilor de buna calitate la cel mai avantajos preţ, obiectivul central al firmei fiind acelade a scădea in permanenţa preţurile, astfel incat procurarea alimentelor si bunurilor de largconsum sa nu mai constituie o problema pentru consumatorul român. Politica BILLA este aceeade a satisface toate gusturile, printr-o gamă variata de produse la preţuri fară concurenţa. Printr-o organizare eficienta a muncii, precum si datorită marii cantitaţi de produse achiziţionate,BILLA este in masură sa ofere clienţilor săi o mare diversitate de articole de marca, produse proaspete si toate articolele din necesarul zilnic.
Prospetime.
Unul din avantajele cu care
BILLA
intelege sa vina in intampinareadorinţelor clientilor săi este prospetimea articolelor. In fiecare filiala BILLA exista raioane
2
Semnificaţia marcii - http://www.billa.ro/eurobilla_ro/default.asp?katNr=34129&sNr=74582
4
 
Analiza de marketing la nivelul Supermarketului Billa
specializate menite a satisface toate preferinţele si exigenţele de calitate ale clienţilor nostri.Astfel, in carmangeriile specializate, carnea proaspată, atent selecţionata de la furnizori, estetransata la fata locului si ambalată in conditii de maximă igiena. La raionul Delicatese, clienţiivor găsi un sortiment bogat de mezeluri, salate, brânzeturi, mancăruri gata preparate saudelicioase specialitaţi de panificatie. Nu in ultimul rand, raionul de Legume&Fructe vaintampina in fiecare filiala cu produse atat de provenientă autohtona cât si de import,atributul comun fiind calitate la cele mai bune preturi.
Calitate.
 Billa
ofera atat articole ale unor marci binecunoscute, cât si articole marca proprie, la fel de bine cotate din punct de vedere calitativ ca si cele ale unor mărcirenumite.
Servicii.
Gamă larga de servicii puse la dispoziţia clienţilor face din
 BILLA
loculunde cumpărăturile zilnice pot deveni o adevărată plăcere, de la cărucioare pentru copii, până la facilităţile oferite clienţilor pentru plata produselor achiziţionate.In prezent reteaua de supermagazine BILLA numară 33 filiale in intreaga tară. Fiecaresupermagazin are o suprafata de vanzare intre 1000 si 2400 mp, intre 100 si 200 locuri de parcare, peste 10.000 de produse si oferă locuitorilor din Bucuresti, Ploiesti, Arad, Timisoara,Cluj, Deva, Constanta, Galaţi, Craiova, Iasi, Brăila, Sf. Gheorghe, Satu Mare, Bacău, RâmnicuValcea, Baia Mare, Medias, Giurgiu, Reghin, Sibiu, Slatina, Tulcea si Suceava, posibilitatea dea-si face cumparăturile zilnice intr-un supermagazin civilizat de talie europeană, la preţuri foarteavantajoase.5

Activity (113)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Dan Stoica liked this
Adina Grama liked this
Angela Manoli liked this
Horia Florin liked this
Balaci Diana Daniela liked this
Badea Nicoleta liked this
Adryana Popa liked this
Adryana Popa liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->