Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
36Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Curentul Electric

Curentul Electric

Ratings:
(0)
|Views: 2,573|Likes:
Published by cristiprostean

More info:

Categories:Topics, Art & Design
Published by: cristiprostean on May 16, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/26/2013

pdf

text

original

 
 
CURENTUL ELECTRICCURENTUL ELECTRIC
GASMAN PAULGASMAN PAULPROSTEAN MARIUSPROSTEAN MARIUS
 
 
Legea lui Ohm” pentru bobineLegea lui Ohm” pentru bobine
Bobinele nu au o „rezistenţă” stabilă precumBobinele nu au o „rezistenţă” stabilă precumrezistoriirezistorii. Totuşi, există. Totuşi, existăo relaţie matematică dintre tensiunea şi curentul unei bobine, astfel:o relaţie matematică dintre tensiunea şi curentul unei bobine, astfel:
unde:unde:
v = tensiunea instantanee la bornele bobinei (V)v = tensiunea instantanee la bornele bobinei (V)L = inductanţa bobinei (H)L = inductanţa bobinei (H)di / dt = rata de variaţie a curentului (A / s)di / dt = rata de variaţie a curentului (A / s)
Forma acestei ecuaţii este asemănătoareForma acestei ecuaţii este asemănătoareecuaţieiecuaţiei pentrupentru condensatoarecondensatoare..
Precum este şi cazul condensatoarelor, comportamentul bobinelor Precum este şi cazul condensatoarelor, comportamentul bobinelor depinde de variabila timp. Pe lângă rezistenţa specifică spirelor depinde de variabila timp. Pe lângă rezistenţa specifică spirelor  înfăşurării (o vom presupune egală cu zero pentru simplificarea înfăşurării (o vom presupune egală cu zero pentru simplificareaexpunerii), căderea de tensiune la bornele unei bobine este strânsexpunerii), căderea de tensiune la bornele unei bobine este strânslegată de viteza (rata) de variaţie a curentului în timp.legată de viteza (rata) de variaţie a curentului în timp.
 
ExemplificareExemplificare
Să presupunem o bobină perfectă (rezistenţă de 0 Ω a firelor) introdusăîntr-un circuit în care putem varia cantitatea de curent cu ajutorul unui potenţiometruconectat ca şi rezistor variabil.

Activity (36)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Dorobăț Mihai-Marian liked this
Valeriu Postolachi liked this
John Michael liked this
Mada Dance liked this
Onu Alexandra liked this
Maria Scrob added this note
un document de toata scarba nu ai ce sa alegi din el. e adevarat nu am postat niciodata un document pe internet dar nici nu as face-o daca nu as avea ceva de calitate...adica , *** este acest document...o groaza de slideuri dar nimic concret...imi pare rau dar acesta este adevarul...
Ingrid Andacs liked this
Ionica Ion liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->