Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
42Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Post Mortem Sukan

Post Mortem Sukan

Ratings: (0)|Views: 1,858|Likes:
Published by sksitiawan

More info:

Published by: sksitiawan on May 24, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/23/2013

pdf

text

original

 
LAPORAN
‘POST MORTEM’
TEMASYA SUKAN TAHUNAN2010 SK SITIAWAN
Satu mesyuarat
‘Post Mortem’ 
Temasya sukan sekolah telahdiadakan pada 11 Mac 2010, jam 1.00 petang di kelas Tahun 6Delima.Mesyuarat ini diadakan bertujuan berbincang perkara-perkara berbangkit yang timbul semasa temasya sukanberlangsung pada 4 Mac 2010 yang lalu. Hasilnya, beberapaperkara yang berupa aduan, komen, cadangan telahdimaklumkan oleh pihak pentadbir dan guru-guru untuk diberiperhatian dan tindakan. Berikut adalah dapatan dari
“post mortem’ 
tersebut:
1.
Cadangan asal daripada En. Harith wakil pegawai dari PPDManjung supaya rumah sukan ditambah satu lagi daripada3 kepada 4 telah mendapat pro dan kontra daripada guru-guru. Dengan bertambah bilangan rumah akan memberipeluang yang lebih kepada murid untuk menyertainya.Namun sekolah menghadapi kekangan saiz padang yangkecil. Jika mahu dilaksanakan, perlawanan saringan harusdiadakan.
2.
Penyertaan individu dalam acara perlu dihadkan.Dicadangkan penyertaan individu hanya terhad kepada 3acara sahaja demi memberi peluang kepada murid lain.Perkara ini mendapat persetujuan semua guru.
3.
Perbarisan lintas hormat didapati memuaskan walaupunlatihan agak kurang. Dicadangkan untuk kelihatan lebihcantik, pembawa bendera dan sepanduk rumah sukanhendaklah berpakaian baju Melayu lengkap. Selain itu,dicadangkan ditambah dengan dua unit beruniform untukturut dalam perbarisan lintas hormat pada tahun hadapan.
 
4.Peralatan sukan didapati ada yang tidak disimpan ditempatnya walaupun sukan sudah seminggu berlalu.5.Pelaksanaan acara merentas desa agak baik. Cumadiharapkan pada bahagian penamat perlu dibuat lorong.Manakala bilangan pegawai bertugas bagi acarasukantara perlu ditambah. Contohnya, 2 orang pegawaibagi acara lontar peluru menimbulkan masalah.
6.
Pengacara sukan hanya mengumumkan nama pemenangsahaja tanpa menyebut nama rumah sukan yangmemenangi sesuatu acara semasa mengambil hadiah. Inimenyebabkan tiada sorakan gembira daripada penyokongrumah sukan berkenaan. Keadaan ini berlaku apabilapencatat hanya menyerahkan nama pemenang acaratanpa menulis nama rumah sukan itu kepada pengacara.
7.
Murid yang menerima hadiah acara sukan lambat kepentas hadiah. Dicadangkan dilantik 4 orang murid darisetiap unit beruniform menjadipenyelaras peserta yang menerima hadiah ke pentashadiah.
8.
Juruacara yang baik sememangnya kena merangka skripsemasa mengacara majlis. Namun pengacara perlu pekadengan memberikan butiran maklumat yang sesuai padasesuatu situasi yang tiba-tiba berubah.
9.
Penglibatan AJK PIBG atau ibu bapa murid yangberkebolehan perlu ditambah dalam pelaksanaan temasyasukan pada masa akan datang.Perkara ini bukan sahaja

Activity (42)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Mak Neet liked this
79032808 liked this
Rosmah Ros liked this
marsyamaisarrah liked this
Rosmah Ros liked this
Jocylinechris liked this
shaliniharun65 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->