Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
39Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Idea de Afecere-iepuri

Idea de Afecere-iepuri

Ratings:
(0)
|Views: 1,029|Likes:
Published by CAV90
idee de afaceri
idee de afaceri

More info:

Published by: CAV90 on May 25, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/24/2014

pdf

text

original

 
Idea de afacere:
Cresterea iepurilor 
SC. LEPUSROM.SRL
ADRESA
: Localitatea Seini, Judetul Maramures, Strada NicolaeBalcescu, nr 13, cod postal 435400;
1. Obiectivul afacerii
: Cresterea de iepuri pentru carne siblana;
2. Organizarea firmei
;
3.Descrierea afacerii
(Strategia firmei, Informatii financiare,Prezentare produs, Estimari ale vanzarilor/veniturilor/cheltuielilorviitoare, obiectivele pe termen lung si cele pe termen scurt );
 
1. Obiectivul afacerii
: Cresterea de iepuri pentru carne siblana
Ferma noastra se va ocupa de crestere, comercializaresi vanzare iepurilor din rasa Uriasul Belgian si
iepuriAngora.
o
Iepuri Belgieni
Uriasul Belgian este un reprezentant tipic al iepurilor dinvechiul tip de iepuri de carne. Este una dintre cele mai vechi rasede iepuri create de om. Iepurii din aceasta rasa sunt mari si au uncorp lung si musculos. Capul este masiv, legat in mod armoniosde trup, urechile sunt drepte, cu o lungime de 20-22 cm. Toraceleeste larg, spatele drept iar crupa rotunda. Masa vie medie este de6-7 kg, insa pot fi intalnite si exemplare cu greutate cu pana la 12kg. Lungimea corpului este de 65-70 cm in medie, dar exista siiepuri din aceasta rasa care ajung pana la 1 metru.
o
Iepuri Angora
Datorita blanii sale lungi spectaculoase, iepurele de Angora este orasa faimoasa. Initial, crescut numai pentru parul lui de texturalanii, iepurele de Angora este astazi, de asemenea, o rasa deiepuri de companie. Desi iepurele de Angora este un excelentanimalut de companie, blana lui lanoasa este inca colectata,toarsa si tesuta, creandu-se in urma acestui proces obiecte deimbracaminte si paturi incredibil de pufoase. Cu alte cuvinte,puteti avea un iepure de Angora in casa pe care puteti sa-l siimbracati, la fel de bine!Cei mai mari producatori de carne de iepure la oraactuala sunt Rusia, Ucraina, Franta si Spania.Carnea de iepure este o carne usoara, savuroasa si deosebitade celelalte feluri de carne pe care le consumam in mod curent.
 
Ea este asemanatoare din punct de vedere organoleptic cu ceade pasare, prezinta marele avantaj ca este saraca in grasimi sieste aproape lipsita de colesterol, prin urmare este recomandatapersoanelor care tin dieta si celor care sufera de diverse boli, cumar fi cele de inima. La ora actuala , cei mai mari consumatori decarne de iepure din Europa sunt italienii si francezii.Practic, cresterea iepurilor de carne este o afacere deosebitde profitabila, deoarece aceste animale se înmultesc repede, nusunt pretentioase si pot fi valorificate în cicluri de cate trei luni.Concurenta în acest domeniu este foarte mare în Romania.
2. Organizarea firmei
Poate fi folosit ca imobil de desfasurarea a activitatii o haladetinuta de familie a carei utilitatea a iesit din uz. Imobilul fiindfolosit pentru cresterea de porcine. Costurile ar implica renovareasi utilarea ei cu echipamentele necesare desfasurarii activitatii.Dimensiunile fiind de 60m lungime /40m latime/ 5m inaltime,dotata cu geamuri si izolatie terminca. Hala fiind in imediataapropiere a locuintei familiei deci afacerea ar fi una demarata lanivel familiar.
Organizarea incaperii:
- Iepurii vor fi depozitati in custi suprapuse pentru a economisiispatiu, custi pe 2-3-4 nivele.- Cuştile din plasă metalică (sârmă. Avantaje: plasa de sârmă securăţă, se spală şi se dezinfectează uşor, iar animalele nu mai vin în contact cu dejecţiile.- Cuştile pentru reproducţie sunt concepute pentru o iepuroaicăcu puii ei până la înţărcare, pentru un mascul adult sau pentrufemelele de înlocuire. Aceste cuşti trebuie să asigure spaţii pentruiepuroaică si pui.

Activity (39)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Nicolae Chetrari liked this
paraschiv54 liked this
Stici Felicia liked this
paraschiv54 liked this
Popa Sorin liked this
Popa Sorin liked this
Iulia Chiorean liked this
dunareanu_marian8668 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->