Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
16317261 Retele de Calculatoare Complet

16317261 Retele de Calculatoare Complet

Ratings: (0)|Views: 9|Likes:
Published by somoso_eve

More info:

Published by: somoso_eve on May 26, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/19/2013

pdf

text

original

 
Name: ________________________ Class: ___________________ Date: __________ ID: A
1
hwsrt
True/False
 Indicate whether the sentence or statement is true or false.
 ____ 1.
Retelele cu difuzare au un singur canal de comunicatii partajat de toti utilizatorii din retea.Comunicatia se face prin mesaje scurte, numite pachete, care pot fi primite simultan de mai multiutilizatori din retea.
 ____ 2. In retelele cu difuzare, pachetele contin un camp de adresa care precizeaza masina careia ii este adresat pachetul. Masinile din retea primesc pachetul, controleaza campul de adresa, si pastreaza pachetul numaiacea masina careia ii este adresat, restul ignorandu-l. ____ 3. Retelele punct-la-punct
:Dispun de numeroase conexiuni intre perechi de masini individuale.Pentru a ajunge de la sursa la destinatie un pachet poate trece prin una sau mai multe masini. Sunt posibile trasee multiple, de diferite lungimi.
 ____ 4. Retelele cu difuzare :
Dispun de numeroase conexiuni intre perechi de masini individuale.Pentru a ajunge de la sursa la destinatie un pachet poate trece prin una sau mai multemasini. Sunt posibile trasee multiple, de diferite lungimi.
 ____ 5. În retelele punct-la-punct un rol deosebit il joaca algoritmii de dirijare. Retelele de dimensiuni mai micifolosesc aceasta tehnologie. ____ 6. In LAN-urile cu magistrala, la fiecare moment unul din calculatoare poate transmite, iar celelalte asteapta. ____ 7. Ethernet (IEEE802.3)) este o retea cu magistrala si control descentralizat in care calculatoarele transmitoricand doresc si daca au loc ciocniri de pachete fiecare calculator asteapta un timp aleator si apoi incearcadin nou. ____ 8. Ethernet(IEEE802.3)) este o retea cu inel si control descentralizat in care calculatoarele transmit oricanddoresc si daca au loc ciocniri de pachete fiecare calculator asteapta un timp aleator si apoi incearca din nou. ____ 9. IEEE 802.5 este un exemplu de LAN de tip magistrala . ____ 10. Ruterele sunt calculatoare specializate ce conecteaza doua sau mai multe linii de comunicatie.
- Functioneaza la nivelul retea al modelului ISO/OSI- Interconecteaza mai multe retele locale de tipuri diferite, care utilizeaza acelasi protocol de nivelfizic.- Asigura flexibilitate in topologia retelei- Informatiile sunt memorate in tabele de rutare, care contin date despre adresa- Nu comunica direct cu calculatoarele aflate la distanta, ele lucrand doar cu adresa retelei dedestinatie.- Intr-un sistem de router-e mesajele pot urma diferite cai de la sistemul emitator la sistemuldestinatar.
 ____ 11. În cazul retelelor WAN cu difuzare, subreteaua foloseste un satelit sau un sistem radio. Fiecare ruter are oantena cu care poate receptiona si transmite. Toate ruterele pot auzi semnalul de la satelit si in unele cazuri pot auzi si transmisia de la rutere catre satelit.
2008 cu 100 grile
TTTFFTTFFTT
 
Name: ________________________ ID: A
2 ____ 12. Retelele sunt organizate pe straturi sau nivele, fiecare nivel oferind servicii nivelelor inferioare. ____ 13. Protocolul este o intelegere intre parti asupra modului de realizare a comunicarii. În realitate nu se transmitdirect informatii intre nivelul n al celor doua masini ci datele de pe nivelul n se transmit nivelului n-1, de aicinivelului n-2 si asa mai departe pana la nivelul 1 sub care se afla nivelul legatura de date
 
 prin care se producecomunicarea efectiva intre cele doua masini. ____ 14. O colectie de nivele si protocoale de comunicatie se numeste arhitectura de retea. ____ 15. Exista doua tipuri de servicii oferite de fiecare nivel nivelelor superioare: - servicii orientate pe conexiuni siservicii fara conexiuni. ____ 16. Serviciul orientat pe conexiuni este asemanator sistemului postal. ____ 17. Serviciul orientat pe conexiuni este asemanator sistemului telefonic ____ 18. Serviciul fara conexiuni este asemanator sistemului telefonic ____ 19. Protocoalele sunt legate de interfetele dintre niveluri, iar serviciile sunt legate de pachetele trimise intreentitatile pereche de pe diferite masini. ____ 20. Modelul de referinta TCP/IP a fost definit prima data in 1974 de catre Cerf si Kahn. ____ 21. Nivelul internet al modelului TCP/IP este similar nivelului sesiune din modelul OSI, avand ca probleme principale dirijarea pachetelor si evitarea congestiei ____ 22. Critici aduse modelului TCP/IP: nu are clar delimitate conceptele de serviciu, interfata si protocol; nu estegeneral si nu poate lucra cu alta stiva de protocoale; nivelul gazda-retea este prea dezvoltat; nu suntdelimitate in cadrul modelului nivelurile fizic si legatura de date desi sunt complet diferite. ____ 23. Critici aduse modelului OSI: ratarea momentului de aparitie a protocoalelor; tehnologii ineficiente dedelimitare a nivelelor si de proiectare a protocoalelor care sunt greu de implementat; implementarineperformante ale modelului si a protocoalelor; politici ineficiente privind utilitatea si sfera de aplicabilitatea modelului. ____ 24. Prin WWW (World Wide Web) sit-eurile pun la dispozitia utilizatorului pagini cu informatii ce cuprind pelanga text, poze, sunet, video, legaturi la alte pagini sau harti, etc.
Sistemul WWW sau mai simplu Web se bazeaza pe protocolul HTTP .
 ____ 25. IEEE 802.5 este un LAN de tip inel ce opereaza la 4Mbs si la 16Mbs. ____ 26.
Serviciile sunt legate de interfetele dintre nivele, iar protocoalele sunt legate de pachetele trimiseintre entitatile pereche de pe diferite masini.
 ____ 27.
In retele client/server (calculatoarele din retea pot folosi impreuna resurse: unitatile de disc,imprimantele , fisierele si programele).Nu exista so organizare ierarhica a calculatoarelor.Toate calculatoarele sunt considerate egale,Fiecare calculator are si rolul de client si de server.
 ____ 28.
In retele peer to peer - (datele sunt memorate in calculatoare performante numite SERVERE,intretinute de un administrator de sistem si sunt accesate de calculatoare numite CLIENTI (clients)).Majoritatea retelelor au servere dedicate (calculator care functioneaza doar ca server, nefiind folositdrept client sau statie de lucru).
FFTTFTFFTFFTTTTFF
 
Name: ________________________ ID: A
3 ____ 29.
In topologia magistrala (BUS)
 
daca un calculator se defecteaza, el nu afecteaza restul retelei.
 ____ 30.
In topologia magistrala (BUS)
 
daca un calculator se defecteaza, reteaua nu mai functioneaza.
Multiple Choice
 Identify the letter of the choice that best completes the statement or answers the question.
 ____ 31. Retelele cu procesoare situate in aceeasi camera, cladire sau campus se numesc:a.LANb.MAN c.WAN ____ 32. Retelele care:- au dimensiuni reduse,- folosesc o tehnologie de transmisie ce consta dintr-un singur cablu la care sunt atasate toate masinile,- functioneaza la viteze intre 10Mbs si 100Mbs cu intarzieri de ordinul zecilor de microsecunde si cu erorifoarte putinese numesc :a.LANb.MANc.WAN ____ 33. Alegeti varianta corectaLAN-urile cu difuzare au doua tipuri de tehnologii:a.magistrala sau steab.magistrala sau inelc.inel sau stea ____ 34. În retelele cu difuzare statice se divizeaza timpul in intervale discrete si se ruleaza un algoritm de alocareRound-Robin (RR), lasand fiecare masina sa emita :a.oricand doresteb.numai atunci cand ii vine randul. ____ 35. Retelele care au procesoare situate in acelasi oras, la o distanta de cel mult 10km si care pot suporta date,voce, legaturi cu reteaua locala de televiziune prin cablu se numesca.LANb.MANc.WAN ____ 36. Retelele :
care acopera o arie geografica intinsa (tara, continent), deci au
 procesoare in aceeasi tara sau peacelasi continent
in care gazdele (calculatoarele clientilor) sunt conectate printr-o subretea cu sarcina de atransporta mesaje de la gazda la gazdasi in care subreteaua este formata din:
linii de transmisie
(circuite,canale) care transporta bitiiintre masini si
elemente de comutare
(calculatoare speciale) care atunci cand sosesc date pe oanumita linie, trebuie sa gaseasca o noua linie pentru a retransmite datele mai departe.
se numesc :a.LANb.MANc.WAN ____ 37. Care varianta nu este corecta?Servicii sigure orientate pe conexiuni pot fi:a.Fluxurile de octetib.Datagrama confirmatc.Secventele de mesaje ____ 38. Care varianta nu este corecta?Serviciile nesigure (neconfirmate) fara conexiuni sunt:a.datagrame b.fluxuri de octetic.datagrama confirmat
TFaabbbcbb

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->