Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
56Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
proiect gestiunea financiara a intreprinderii

proiect gestiunea financiara a intreprinderii

Ratings: (0)|Views: 3,483|Likes:
Published by flori3089
fabbv an 2
fabbv an 2

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: flori3089 on May 31, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/29/2013

pdf

text

original

 
 Academia de Studii Economice, Facultatea Finante Asigurari Banci si Burse de Valori
PROIECTGESTIUNEA FINANCIARA A INTREPRINDERII
Profesor Indrumator: Moscalu Maricica;Studenti: Lazarean Adina;Lepadatu Florina;Lupu Roxana;Maceseanu Geanina;
Bucuresti, 2010
 
CUPRINS
1. Introducere
- prezentarea intreprinderii ……………………………………...………
32. Analiza poziţiei financiare
- determinarea indicatorilor de echilibru financiar (FR, NFR si TN) precum si variatia acestora;………………………………………………………….…….
43. Analiza performanţei financiare……………………………………………….…….8
- soldurile intermediare de gestiune (SIG - MC, VA, EBE, RE, RC, RB, RN);- marjele de acumulare anglo-saxone (EBITDA, EBIT, EBT si NI);- capacitatea de autofinanţare (CAF);- variatia indicatorilor in perioada curenta comparativ cu perioada anterioara;
4. Analiza cash-flow-urilor…………………………………………..……….….……..15
- tabloul fluxurilor de numerar(CF total, CFexpl, CFinv, CFfin);- cash-flow-ul pentru evaluarea intreprinderii (CFD, CFDact, CFDcred) si valoareaactuala a capitalurilor proprii, a capitalurilor imprumutate si a intreprinderii.
5.
Diagnosticul rentabilităţii…………………………………………………….……..
17
- rata rentabilitatii economice;- rata dobanzii;- rata rentabilitatii financiare;- descompunerea ratelor de rentabilitate (rate de marja, rate de rotatie si rate de structura);- efectul de levier al indatorarii.
6.
Diagnosticul riscului………………………………………....................................19
- pragul de rentabilitate si coeficientii de elasticitate a rezultatelor in raport cu cifra deafaceri (risc economic, risc financiar si risc global);- riscul de faliment (rate de solvabilitate şi rate de lichiditate).
I.INTRODUCERE
2
 
In acest proiect incercam sa analizam din punct de vedere financiar activitatea uneiintreprinderi pe parcursul exercitiului financiar din anul 2008: 01.01.2008 – 31.12.2008.Dupa cum rezulta din situatia patrimoniala a firmei SC ARGUS SA CONSTANTA obiectulde activitate al societatii este producerea si comercializarea de bunuri de larg consum ( ulei brut defloarea soarelui, rapita si soia, ulei rafinat vrac, ulei rafinat imbuteliat, srot furajer, acizi grasi).Firma dispune de active imobilizate reprezentate prin masini, utilaje, stocuri de materii prime simaterial, productie in curs de executie, produse finite si marfuri, etc. – toate fiind necesare buneidesfasurari a procesului de productie.Analiza financiara ce urmeaza a fi efectuata se va structura in cateva etape successive:1.Analiza echilibrului financiar pe baza bilantului contabil: –Fondul de rulment; –Nevoia de fond de rulment; –Trezoreria neta.1.Analiza marjelor de rentabilitate (solduri intermediare de gestiune) in procesuleconomic: –Valoarea adaugata; –Rezultatul exploatarii; –Rezultatul curent;
 – 
Rezultatul net al exercitiului;3. Diagnosticul firmei:- Rentabilitatea economica si financiara;- Diagnosticul rentabilitatii economice si, respective,financiare;Drept surse de date pentru analiza financiara vom folosi urmatoarele documente:- Bilantul contabil al firmei;- Contul de profit si pierdere;- Anexele la bilant.Deci, analiza financiara ce urmeaza a fi realizata isi propune sa evidentieza urmatoarele aspect:
I.
Modalitatea de realizare a echilibrului financiar pe termen lung sip e termen scurt-analiza pe baza bilantului contabil;
II.
Stabilirea treptelor de acumulare baneasca numerica si marjele de rentabilitatesau soldurile intermediare de gestiune- analiza pe baza contului de profit si pierdere.
II.Analiza Pozitiei Financiare
3

Activity (56)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Irina Liana Dima liked this
Elena Oprea liked this
Vally Ionut liked this
Traian Chiriac liked this
Annamarya Anna liked this
Annamarya Anna liked this
Tatiana Rotaru liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->