Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
46Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Bahasa Jawa- Praktek Sesorah

Bahasa Jawa- Praktek Sesorah

Ratings: (0)|Views: 35,734|Likes:

More info:

Published by: Poendjahat Gendhakan Berdasi on Jun 05, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/25/2013

pdf

text

original

 
Assalamualaikum Wr. WbBapak saha Ibu Guru SMA N 1 Pakem ingkang kinurmatan lan para kanca ingkangkula tresnani.Sakderengipun matur , sumangga kita tansah ngaturaken puji syukur wontenngarsonipun ALLAH SWT ingkang sampun maringi kanugrahan saha kesehatankatitik kula panjenengan sedaya sami saged makempal ing adicara menika tanpaalangan satunggal menapa.Salam shalawat mangga tansah kaaturaken dumateng junjungan kita NabiMuhammad SAW, mugi-mugi safaatipun anumrapi dumateng kita sedayambenjang wonten ing yaumil qiamah, amin.Bapak saha Ibu ingkang dahat kinurmatan,Ing jaman saiki, senengane kathah kang ngagem cara dicampur-campur. Wiwitngagem basa jawa ing saben dinane, nyandang nkegagem sandangan kang wontening TV, pentas seni ing panggung hiburan, lan lagu-lagu. Suwening suwe, anggonengaggem cara dicampur iku sampun mbalung sungsum dados kabutuhan.Campuran Ing babagan musik / gamelan , ingkang sampun kerep keprungu, yaikucampursari. Campursari iku iringane ngagem alat-alat kang jenenge gamelandicampur kalih alat-alat seni music. Campurane sampun dilaraske, mula kepenak dirungokake lan nyamleng suarane. Campusari saged dados hiburan marang sintenkemawon. Buktine enom tuwa, priya wanita, kathah kang remen.Campursari iku anggone wiwit ana, sanes dadakan. Sebut kemawon Pak Manthoussaka Gunung Kidul, sampun wiwiti kinten-kinten taun 1970-an. Ing saiki kajabaana Manthous, ana uga jeneng Didi Kempot, Nurhana, lan liya-liyane kangkondhang lagu-lagune campursari.

Activity (46)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Oqa Murti Rahayu liked this
haturnuhun......
nywun ssorah.e nggehh...
Ach Septian liked this
Endah ZeeOo liked this
0ud1n99 liked this
Atikah Hasnawati liked this
Damara Desiyanti liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->