Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
6Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor

Ratings: (0)|Views: 48|Likes:
Published by AzumixDan

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: AzumixDan on Jun 08, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPTX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/02/2012

pdf

text

original

 
Din cele mai vechi timpuri aucirculat povesti mai mult saumai putin reale, mai mult saumai putin credibile,referitoare la ,,corabiifantoma'' care brazdau marilesi oceanele lumii, sau -mairecent -la disparitiimisterioase de nave siavioane. În scrierile lor, Platon(filizof grec 427-347 î.e.n.) siAristotel (savant si filozofgrec, 384-322 î.e.n.)povestesc despre o mare întinsa ce se gasea spre apusde ,,Coloanele lui Hercule''(denumire data de anticistrâmtorii Gibraltar) si înadâncimea careia ar fidisparut legendaraAtalantida. Noroiul siierburile în care se împotmoleau corabiile ce încercau sa strabata acesteape, proveneau, dupaparerea lor, de la uscatul înghitit de ape. Despreaceasta aglomerare de ierburivorbeste si filozoful Teofrast(327-287 î.e.n.) în lucrarea sa,,Istoria plantelor''.
 
´
S-a nascut astfel legenda unei mari misterioase si înfricosatoare,legenda care avea sa dainuie peste secole si sa furnizeze scriitorilorsubiecte fantastice si pasionante. Astfel, catre mijlocul secoluluitrecut, William Robert Chambers descria aceasta mare ca pe unimens ,,cimitir de epave din toate timpurile si de toate tonajele''. În1898 scriitorul american Thomas Janvier, a publicat o carte deaventuri al carui erou, marinarul Roger, reuseste sa se salveze de laun naufragiu pe o pluta împinsa de curenti în mijlocul oceanului. Aici,el vede o îngramapdire halucinanta de epave, pe care se aflaunavigatori morti la posturile lor, sclavi în lanturi etc.Marea Sargaselor -caci despre ea este vorba -spaima legendaraa vaselor cu pânze, este un loc de pe glob atât de singular, încâtpoate fi considerata ca o regiune geografica distincta.

Activity (6)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
Ana Puiu liked this
cristiana_23 liked this
John Pap liked this
vasilealecsandri liked this
candy1975 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->