Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
8Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Pidato Basa Sunda Wajar 12 Taun

Pidato Basa Sunda Wajar 12 Taun

Ratings: (0)|Views: 3,103 |Likes:
Published by dadan ym
URANG SUNDA KUDU NGAROJONG KANA ATIKAN
PIKEUN SUKSESNA KAWAJIBAN DIAJAR 12 TAUN
ditulis AIP SARIPUDIN
URANG SUNDA KUDU NGAROJONG KANA ATIKAN
PIKEUN SUKSESNA KAWAJIBAN DIAJAR 12 TAUN
ditulis AIP SARIPUDIN

More info:

Published by: dadan ym on Jun 16, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/06/2012

pdf

text

original

 
URANG SUNDA KUDU NGAROJONG KANA ATIKANPIKEUN SUKSESNA KAWAJIBAN DIAJAR 12 TAUN
 Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
Sampurasun…..Déwan yuri anu ku sim abdi di pihormat, ibu kalih bapa guru nu sami rawuhdi ieu tempat, teu kakantun réréncangan sadaya anu ku sim abdi di pitresna.Bismillah wiwitan kedalna lisan kairing ku rasa sukur ka Alloh SWT nu MahaGhopur tur mihéman, ngancikeun cahaya iman tina galeuh sanubari, mugi sing ulah pukah deui, komo kudu luncat mulang tali gadang, sing kukuh tur pengkuh teuunggut kalinduan teu gédag kaanginan.Sholawat salam nu jadi panyuat rasa tilam katresna, mugi tetep dilélérkeun kakanjeng nabi Muhammad SAW, miwah kulawargana, sohabatna tug dugi ka umatnanu tumut turut kana ajaranana.Dina kasempetan nu saé ieu dina raraga lomba biantara basa sunda, sim abdi badé ngabantun judul “Urang Sunda Kudu Ngarojong Kana Atikan, Pikeun SuksésnaKawajiban di Ajar 12 Tahun”.Déwan yuri nu ku sim abdi di pihormat,Masalah atikan mangrupikeun, salah sawios kawajiban kanggé urangsadayana, milari élmu téh dianjurkeun ku agama boh kupamaréntah, sabab ku ayanaatikan manusa tiasa undak darajatna dibandingkeun jeung manusa nu teu ngagaduhanatikan. Sakumaha pitutur sepuh “jalmi nu gaduh élmumah calikna pangpayunna,cohokna pang panjangna iketna pangrubakna”.Taun ajaran énggal ayeuna nu badé kasampeur, mangrupikeun salah sawiostatapakan nu énggal pikeun seuweu-siwi tatar galuh Ciamis, pikeun neraskeun sakolanu sakola dasar ka sakola lanjutan tingkat awal, boh nu ti sakola lanjutan tingkat awalka sakola lanjutan tingkat luhur,1
 
Déwan yuri nu ku sim abdi dipihormat,Jawa Barat nu di sebat Pasundan sabagian ageungna urang sunda parantos ti beh dituna kénéh wanoh kana atikan, sateuacan UNICEF. Dina kamandangna “
long life education
nuntut élmu h sapanjang hirup, sepuh pini sepuh urang tosngawanti-wanti supados seuweu-siwina teu jaranteun jalmi bodo, sateuacan aya program kawajiban diajar 9 tahun ayeuna rek diundakeun jadi 12 tahun sepuh pinisepuh sunda tos ngagaduhan kamandang ngeunaan filosopis dina atikan boh dinawanda kawih, sisindiran, paribasa atawa babasan.Dina rumpaka kawih anu kieu unggelna:
 Néléngnéngkung Néléngnéngkung Geura gedé geura jangkung Geura sakola sing jucung Sangkan jadi jelma luhung  Néléngnéngkung Néléngnéngkung Geura gede geura jangkung Mun hidep pareng geus luhung  Poma ulah rek adigung 
Filosopis dina wanda kawih diluhur écés tur jéntré, urang sadaya kudu sakolanyuprih élmu, bari jeung lamun parantos gaduh élmu teu adigung adiguna.Dina rumpaka sisindiran anu kieu unggelna.
 Aya manuk dina pager  Na sukuna aya bola Lamun urang hayong pinter  Kudu getol kasakola Baju kutud heureut pola Dikelin teu dijalujur  Lamun teu cucud ka sakola Arisin balik kalembur 
2

Activity (8)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Anbar Fariddiana liked this
baimtrisna liked this
Ating Ismatullah liked this
flinstone_hho liked this
Taufik Sandiana liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->