Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
43Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
29738181 Kerja Kursus Sejarah Perayaan Tahun Baru Cina

29738181 Kerja Kursus Sejarah Perayaan Tahun Baru Cina

Ratings:
(0)
|Views: 1,056|Likes:
Published by Syafina Feyna

More info:

Published by: Syafina Feyna on Jun 17, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/01/2013

pdf

text

original

 
SENARAI KANDUNGAN
PENGHARGAANOBJEKTIF KAJIANKAEDAH KAJIANHASIL KAJIANRUMUSANLAMPIRANRUJUKANTUGASAN 2
 
P
ENGHARGAAN
Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Allah s.w.t kerana dengan izin dan pertolonganNya,dapat saya menyiapkan Kerja Kursus Sejarah yang bertajuk Perayaan Tahun Baru Cina. Saya,Amirah Najwa binti Kaharudin mengucapkan jutaan terima kasih atas kerjasama yang diberikanoleh semua pihak.Setinggi penghargaan kepada puan Pengetua, Puan asmawati binti Ahmad Ishak dan guru pembimbing saya iaitu Puan Juriah binti Abdullah juga guru-guru Sejarah yang lain kerana tidak  jemu memberi bimbingan dan tunjuk ajar agar saya memperoleh hasil kajian yang cemerlang.Sekalung penghargaan saya rakamkan kepada kedua ibu bapa saya yang turut membantumenyiapkan kerja-kerja ini dan sentiasa memberi dorongan serta sumbangan sepanjang prosesmenyiapkan kerja kursus ini. Tanpa dorongan mereka mungkin saya tidak dapat menyiapkantugasan ini. Ini kerana tugasan ini memerlukan motivasi, usaha dan buah fikiran yang tinggi jugamodal yang banyak.Tidak lupa juga saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada rakan-rakan saya,Ezzah Aliyah binti Aznam dan Nur Aliya Filza binti Mohd Ayub yang sangat setia dengan kerja-kerja yang diberikan juga semangat setiakawan yang utuh dalam memberikan buah fikiran dansemangat serta cadangan. Kerjasama kalian amat saya hargai.Akhir kata, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih sekali lagi kepada semua yangterlibat secara langsung mahupun tidak langsung dalam menyiapkan kerja kursus ini.
 
OBJ
EKTIF KA
J
IAN
Kajian ini dilakukan bertujuan untuk memenuhi keperluan Kerja Kursus SejarahTingkatan 3 2010. Melalui kajian ini saya berharap dapat mengetahui dengan lebih mendalammengenai sejarah perayaan yang saya pilih iaitu Tahun Baru Cina.Selain itu, saya juga berharap melalui kajian ini saya dapat menambahkan lagi pengetahuan saya mengenai sejarah yang terdapat di dalam Tahun Baru Cina. Sememangnyamasyarakat Malaysia kaya dengan sejarahnya tersendiri. Ia juga dapat memupuk perasaan bangga terhadap tanah air kita. Kajian ini juga dapat menyedarkan rakyat Malaysia betapa pentingnya perayaan di negara kita kerana ia dapat memupuk semangat kekitaan di kalanganrakyat Malaysia.Dengan membuat kajian ini, saya dapat mengambil iktibar daripada peristiwa yang berlaku sebelum, semasa dan selepas perayaan Tahun Baru Cina ini. Antaranya sifat kerjasama,kekeluargaan dan semangat persaudaraan.Saya juga dapat menanamkan semangat patriotisma di dalam diri saya juga di kalangangenerasi muda melalui kajian ini.Sekian.

Activity (43)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
qq_yus liked this
Azman Bin Mohamed Azman liked this
Enzebius Moses liked this
Ng Hooi En VII liked this
Ng Hooi En VII liked this
Ng Hooi En VII liked this
Ng Hooi En VII liked this
Ng Hooi En VII liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->