Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
15Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Ego-ul Si Momentul Prezent

Ego-ul Si Momentul Prezent

Ratings: (0)|Views: 75|Likes:
Published by EU_SUNT_IUBIRE

More info:

Published by: EU_SUNT_IUBIRE on Jun 22, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/05/2011

pdf

text

original

 
Ego-ul si momentul prezent
Relatia primordiala, cea mai importanta din viata noastra este cea cu clipa de Acumsau, mai degraba, cu orice forma pe care o imbraca clipa de Acum, cu alte cuvinte ceea ce estesau ceea ce se intampla. Daca relatia voastra cu ceea ce este Acum este una disfunctionala,disfunctia respectiva se va reflecta in fiecare relatie si fiecare situatie cu care veniti in contact.
Egoul ar putea fi definit simplu in modul urmator: o relatie disfunctionala cu momentulprezent. Acum puteti decide ce fel de relatie vreti sa aveti cu momentul prezent.
Odata ce ati ajuns la un anumit nivel de constiinta, aveti capacitatea de a decide ce fel de relatievreti sa aveti cu momentul prezent. Vreau ca momentul prezent sa-mi fie prieten sau dusman?Momentul prezent este inseparabil de viata, asadar in acest mod decideti practic ce fel de relatievreti sa aveti cu viata.
Odata ce ati decis ca vreti ca momentul prezent sa va fie prieten, prima mutare depinde devoi: deveniti prietenosi cu el, primiti-l bine, indiferent in ce se deghizeaza si in curand vetivedea rezultatele. Viata devine prietenoasa cu voi; oamenii va vin in ajutor, imprejurariledevin cooperante. O singura decizie va schimba intreaga realitate.
Dar va trebui sa reluati acea decizie de fiecare data-pana cand modul acesta de a trai devine cevanatural.
Decizia de a face din momentul prezent un prieten reprezinta sfarsitul egoului.
Egoul nu poate fi niciodata in armonie cu momentul prezent, adica in armonie cu viata, din moment ceinsasi natura lui il constrange sa ignore, sa opuna rezistenta sau sa minimaizeze valoarea luiAcum.Egoul traieste pe seama timpului. Cu cat este egoul mai puternic, cu atat mai mult preia timpulcontrolul asupra vietii voastre. Aproape fiecare gand pe care-l aveti priveste in acest caz trecutulsau viitorul, iar sentimentul vostru de sine depinde de trecut in ceea ce priveste identitatea voastrasi de viitor in ceea ce priveste implinirea sa. Teama, anxietatea, asteptarile, regretul, vinovaia,furia sunt disfunctii ale starii de constiinta aflate sub semnul timpului.Egoul trateaza momentul prezent in trei feluri: ca pe un mijloc catre un scop, ca pe un obstacolsau ca pe un dusman. Sa le luam pe rand, astfel incat, atunci cand regasiti in voi tiparul respectiv,sa-l puteti recunoaste si sa luati din nou decizia adecvata.Pentru ego, momentul prezent este, in cel mai bun caz, util doar ca un mijloc ce conduce spre unscop. El va duce spre un moment viitor considerat a fi mai important, chiar daca viitorul nu vineniciodata decat sub forma de moment prezent si nu este, prin urmare, nimic mai mult decat ungand din mintea voastra. Cu alte cuvinte, nu sunteti niciodata pe deplin aici, deoarece suntetiintotdeauna ocupati cu incercarea de a ajunge in alta parte.

Activity (15)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
gabimiri liked this
Bianca Simona M liked this
Boykasv liked this
GetaLucia liked this
Ralu_100 liked this
rorona liked this
aumakua liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->