Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
38Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Problema Lui Einstein

Problema Lui Einstein

Ratings:
(0)
|Views: 5,932|Likes:
se spune ca 98% din populatia globului nu o poate rezolva
se spune ca 98% din populatia globului nu o poate rezolva

More info:

Published by: Şchiopu Ionuţ Laurenţiu on Jun 22, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/07/2013

pdf

text

original

 
Se spune ca 98% din populatia globului nu o pot rezolva
Testul de inteligenta al lui Einstein
Prezumtii:
1. Exista 5 case fiecare de alta culoare.2. In fiecare casa locuieste o singura persoana, fiecare de alta nationalitate3. Fiecarui locatar ii place o anumita bautura, fumeaza o anumita marca de tigari si detine un anumit animal de casa.4. Nici una din cele 5 persoane nu bea aceeasi bautura, nu fumeaza aceeasi marca de tigari, si nu detine acelasianimal de casa.
Se dau urmatoarele:
a. Britanicul locuieste in casa rosie.b. Suedezul are un caine.c. Danezul bea cu placere ceai.d. Casa verde se afla in stanga casei albe.e. Locatarul casei verzi bea cafea.f. Persoana care fumeaza Pall mall are o pasare.g. Locatarul casei din mijloc bea lapte.h. Locatarul casei galbene fumeaza Dunhill.i. Norvegianul locuieste in prima casa. j. Fumatorul de Marlboro locuieste langa cel care are o pisica.k. Locatarul care are un cal locuiste langa cel care fumeaza Dunhill.l. Fumatorul de Winfield bea bere.m. Norvegianul locuieste langa casa albastra.n. Germanul fumeaza Rothmans.o. Fumatorul de Malboro are un vecin care bea apa.Intrebare:
“- Cine are acvariul cu pesti ???”
REZOLVARE( De mentionat, am remarcat :casele sunt asezate liniar si in astfel de conditii problema are rezolvarea demai jos)Am inceput metodic sa aflu mai intai culoarea caselor astfel:- dat fiind faptul ca norvegianul locuieste in prima si casa de langa el e albastra, deci a doua casa este cea albastra.- Din enunt mai stim ca pozitionarea casei verzi este in stanga casei albe si cum pozitia 1 si pozitia 3 nu estedisponibila pentru ca daca am avea casa verde pe prima pozitie atunci casa verde nu ar avea in dreapta casa alba(cipe cea albastra) si ca in mijloc nu poate fi pentru ca proprietarul casei verzi bea cafea si din enunt mai putem vedeaca locatarul casei din mijloc bea lapte atunci nu ramane decat sa deducem pozitionarea casei verzi pe pozitia a IV-asi a casei albe pe pozitia a V-a .- Acum doresc sa aflu pozitionarea casei rosii si pe cea galbena:Daca in prima casa locuieste norvegianul(nu e britanic ), a doua casa este cea albastra(nu rosie), a IV- acasa are culoarea verde( nu rosie), a V-a are culoare alba (nu rosie): nu ramane decat sa concluzionam ca a treia
 
casa este cea rosie si din enunt acolo locuieste britanicul, si evident nu ramane decat sa observam ca a mai ramas ocasa si anume prima care sa aiba culoarea galbena si in care locuieste norvegianul.- Acum aratam care marca de tigari se fumeaza in fiecare casa.Cum am aflat ca prima casa este cea galbena => ca norvegianul fumeaza Dunhill.Pornind de la faptul ca “Danezul bea cu placere ceai” si folosind enunturile problemei putem vedea ca : norvegianulfumeaza Dunhill, germanul Rotmans, cel ce bea bere Winfield(danezul bea ceai), mai raman doua marci de tigari:Pall Mall si Marlboro, dar cum englezul bea lapte putem observa ca acesta nu poate fuma Winfield(Suedezul fiindacela) si cum din “Fumătorul de Marlboro are un vecin care bea apă.” se observa ca fumatorul de Marlboro nu poatelocui in ultima casa , pt ca vecinul lui ar bea cafea(contradictie) si deci acesta locuieste in a II-a casa si e evidentacum ca suedezul bea bere, fumeaza Winfield si locuieste in ultima casa. Acum putem observa ca britanicul fumeazaPall Mall fiind ultimul care a ramas. Si remarcam ca a ramas ca in casa a IV- a sa se fumeze Rotmans si cum”Germanul fumează Rothmans.”=> germanul se afla in casa IV(verde). => danezul locuieste in casa a II-a si fumeazaMarlboro.Acum remarcam usor ca:- Danezul bea ceai- Singurul care poate bea apa este norvegianulSi ne apropiem de sfarsit- Pentru ca din enuntul:” Persoana care fumează Pall Mall are o pasăre”, remarcam ca britanicul are pasare- Locatarul care are un cal locuieşte lângă cel care fumează Dunhill.”=>fumatorul de Marlboro are cal si “Fumatorulde Marlboro locuieşte lângă cel care are o pisică”, numai vecinul din stanga poate avea pisica pt ca stim ca dejavecinul din dreapta are pasare(britanicul)=>norvegianul are pisica- Suedezul am aflat ca locuieste in ultima casa si din enunt” Suedezul are un câine”- Si acum RASPUNSUL, remarcam ca singurul ramas fara animal este locuitorul casei a IV-a si anume germanul siacesta are ACVARIUL CU PESTI.Prima casa(Galbena)
Norvegianul
Dunhill
apa
pisicaA doua casa(Albastra)
Danezul
Marlboro
ceai
calA treia casa(Rosie)
Britanicul
Pall Mall
lapte
pasareA patra casa(Verde)
Germanul
Rotmans
cafea
PESTIA cincea casa(Alba)
Suedezul
Winfield
bere
caine

Activity (38)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Victoria Budeanu liked this
Cornel Micu liked this
Cornel Micu liked this
Camelia Durla liked this
Veroo Vero liked this
Ioio Oioi liked this
Anka Nitu liked this
Cosmin Peste liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->