Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
13Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Pietre

Pietre

Ratings: (0)|Views: 100|Likes:
Published by lulu_miku

More info:

Published by: lulu_miku on Jun 23, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/03/2013

pdf

text

original

 
Pietre cu virtuţi miraculoase. Pandantiveledin cristale aduc protecţie şi sănătate
Cristalele incolore de cuarţ se mai numesc şi „cristale de stâncă“. Datorită prezenţei unor impurităţi, se cunosc şi o serie de cristale de cuarţ colorate. Astfel, ametistul îşi datoreazăculoarea violetă prezenţei urmelor de fi er, cuarţul rozé – manganului ori titanului, celfumuriu – diferitelor minerale radioactive.Cuarţurile apar cel mai adesea sub forma „florilor de mină“, a clusterelor, concrescenţe demai multe cristale, pornite dintr-o bază comună, în care deseori pot fi incluse şi alteminerale,cum sunt turmalinele, unele metale (cupru), ori pietre semipreţioase.
Procesul de formare a cristalelor de cuarţ este extrem de lent – se apreciază că pentru depunerea a câţiva milimetri suntnecesari mii de ani.
Membrii unei asemenea „flori“ sunt ca o familie de cristale, fiecareavând un model propriu energetic, vibraţional, care se acordează înmod armonios cu vibraţiile celorlalţi, ca într-o orchestră. Ei emitenergia spontan, încărcându-se unul de la celălalt.
Scurt „istoric“ al cristalelor de cuarţ
Multe practici terapeutice ale culturilor antice includeau purtarea de talismane şi amulete lagât, formate din diferite pietre, în funcţie de suferinţa avută. şi în Roma antică se foloseau pietrele, pentru efectul lor pozitiv asupra corpului. În scrierile latineşti şi greceşti găsimnenumărate trimiteri la talismane bazate pe pietre, având rol în menţinerea sănătăţii, în protecţie şi în atragerea virtuţilor.Mai apoi, în Evul Mediu, găsim informaţii privitoare la utilizarea cristalelor în legendeledespre Regele Arthur şi Merlin. Conform tradiţiei, renumita spadă a Regelui Arthur,Excalibur, era invincibilă datorită faptului că avea încastrată în gardă un cristal. În ceea ce-l priveşte pe Merlin, se spune că el ar fi folosit sfera de cristal şi ar fi avut acces la ştiinţaatlantă. Venind mai aproape de timpurile noastre, este cunoscut faptul că atât Paracelsus,cât şi Nostradamus foloseau o sferă de cristal. Despre Nostradamus se spune că-şi ţineasfera pe un trepied din cupru şi că o activa cu ajutorul unei baghete atlante.
 
şi lucrările de astrologie mai vechi, scrise în sanscrită, vorbeau despre originea şi puterea pietrelor, sfătuindu-I pe oamenii nenorocoşi să poarte diferite tipuri de pie tre pentru acontracara efectele negative ale planetelor.
 În cele ce urmează vă vom prezenta câteva caracteristici şi calităţi atribuite unora dintre principalele cristale folosite în confecţionarea pandantivelor şi bijuteriilor.
Ametistul
Este unul dintre cele mai potrivite cristale pentru meditaţie, datorită culorii salecare corespunde vibraţiei superioare a celui de-al treilea ochi.Are rolul de a linişti gândurile lumeşti care inundă conştiinţa, deschizând astfel calea cătrestarea de meditaţie.Ametistul iniţiază înţelepciunea şi înţelegerea superioară, fiind foarte util celor care au pierdut o persoană dragă. El este numit şi „piatra sufl etului“, deoarece comunică direct cuacesta, fiind ideal pentru relaxare sau meditaţie.
 Pandantiv aurit confecţionat din agat, onix alb, onix negru şi cuarţ fumuriu. Central a fost amplasat unmonocristal de ametist.
Datorită efectului său calmant, ajută persoanelor care sunt stresate, epuizate de muncă sauaflate în stări mentale deosebite. Este ideal pentru ameliorarea durerilor de cap care sedatorează tensiunii, deoarece are darul de a linişti anxietatea; pentru persoanele uşor enervabile, pentru cele care suferă de coşmaruri frecvente. Acestea pot purta, înainte de aadormi, un ametist în dreptul frunţii şi îl pot programa să le ghideze mintea în timpulsomnului, în mod protector, după care îl vor ţine sub pernă pe parcursul nopţii.
 
Ametistul se armonizează cu cuarţul rozé. Ele pot fi folosite împreună în cristaloterapie, ca bijuterii sau în meditaţie, aducând o echilibrare calmă a energiilor mentale şi emoţionale.
Ametistul este destul de răspândit în natură, deci uşor de procurat. Culoarea luimerge de la purpuriu-închis până la aproape alb, cu o palidă nuanţă cromatică. Îngeneral, preţul lui creşte proporţional cu profunzimea culorii şi claritatea sa.
Cuarţul roz
Este esenţial pentru chakra inimii. Energia sa este deosebit de utilă pentru autodesăvârşire,autoiluminare şi pace interioară.Este destinat persoanelor care nu au simţit încă adevărata esenţă a Iubirii, astfel nefiindcapabile să aibă acces la tărâmurile interne ale inimii.Cuarţul rozé pătrunde încet în cele mai intime camere ale chakrei inimii, acolo unde suntstocate toate trăirile emoţionale. Ajutând la ştergerea traumei înregistrate acolo, dizolvăîncărcăturile acumulate care blochează capacitatea inimii de a da şi primi iubire. Pe măsurăce se simte tot mai puternic prezenţa iubirii, tristeţea, frica şi alte resentimente care blocaufluxul iubirii sunt înlocuite cu sensul profund al împlinirii personale.Aceasta, la rândul său, formează fundamentul pe care se clădeşte apoi pacea interioară, pentru a deveni o realitate personală.
Cuarţul rozé apare în cele mai variate forme. Cristalele mici sunt ideale pentrudepuneri în scop terapeutic, ori pentru a fi purtate la gât sau în poşetă. Dintrediferitele bijuterii cu cuarţ rozé, colierele sunt foarte indicate, deoarece, fiindpoziţionate pe piept, stimulează permanent chakra inimii şi tot ce este legat de ea.Clusterele din cuarţ rozé sunt rare şi scumpe.
Procesul terapeutic în care se foloseşte cuarţul rozé poate dura luni şi chiar ani, pentru a ficomplet, în funcţie de adâncimea la care s-a fi xat durerea internă şi de dorinţa persoanei

Activity (13)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
VIOLETA liked this
Zehan Doru liked this
Zehan Doru liked this
sanziene liked this
lamasanu cezar liked this
Adriana Munteanu liked this
CRISTINA liked this
Irina liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->