Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Paintball Rules

Paintball Rules

Ratings: (0)|Views: 16 |Likes:
Published by bogdan_2007

More info:

Published by: bogdan_2007 on Jul 05, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/22/2011

pdf

text

original

 
1. CAPTURAREA STEAGULUIPregatirea terenului
Sunt necesare urmatoarele:- 2 baze cu steag;- 2 echipe egale numeric;-2 steaguri care sa fie arborate în bazele respective
Limita de timp sugerat :
30 de minute. Limita poate fi schimbata în functie de marimea terenului de joc, acoperire sau numarul de jucatori.Reguli :1)Toti jucatorii trebuie sa înceapa jocul de la baza unde se afla steagul propriu (sau punctul desemnat a fi punct de pornire) si nu pot parasi aceasta zona decât atunci când jocul a început;2)Jucatorii care au fost loviti sunt eliminati din joc;3)Daca un jucator este eliminat în timp ce poarta steagul, el trebuie sa lase steagul acolo unde a fost lovitsau sa îl agate de cel mai apropiat obiect (nu de alt jucator);4)Jucatorii care sunt eliminati nu au voie, prin cuvinte sau gesturi, sa indice orice intentii sau localizari alemembrilor echipei adverse;5)Când un jucator poarta steagul, acesta trebuie sa ramâna vizibil tot timpul si trebuie carat în mâna, legatde mâna sau de gât.
Pentru a câstiga jocul :
-capturati steagul echipei adverse si aduceti-l la baza proprie.
Tactici :
Echipa trebuie împartita astfel: o forta defensiva, pentru a apara steagul propriu si o fortaofensiva pentru a captura steagul echipei adverse si a-l aduce în baza proprie. Forta ofensiva trebuie sa fiemai numeroasa decât cea defensiva. Datorita acestui lucru, forta ofensiva trebuie sa actioneze rapid si sarevina înainte ca adversarul sa aiba timp sa va cucereasca.
2)BLACKJACKPregatirea terenului
: Sunt necesare urmatoarele:-2 baze cu steag;-2 echipe egale numeric;-2 steaguri care sa fie arborate în bazele respective;-fiecare jucator are la dispozitie 21 bile cu vopsea.
Limita de timp sugerata :
30 de minute. Limita poate fi schimbata în functie de marimea terenului de joc, acoperire sau numarul de jucatori.Reguli :1)Jucatorii nu au voie sa-si împrumute mingiile de vopsea;2)Când un jucator si-a terminat mingiile de vopsea el este eliminat din joc;3)Toti jucatorii trebuie sa-si inceapa jocul de la baza unde se afla steagul propriu (sau punctul desemnat afi punct de pornire)si nu pot parasi aceasta zona decât atunci când jocul a început;4)Jucatorii care au fost loviti sunt eliminati din joc;5)Daca un jucator este eliminat în timp ce poarta steagul, el trebuie sa lase steagul acolo unde a fost lovitsau sa îl agate de cel mai apropiat obiect (nu de alt jucator);6)Jucatorii care sunt eliminati nu au voie, prin cuvinte sau gesturi, sa-si indice orice intentii sau localizariale membrilor echipei adverse;7)Când un jucator poarta steagul, acesta trebuie sa ramana vizibil tot timpul si trebuie carat în mâna, legatde mâna sau de gât.
Pentru a câstiga jocul :
capturati steagul echipei adverse si aduceti-l la baza dumneavoastra.
 
Tactici :
Cea mai buna tactica este sa stati împreuna. Un jucator are 21 bile cu vopsea, 2 jucatori pot avea42 bile cu vopsea, 3 jucatori au 63 bile cu vopsea… Sunt sigur ca ati prins ideea.
3) ÎMPUSCATI-L PE CAPITANPregatirea terenului :
Sunt necesare urmatoarele:-2 baze cu steag;-2 echipe egale numeric;-un membru al fiecarei echipe e ales Capitan;-echipele sunt duse la bazele proprii;-capitanul este legat la capatul unei funii de 600 cm; celalalt capat este legat de un obiect imobil (deexemplu un copac);-pentru a adauga putin antren jocului, Capitanul poate sa nu fie legat, în schimb arma sa este legata;-alta varianta este de a limita toti jucatorii la a avea doar 20 bile cu vopsea, în timp ce Capitanul poate avea un numar nelimitat de bile cu vopsea.
Limita de timp sugerata
: 30 de minute. Limita poate fi schimbata în functie de marimea terenului de joc, acoperire sau numarul de jucatori.
Reguli :
1)Capitanul nu-si poate desface singur funia;2)Daca se joaca varianta cu arma legata, Capitanul îsi poate abandona arma dar nu poate folosi armaaltuia.3)Daca folositi optiunea cu vopsea limitata, jucatorii nu-si pot împrumuta mingi de vopsea;4)Toti jucatorii trebuie sa-si inceapa jocul de la baza unde se afla steagul propriu (sau punctul desemnat afi punct de pornire)si nu pot parasi aceasta zona decât atunci când jocul a început;5)jucatorii care au fost loviti sunt eliminati din joc;6)jucatorii care sunt eliminati nu au voie, prin cuvinte sau gesturi, sa-si indice orice intentii sau localizariale membrilor echipei adverse.
Pentru a câstiga jocul :
eliminati Capitanul echipei adverse.
Tactici :
Desemnati un numar corespunzator de jucatori care sa-l pazeasca pe Capitan la baza unde seafla steagul. Daca se joaca varianta cu arma legata, acest grup trebuie sa stea tot timpul cu Capitanul. Altatactica este de a avea toata echipa pe pozitie de aparare si sa se astepte cealalta echipa indiferent de câttimp ar lua . Probabil ca si ei încearca acelasi lucru. Echipa cu cel mai mult calm câstig de obicei.
4) ATAC SI APARAREPregatirea terenului :
Sunt necesare urmatoarele:-O echipa este numita “Atacatori”si cealalta “Aparatori”;-Alegeti o zona unde va puteti apara pentru a numi baza, amplasandu-va steagul;-“Aparatorii” trebuie sa aiba restrictie la limitele bazei cu steag;-Desemnati limitele care vor da libertate de miscare “Aparatorilor” în afara bazei.
Limita de timp sugerata
: 10 de minute. Limita poate fi schimbata în functie de marimea terenului de joc, acoperire sau numarul de jucatori.
Reguli :
1)“Aparatorii” nu pot parasi baza cu steag sau ariile unde au fost limitati;2)“Atacatorii” pot ataca din orice loc al terenului;3)Toti jucatorii trebuie sa-si inceapa jocul de la baza unde se afla steagul propriu (sau punctul desemnat afi punct de pornire) si nu pot parasi aceasta zona decât atunci când jocul a început;4) jucatorii care au fost loviti sunt eliminati din joc;
 
5)jucatorii care sunt eliminati nu au voie, prin cuvinte sau gesturi, sa-si indice orice intentii sau localizariale membrilor echipei adverse.
Pentru a câstiga :
-“Atacatori”: Smulgeti steagul din suportul sau. Nu este necesar sa va limitati la limitele bazei.-“Aparatori”: Opriti “Atacatorii”
Tactici :
Fortele atacatoare trebuie sa fie agresive pentru a câstiga. Deoarece aparatorii vor sti ca ataculvine si vor avea o multime de jucatori stând de garda, e bine sa va infiltrati cât mai aproape de adversar  pentru a culege informatii despre pozitiile adversarilor. Daca este posibil un atac în valuri, acesta vaasigura succesul în acest gen de joc, dar este foarte dificil de organizat. De îndata ce se provoaca o slabirea apararii adverse, este important sa fie exploatata imediat, înainte ca apararea sa se reorganizeze.
5) VÂNATOAREA DE IEPUREPregatirea terenului :
Sunt necesare urmatoarele:-iepurele (o persoana);-Vânatorii (o ceata de oameni);-Un jucator se ofera voluntar sa fie iepure. Pentru a-i acorda un fel de avantaj (sunt sigur ca îl va aprecia),aveti 2 optiuni:-1)iepurele primeste o arma semiautomata plus un obiect pe care îl poate folosi ca scut.-2)iepurele poate avea o cantitate nelimitata de vopsea, iar Vânatorii au numai câte 20 de bile cu vopsea defiecare jucator.
Limita de timp sugerata
: 20 de minute. Limita poate fi schimbata în functie de marimea terenului de joc, acoperire sau numarul de jucatori.
Reguli :
1)Daca iepurele are optiunea arma semiautomata / scut, loviturile care nimeresc scutul nu conteaza pentrueliminare;2) Iepurele are 5 minute avans pentru a pleca în teren;3)Se va da un semnal astfel încât sa stie si iepurele când a început jocul;4)Toti Vânatorii încep în acelasi moment si din acelasi loc;5) Când se foloseste optiunea de limitare a mingiilor de vopsea, daca un Vânator ramâne fara munitie eleste eliminat din joc;6)Jucatorii care au fost loviti sunt eliminati din joc;7)Jucatorii care sunt eliminati nu au voie, prin cuvinte sau gesturi, sa-si indice orice intentii sau localizariale iepurelui.
Pentru a câstiga :
-Daca esti iepure: “TRAIESTE!!!”-Daca esti Vânator: elimina iepurele.
Tactici :
- Iepure : Misca-te continuu. Nu sta într-un loc prea mult timp. Evita grupurile mari de vânatori.- Vânatori : Formati o linie de-a lungul terenului si înaintati. Formati-va câtiva jucatori pe postul de“cercetasi”. Acestia vor trage la întâmplare catre locuri de ascuns mai probabile pentru a-l scoate pe iepureafara din ascunzatoare.Acest joc este un mod minunat de a încheia o zi de Paintball, mai ales daca jucati varianta cu limitare demunitie. Majoritatea jucatorilor prefera aceasta varianta pentru ca nu dispun de destula munitie pentru un joc “Captureaza Steagul”. Acest lucru le da prilejul sa joace câteva jocuri, fara a-si face probleme demunitie.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->