Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
12Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Cartea Mare Jocuri Copii

Cartea Mare Jocuri Copii

Ratings: (0)|Views: 35|Likes:
Published by bogdan_2007

More info:

Published by: bogdan_2007 on Jul 05, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/07/2011

pdf

text

original

 
1
JOCURI DE PREZENTARE
Sunt nişte jocuri foarte simple care permit un prim contact şi o apropiere. Este vorbade nişte jocuri cu scopul de a afla numele şi o anumită caracteristică minimă afiecărui participant.Când participanŃii nu se cunosc, acesta este primul pas pentru crearea unui grup celucrează dinamic şi destins.De obicei, evaluarea nu este necesară. Ea poate fi făcută doar pentru a puteaobserva la sfârşit diferenŃa între această formă de contactare cu un grup şifrigiditatea altor moduri de iniŃiere a activităŃilor ori de a ne prezenta.
 
2
 
IniŃialele calităŃilor
 
1.01
Mărimea grupului: 
 
10-30 participanŃ
 
Timp: 
 
15 minute 
Materiale 
: nimic 
 
 
OBIECTIVE
 A permite cunoaşterea numelor participanŃilor şi a crea de la început o atmosferăplăcută.
 
PROCEDURĂ
Fiecare îşi spune numele şi două calităŃi pozitive ce îl caracterizează a căror denumirecărora începe cu aceleaşi iniŃiale ca şi numele. De exemplu: Petru Anghel — plăcut şiamabil.Fiecare vorbeşte când îi vine rândul, nu prea repede, pentru ca ceilalŃi să aibă timpsă-i memorizeze numele.
 
EVALUARE
Se poate începe de exemplu cu întrebarea: Cum v-aŃi simŃit fiind "obligaŃi" de a găsişi de a prezenta două calităŃi de-ale voastre?
Trenul numelor
 
1.02
Mărimea grupului: 
10-30 participanŃ
Timp: 
15 minute 
Materiale: 
nimic 
 
OBIECTIVE
 A însuşi numele participanŃilor în grup într-o formă dinamică şi integrantă.
 
PROCEDURĂ
ToŃi jucătorii stau într-un cerc. Un jucător este ”locomotiva”, simulând sunete şimişcări respective, mergând în cerc până se opreşte în faŃa unei persoane şi dacă îicunoaşte numele, îl pronunŃă tare, făcând simultan gesturile unui semafor cu barierede la trecerea căii ferate. Apoi se întoarce cu spatele spre participant şi îl prinde demâini, ca un nou vagon. Pornind împreună, se deplasează în cerc până la un altparticipant. Tot "echipajul" strigă numele persoanei ce se integrează şi îşi continuădrumul. Jocul se termină odată cu epuizarea numărului de jucători.
 
NOTE
În cazul unui grup mai numeros, se poate introduce un număr limită de "v", defiecare data persoana de la capăt detaşându-se de ceilalŃi.
 
3
 
Sunt îndrăgostit şi nimeni nu-mi cunoaşte secretul
 
1.03
Mărimea grupului: 
10-30 participanŃ
Timp: 
15 minute 
Materiale: 
scaune cu unul mai mult decât numărul de participanŃi 
 
OBIECTIVE
 A afla toate numele, de a „anima” şi de a destinde grupul.
 
PROCEDURĂ
Jocul trebuie să se desfăşoare într-un ritm rapid. ToŃi se aranjează în cerc, lăsând unscaun liber. Cel ce şede la stânga acelui scaun, se aşează repede pe el spunând "sunt îndrăgostit"; următorul, la rândul său, ocupă scaunul liber din stânga sa spunând "şiiubesc"; următorul ocupă scaunul eliberat spunând "fără a spune cuiva"; cel ceurmează, aşezându-se pe scaun, numeşte persoana sau numele unei persoane dincerc, care fuge spre a se aşeza pe scaunul liber. Cele două persoane ce şed lângăpersoana chemată vor încerca (gingaş) să nu-i pemită să se scoale. Jocul continuă, înambele cazuri, cu persoana din stânga scaunului liber.
Cutia cu surprize
 
1.04
Mărimea grupului: 
10-30 participanŃ
 
Timp: 
15 minute 
Materiale: 
nimic 
 
 
OBIECTIVE
 A însuşi rapid şi dinamic numele tuturor participanŃilor.
 
PROCEDURĂ
Tot grupul se aranjează în cerc. Cineva se ridică şi-şi spune numele: "Sunt Mihai". Apoi prezintă patru persoane ce şed la stânga sa, începând cu cea mai îndepărtată:"Vasilcă, Ionel, Maria, George". După ordinea în care au fost prezentate, persoanelenumite se ridică şi se aşează la loc, deodată, creând impresia unei cutii cu surprize. Apoi, persoana din dreapta lui Mihai, face acelaşi lucru.
 
NOTE
În concordanŃă cu vârsta participanŃilor şi a numărului acestora, se pot prezenta maimulŃi sau mai puŃini jucători de fiecare dată.

Activity (12)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
airom20008501 liked this
genuis liked this
Dan liked this
Dan liked this
Andra Dorneanu liked this
sherryka liked this
Andra Dorneanu liked this
colordrm1 liked this
prisacariu liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->