Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Crestinismul Originar Este Un Cult Demonic

Crestinismul Originar Este Un Cult Demonic

Ratings: (0)|Views: 23 |Likes:
Published by Sergiu Puiu
Uploaded from Google Docs
Uploaded from Google Docs

More info:

Published by: Sergiu Puiu on Jul 14, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/06/2012

pdf

text

original

 
De necrezut! Un articol pentru crestini.
* * * * *
Crestinismul originar este un cult demonic
(Lucrare colectivã luatã de pe internet.Adevãrul despre crestinism se aflã chiar în Biblie.Iatã dovezile de necontestat.)
Acei oameni care au tangente cu crestinismul ca religie, vãd la suprafatã ocredina compasiunii si a milei. Aparentele pot însela, o evaluare asurselor primare ale acestei religii va aduce mai multã lumiasupraadevãratei ei esente. Sã începem cu personalitatea lui Iisus Hristos de lacare crestinismul a pornit doctrinar. Referintele citate sunt luate din Bibliasau Sfânta Scripturã, varianta folositã de Biserica Ortodoxã Românã.Numele Hristos este traducerea cuvântului Mesia (mai precis Masiah) dinebraicã. Înseamnã “unsul”, apelatia datã de evrei celui care trebuia sã vinãtrimis de Iehova sau Iahve (numele dat de ei lui Dumnezeu) ca sã îi salveze.Prin urmare Hristos trebuia sã îndeplineascã în primul rând o misiune desalvare a poporului evreu. O astfel de salvare cuprindea eliberarea de sub jugul romanilor precum si scãparea de rãul uman si social, ceea ce evreiinumeau Diavol, Mamona, Beelzebul, Lucifer, etc.Venirea salvatorului poporului evreu era asteptatã de multe veacuri.Conform credintei evreilor omul trimis de Iehova trebuia sã fie nu numai unsalvator al sufletelor oamenilor, dar si un rege din stirpea regelui David,personalitatea istoricã remarcabilã care fãcuse parte din tribul lui Iuda. NoulTestament argumenteazã cã Iisus era din acea spitã si prin urmare puteasã-si cearã dreptul de a fi rege al iudeilor.Omul Iisus si-a început misiunea când avea în jur de 30 de ani. Tâmplar, deprofesie, om fãrã carte, asa cum se spune în Noul Testament, era totusifamiliar cu regulile iudaice bazate pe Vechiul Testament si pe alte scrieriexistente la acea vreme. Treptat omul Iisus a format în jurul lui un grup deprozeliti care desi mic era perseverent în a-l urma în misiunea pe care si-oasumase.
Care erau caracteristicile misiunii salvatorului poporului evreu?
Matei, 15, 24, redã cuvintele lui Iisus atunci când o femeie canaaneeancãchinuitã de un demon îi cere ajutor ca sã scape de acel demon. “Nu sunt
1
 
trimis decât la oile cele pierdute ale casei lui Israel” rãspunde el. Iisus astfelrefuzã sã o ajute spunând mai departe cã “Nu este bine sã iei pâinea copiilor si s-o arunci câinilor”.Cu alte cuvinte Iisus îi numeste câini pe toti oamenii care nu erau evrei. Maideparte, în conversatia lor, femeia îi raspunde cã si câinii mãnâncã dinfãrâmiturile ce cad de la masa stãpânilor lor. Iatã un episod din NoulTestament care redã vorbele unui om despre care multi cred cã este fiul luiDumnezeu. Si paradoxal oamenii care îl venereazã nu sunt evrei, ci facparte dintre neamuri, dintre cei pe care Iisus îi numea câini.O alta caracteristicã a misiunii salvatorului era cã trebuia sã fie rege aliudeilor. A fost oare Iisus rege? Cu sigurantã nu. Întrebat dacã este rege aliudeilor omul Iisus spune cã împãratia lui este în ceruri, desi evreii asteptauun rege, asa cum fusese David în istorie, o personalitate politicã de exceptiecare avusese regat pe pãmânt nu în cer. Deci nici aceastã caracteristicã asalvatorului evreilor Iisus nu a îndeplinit-o.Mai departe, în misiunea salvatorului evreilor era inclusã pacea, pe cândIisus declarã rãspicat cã a venit sã aducã sabia nu pacea ca sã-l despartãpe fiu de tatãl sãu, pe fiicã de mama sa (Matei, 10, 34-35). Ne întrebãmfireste, cum poate vorbi astfel cel ce se credea trimisul lui Dumnezeu dacãDumnezeul lui nu era cel a dezbinãrii? Cum am eticheta astãzi un om carear spune cã a venit la cineva în vizitã cu dorinta de a-i dezbina casa?
Misiunea lui Iisus
Tenacitatea cu care omul Iisus dorea sã-i convingã pe evrei cã el esteasteptatul Mesia era deosebitã. Acest fapt a atras reactii firesti. Cãrturariizilei ziceau cã îl are în el pe diavol, pe Beelzebul (Marcu, 3, 22). Oameniispuneau cã are duh rãu (Marcu, 3, 30), cã are demon (Ioan, 7, 20). Însãsifamilia lui îl credeau cã nu e în toate mintile (Marcu, 3, 21) si nu credeau înel (Ioan, 7, 5). Omul Iisus etala cu adevãrat o comportare stranie prin a sedezice chiar de famila sa, asa cum se scrie în Marcu, 3, 33, “Cine estemama mea? Si fratii mei?”. Cum ar fi calificat astãzi un om care si-ar respinge astfel rudele?Noul Testament este plin de relatarea faptelor lui Iisus referitoare lascoaterea duhurilor necurate din oameni. În Marcu, 5, 11-13, se spune cumel a trimis duhurile rele într-o turmã de 2000 de porci. Dupã acest episodoamenii l-au rugat sã plece de acolo vãzând cã lucreazã cu demonii (Marcu,5, 17). Fariseii, oamenii scoliti în legea iudaicã a acelor timpuri, îi spun cã cudomnul demonilor (adicã cu Satana) el îi scoate pe demoni (Matei, 9, 34).
2
 
Multimea i-a zis cã are demon (Ioan, 7, 20; Ioan, 8, 48). Iudeii au spus“Acum stim cã ai demon” (Ioan, 8, 52). Dar el nu a recunoscut argumentândcã diavolul nu poate lupta împotriva diavolului. Vom vedea în cele ceurmeazã de ce a spus Iisus aceasta. Episodul cu scoaterea duhurilor dinacel om si trimiterea lor în turma de porci ne face sã ne întrebãm ce arezultat din interventia lui Iisus? Oare duhurile au murit prin moarteaporcilor? Nicidecum, deoarece acele duhuri, asa cum intraserã în acel om,sau cum iesiserã din el pentru a intra în porci, tot astfel puteau intra înoricine altcineva.Pânã la urmã interventia lui Iisus s-a soldat cu moartea porcilor pentru cãduhurile nu au fost distruse, asa cum s-ar astepta de la cineva cu intentiibune. În Marcu 5, 12-13 si Luca 8, 32, se spune despre duhurile rele cã l-aurugat sã le îngãduie sã intre în porci si el “le-a dat voie”, “le-a îngãduit”considerându-l astfel mai puternic det ele. Prin urmare i-au cerutpermisiunea ca de la cineva mai mare ierarhic ca ele. Deci Iisus dispuneacum dorea de duhurile rele.Ne întrebãm pe bunã dreptate ce se întâmplã cu duhurile necurate care iesdin om? Rãspunsul îl dã chiar Iisus în Luca, 11, 24-26: “Când duhul necuratiese din om, umblã prin locuri fãrã de apã cãutând odihna; si negãsind, zice:Mã voi întoarce în casa mea, din care am iesit. Si venind, o aflã mãturatã si împodobitã. Atunci se duce si ia cu el alte sapte duhuri mai rele decât el; siele intrã si locuiesc acolo; si starea de pe urmã a omului aceluia se face mairea decât cea dintâi”.Aceste trei versete din Sfânta Evanghelie duLuca sunt cele mairevelatoare cu privire la adevãratele intentii ale lui Iisus. Nicãieri în NoulTestament nu se afirmã cã Iisus a distrus duhurile rele care îi chinuiau peoamenii posedati, ci le-a scos sau le-a îngãduit sã iasã din acei oameniposedati. Logica ne îndeamnã sã credem cã un om venit de la Dumnezeu,cum se crede despre Iisus, trebuia sã distrugã duhurile rele si astfel sã le împiedice sã intre iarãsi în oameni. Dar Iisus nu a fãcut aceasta.Conform spuselor lui Iisus în Luca, 11, 24-26, un duh rãu va reveni în celposedat cu fortã si mai mare astfel “starea de pe urmã a omului aceluia seface mai rea decât cea dintâi” (Luca, 11, 26). Mai putem oare crede înintentiile bune ale lui Iisus? Interventiile lui sunt malefice fãrã ambiguitate.Un duh necurat trebuia distrus nu doar lãsat sã iasã din corpul posedatului,ca ulterior sã revinã tot acolo. Rezultã cã toate activitãtile lui Iisus descoatere a duhurilor necurate din oameni nu fãceau decât sã înmulteascãduhurile rele. Iatã cum a procedat “fiul lui Dumnezeu” cu “ajutorul” dat celor posedati de duhuri necurate.
3

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
robydown added this note
blasfemie! Citeste Sfintii Parinti ... *** spunea un sfant"..si diavolul stie Biblia dar draceste ,rastamaceste tot *** vrea el" Nu mai pune-ti in circulatie asemene prostii LUCRARI FACUTE DIN"PARERE" SI AMAGIRE DEMONICA !
robydown liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->