P. 1
Покана за Безсмъртие

Покана за Безсмъртие

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 139 |Likes:
Published by Tru Den
Една книга, която написах като на сън, за всички християни и религиозни последователи.
Една книга, която написах като на сън, за всички християни и религиозни последователи.

More info:

Published by: Tru Den on Jul 16, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/28/2011

pdf

text

original

 
Съдържание
1)
Предговор– 2стр
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
Кои сме ние – 35стр
10)
11)
12)
13)
14)
15)
Скъпи читатели,
Горното “съдържание” е да ви ориентира за мястото, до което стестигнали. Ако искате да разберете написаното и да имате полза от него,четете Книгата от началото към края, без да пропускате нещо. Някои отглавите ще ви се струват безинтересни, и неразбираеми. Въпрекивсичко, съветвам ви да ги прочетете. Четейки ще видите, че много отнещата са ви подсъзнателно познати.Тази книга е като сънят, за който знаете че е истински, харесвави, но не можете да обясните.Когато написах тази книга, естествено беше да проверя, какдругите ще подходят към нея, и как ще приемат написаното. И кактовсеки друг би постъпил, реших да я дам първо на приятелите си.Аз се гордея със своите приятели. Винаги съм се възхищавал отинтелекта, чувството за красота, моралните им ценности ивсеотдайността им.Много често в компания сме водили разговор за “свръх разума”,“създателя”, “Бог”. Естествен стремеж на всеки интелигентен човек е,да намери отговор на първият и последният за човека въпрос – 
КойСъм Аз, и защо Съм?
 Много от нас са си задавали този въпрос. Много от нас, мислятче знаят отговора. В нашия пълен с информация и комуникации свят,постоянно се тиражират различни вариянти на този “отговор”. Засъжаление много малко от казаното е истина. Жалкото е, че дори ималкото, неотразимо блестяща истина, се приема от света като красивадрънкулка, с която да закичим суетността си.
1
 
Защо пиша този малък
Предговор
Дадох тази книга на приятелите си и рабрах, че ЧОВЕК НЕХАЕЗА СЕБЕ СИ.Рабрах, че ние сме забравили основното, което трябва да знаем.Светът в който живеем, необратимо ни променя и изтрива от насИстината, поради която живеем. Човек забравя, че неговото съществуване има смисъл. Исмисълът не е в раждането и смъртта, а в живота между тези двесъбития. А смисъла на живота не е ядене, пиене, секс и спане. Ако товаприемате за смисъл на живота, не е било необходимо да се раждате.Знаем, че всяко събитие е акт на някаква необходимост.Необходимостта поради която имаме нашия живот на земята, еРАЗГРАНИЧАВАНЕ НА ДОБРОТО ОТ ЛОШОТО.
Нашият живот на земята е една постоянна борба между Духаи материята.
Естествено е, намирайки се във властта на материята, да неможем да прозрем истината за Духа. Точно за това са Религиите наземята – да ни припомнят истината за Живота.Една от десетте Божи заповеди е : “
Не изговаряй напразноИмето на Господа твоя Бог”.
Защо ви припомням тази заповед? Искам да ви покажа, как светае направил да се обезцени най-ценното.Хората от бившия комунистически лагер, най-добре знаят какъвефект има постоянното повтаряне на една дума свързана с някаквопонятие. Именно честата употреба на думата “другар” в тези страни ,обезцени думата и понятието.Така се е получило и с думата “бог”. Честото повтаряне на тазидума, неправилното й обяснение и задължителното условие, което й евменила църквата, са обезценили понятието към което е отнесенадумата.Книгата, която държите в ръцете си, е за да ви припомниИстината, и да върне смисъла на думата.А смисъла е Живот.
2
 
 Аз ще ви припомням
Покана за безсмъртие
Каня ви на вечеря, приятели.Край масата, не тайно да изясним,кой е Бог и кой е предателят?Хляб на тринайсет да разделим,с вино червено да го полеем и да ядем -Бог е в нас, но с Бог не вървим.Във суетата си тръгнахме голи,хлапето го няма да се присмее,Време е приятели,да се загърнем със Вярата,От Бога сме!Да ни предава, който посмее. 
***
Тази книга не е за Бог, представен от църквата. Не е и за Бог,заключен от която и да е земна религия. Това е книгата, с която аз щеви припомня, и вие ще повярвате.Тази книга ще ви покаже Бог Който Е.Три месеца преди да започна да пиша и аз като повечето хоравярвах, че “там има Нещо”, и не се срамувах да Го нарека Бог. Въпрекивсичко, моята вяра в Бог не се различаваше кой знае колко от вярата насъмняващ се атеист, който е склонен да признае съществуването на“нещо”. Един ден влязох в спор и този спор промени живота ми.
3

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->