Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
131Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Drama Bahasa Jawa

Drama Bahasa Jawa

Ratings:

3.0

(2)
|Views: 22,923 |Likes:
Published by Yoni Ahmad

More info:

Published by: Yoni Ahmad on Jul 17, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/30/2013

pdf

text

original

 
DRAMA BAHASA JAWA “ PETRUK “Petruk inggih punika putranipun Semar ingkang nomor kalih kaliyan putranipun Gandarwa. Ingkang kasebat Kantong Bolong tegesipun remen berdema. Kaliyan Gadhahi watak momong, momot, momor, mursid,kaliyan murakaki. Petruk ingkang pernah dados raja. Kacarita Pandhawakecalan pusaka Jimat Kalimasada.Puntadewa: ” waduh...awak dewe kelangan pusakane dewe, piye iki ?”Arjuna: ” padahal kuwi yen ilang awake dewe kelangan kabijaksanaankaliyan kamakmuran.”Mustakaweni: ” ha...ha... pusakamu tak jikuk nak ,ha...ha....”( kocapa crita putranipun Arjuna Bambang Irawan kaliyan BambangPriyambada pengin ngrebut pusakanipun melih )BI: mas awake dewe kudu ngrebut pusakane sakaMustakaweni !”BP: betul dik!Mustakaweni lajeng dhatengMustakaweni: Ngapa bocah bagus ?BI & BP: ” pusakaku ngendi?Mustakaweni: Ngapa ?BI & BP: ” saiki balike pusaka kuwi ora, yen ora perang ae?Mustakaweni : ” ayo!”Perang kawiwitan lajeng BI kaliyan BP saged ngalahake Mustakawenilan jimatipun saged kapundut malih lan jimatipun diparengke Petruk. Namun, Adipati Karna nggih kepencut kaliayan jimatipun niku.AK: truk, jimate lak bokgawa to?Petruk: ho...ho...ngapa na?AK: arep tak jaluk?Petruk: ora etuk, penakimen?AK: wo... yowis.. tak tusuk kowe!Petruk: aduh…aduh…sontoloyo kowe!” ( salajengipun Petruk lajengmati ).Ananging...Gandarwa: “ anakku!” ( lajeng Petruk dipungesangaken melih ). (lajengAK ajeng maringke wonten Duryudana, namun,Gandarwa malih dados Duryudana ).AK: monggo raja.Gandarwa: “ yo, tur nuwun.” ( lajeng jimat saged direbut melih kaliyanPetruk prantara Ramanipun ).
 
Gandarwa: “ nak, kowe tak ajari silat lan nglawan musuh yo?”Petruk: nggih Rama.( Petruk dipunwuruki kaliyan Ramanipun lan enten pesan sakingRamanipun bilih jimatipun kedah dipasang wonten mustakanipun dadoscunduk lan Petruk sasampunipun niku boten terkalahke lan Petruk ngembarawonten Negara Ngrancang Kencana lan gadah gelar Prabu Wel Geduwelbeh).Prabu Wel Geduwelbeh : “ para raja pada ngadep karo aku!”Yudistira, Batara Kresna, kaliyan Prabu Baladewa : “wegah iki negarakukowe gor ngalahke aku terus isa ngrebut, ora isa !”( ananging, Pandhawa lanMandura saged dikalahke kaliuyan Prabu Wel Geduwelbeh)Prabu Kresna bingung lajeng masalahipun diserahke kaliyan Semar.Ananging Semar lajeng nimbali Gareng lan Bagong.Gareng: piye dik, mending awake dewe mati kanggo nagarakatimbang oraKetemu mase dewe.”Lajeng peperangan kawiwitan. Mboten enten ingkang menang kaliyankalah. Lan sedaya kringetan. Lan...Gareng & Bagong : ” wah...kok ambu kringete koyo Petruk.”Lajeng sedaya mboten adu perang melih.Prabu Wel Geduwelbeh : ” aku ketauan karo sedulurku.” ( batinipun ).Lajeng Prabu Wel Geduwelbeh mlajar, ananging saged dioyak kaliyanGareng & Bagong.Bagong: tak ilitik koe mas?Lajeng sedaya kaget Prabu Wel Geduwelbeh balik rupi dados Petruk melih lan Prabu Kresna tanglet...Prabu Kresna: tujuanmu iki apa?Petruk: Supados ngingetake menawi sampun dados raja utawitiyang inggilampun nyepelekake abdinipun.Akhir critanipun sedaya bahagia lan nyuwun ngapura sedaya.Pelajaran ingkang kita saged petik inggih punika :-Ampun nyepelake tiyang ngandhap-Ampun ngrebut hak kaliyan kagunganipun tiyang sanes-Gadhahi watak momong, momot, momor, mursid, kaliyan murakaki
TUGAS BAHASA JAWA

Activity (131)

You've already reviewed this. Edit your review.
Anjar Tiyo Saputro reviewed this
Rated 1/5
Hey, dari mana anda dapat ini???
1 thousand reads
1 hundred reads
bagus
Reysha Keyss liked this
budi2906 liked this
Jalin ElfSamara liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->