Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
12Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Practica FM Logistic

Practica FM Logistic

Ratings:
(0)
|Views: 1,534|Likes:
Published by Toader

More info:

Published by: Toader on Aug 08, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/16/2013

pdf

text

original

 
Profesor coordonator: Florica BadeaCosmin DobrinStudent: Toader Jeni MadalinaAnul 2Seria FGrupa 173
 
Caiet Practica – SC FM Romania SRL
Explicaţii în legătură cu alegerea firmei S.C. FM Logistic S.R.L. (FM Romania)Am ales aceasta firma nu neaparat pentru ca am auzit multe despre ea. Eu eram incautarea unui loc de munca insa am gasit numeroase astfel de joburi care nu mi se potriveau in niciun fel iar o cunostinta m-a instiinta cu privire la acesta. Mi s-a spus canu este foarte greu mai ales in cazul in care este primul meu loc de munca serios. Deaceeas, am acceptat sa merg la un interviu iar cel cu care l-am sustinut era chiar viitorul meu sef – responsabilul adminstrativ. Pentru inceput mi-a placut deoarece eratotul nou. M-am angajat drept operator introducere, prelucrare si validare date ca maiapoi sa fiu promovata pe postul de technician gestiune stoc.
 
Ι. Prezentarea organizaţiei
Fm Logistic este o companie franceza care a fost fondata in 1967 de catre Claude siEdmond Faure si Jean-Marie Machet, acum, presedinte si director al FM Holdingaceasta purtand numele de Faure&Machet ca in 1998 ca primesca numele de FMLogistic. Aceasta are peste 14000 de angajati cu o suprafata totala de depozitare de1.500.000 m².FM Logistic este un exemplar patrimonial de afaceri. Oamenii sunt in centrulstructurii, operatiunilor si culturii sale.Punctele de rezistenta a FM Logistic-ului consta in strategia sa bazata pe termen lung, precum si misiunii de a satisface cele 5 parti interesate si actionarii acesteia care suntuniti in viziunea unei companii de succes.Cu 6 ani in urma, cei 3 fondatori ai FM Logistic au transferat puterea Consiliuluiformat din Jacky Gervis si Jean-Christophe Machet (CEO unit), Herve Dujardin(Directorul corporatiei de vanzari), Gelles Faure (Manager General, Asia), Marie-Laure Schreiber (Managerul grupului de comunicare externa si cultura corporativa),Oliver Faure (Manager tehnic, al grupului de cumparari si al sistemului IT) si ClaudeFaure (Presedinte, FM Holding).FM Romania este una dintre filialele FM Logisticului. FM Logistic detine 32 dedepozite in Europa de Vest: 20 in Franta, 1 in Belgia si 2 in Spania; 16 depozite inEuropa Centrala: 8 in Polonia, 2 in Cehia si 2 in Slovacia; 4 depozite in Europa deEst: 3 in Rusia si 1 in Ucraina plus 6 depozite in Asia (China).In Romania sunt 3 platforme logistice si 2 puncte de cross-docking.
 
FM Romania este o comapanie care a fost inregistrata in Registrul Comertului in datade 13 Februarie 2004 si are sediu principal la adresa DN 6 KM.570+190, DREAPTADudestii Noi in judetul Timis cu un capital social de finantat din fondurileFM Logistic-ului din Franta fiind o societatate cu raspundere limitata (S.R.L.).FM Logistic se ,ocupa cu serviciile de logistica aceasta insemnand: transportul,depozitarea, manipularea si co-ambalarea.
1.1. Clientii
:Unii dintre clientii care au incredere in corporatia noastra
-
Marfuri generale printre care automatice : Bic, Bosh, Seb Michelin , SaintGobain
-
Electronice, Hi-tech : Alcatel/UPS, Brother, Shneinder Electric
-
Ingrijire personala si a locuintei: Colgate/Palmolive, Dior, Henkel,Johnson&Johnson, L’Oreal, Procter&Gamble
-
Vanzare cu amanuntul: Auchan, Carrefour, Cora
-
Industria alimentara: Cadbury, Coca-Cola, Dr. Oetker, Kraft Foods, Mars, Nestle, Unilever 
1.2. Resurse, locatii, personal
FM Romania are in subordine peste 350 de angajati in medie pe an, deoarece areconstract cu o firma de recrutari, Manpower, care ii trimite de cate ori are nevoiecandidatii perfecti pentru locul de munca cerut.FM Romania detine 3 platforme logistice si 2 puncte de cross-docking care suntdeschise non-stop pentru ca fluxul sa fie unul continuu si pentru a nu intervenii« timpi morti » in serviciile de logistica.
1.3. Procesul de management in cadrul agentului economic: procese de munca,resurse umaneOrganizarea procesuală
Organizarea procesuală constă în stabilirea principalelor procese de muncănecesare realizării sistemului de obiective ale firmei. Principalele procese de muncăce se desfăsoară într-o organizatie sunt: functiunile, activitătile, atributiile si sarcinile.În general într-o organizatie există cinci functiuni principale: cercetare-dezvoltare, comercială, productie-servicii, financiar-contabilă si personal.Functia comercială cuprinde trei activităti: marketing, aprovizionare sivânzare.Activitătile la rândul lor se divid în atributii, care reprezintă procese de muncăce concură la realizarea obiectivelor specifice. Spre exemplu în cadrul marketinguluideosebim atributii de prospectare a pietei, reclamă si publicitate.Atributiile se divid în sarcini, care sunt procese de muncă complexe sau simplece contribuie la realizarea obiectivelor individuale si de regulă se atribuie unei singure persoane.Elementele principale ale procesului de munsunt: subiectul (omul),mijloacele de muncă, obiectele muncii si scopul. În cazul societatii FM RomaniaS.R.L. procesul de muncă include următoarele elemente:

Activity (12)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
roby liked this
stefantiolan liked this
cusmata liked this
myrey_ctmm liked this
audipaul liked this
audipaul liked this
TinaTanya liked this
Cornel Ciprian liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->