Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
18Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Fjalori Arbërisht-Italisht i Horës së Arbëreshëvet, Gerbino, Gaetano, 2010

Fjalori Arbërisht-Italisht i Horës së Arbëreshëvet, Gerbino, Gaetano, 2010

Ratings: (0)|Views: 1,027|Likes:
Published by Gjul22
Jo vetëm gegërishtja, por edhe shqipja e diasporës, sidomos ajo e Arbëreshëve të Italisë, tek e cila mes shumë barbarizmave latine dhe greke gjinden thesare të vërtetë, format (glosat) më të vjetra të shqipes, të cilat duhet të rigjejnë vendin e tyre në Fjalorin e Gjuhës së Sotme Shqipe nga ku janë zbuar me dhunë tridhjetë vjet më parë, dhe kështu ato të rizënë vendin e merituar në gjuhën e kultivuar shqipe.
Jo vetëm gegërishtja, por edhe shqipja e diasporës, sidomos ajo e Arbëreshëve të Italisë, tek e cila mes shumë barbarizmave latine dhe greke gjinden thesare të vërtetë, format (glosat) më të vjetra të shqipes, të cilat duhet të rigjejnë vendin e tyre në Fjalorin e Gjuhës së Sotme Shqipe nga ku janë zbuar me dhunë tridhjetë vjet më parë, dhe kështu ato të rizënë vendin e merituar në gjuhën e kultivuar shqipe.

More info:

Published by: Gjul22 on Aug 11, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/23/2012

pdf

text

original

 
1
 
qertAyuioëçpasdBfghjklzxcëvCbnmqertyuiopÇasdfghjklzxcvbnmqertyuiopaDsëdfghjklzxcvbnmqertyuiopasdfghjklzjxcvbnmqertyuiopasdfghjklzxDhcvbënkmqertyuiopasdfghjklzxcvbnmqerEtyuëiopasdfghjklzxcvbnmqertyuiopasdfghjlklzxcvbçnmqertyuiopasËdfghjklzxcvbënmqertyuiopasdfghjklzxcvbFnmqertyuiopasdfghjklzxcGvbnmëqertyGjuçiopasdfghjëklzxcvHbnmqertyuiopasdfghjklzxëcvbnmqerçtyuiopasçëdfghjklzxcvHjbnëmqertyuioLëpasdfghjkLlzxcvbnmqriMertyuiopasdfNghjklzxcvbnëmNjqertyuiopasOdfghëjçklzxcvbnmqerPtyuëiopiasdfghjklzxcvbnQmrtyëRuiopasdçfghjklzxcvbRrnmqertyuiopëasdfghjklzxcvbnmqertyuiçopasdfgçhjklëSzxcvbnmqertyShuiopëasdfgThjkUëlzxcvbnmqerVtë
 
Dizionarioarbëresh - italiano
della parlata arbëreshe
di Piana degli Albanesi
 
2007
Gaetano Gerbino
aggiornamento febbraio 2010
 
2
Gajës, Nikoloit e Rozanës  A Gaia, Nicolò e Rosanna 
 
3

Activity (18)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Mejdi Musliu liked this
Anduel File liked this
Ali Pashai liked this
falcone79 liked this
Nijazi Muhamedi liked this
Fioralba Duma liked this
Zeri i Camerise liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->