Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Katalog_Solvex_2010_HU

Katalog_Solvex_2010_HU

Ratings:
(0)
|Views: 123|Likes:
Published by tengino

More info:

Published by: tengino on Aug 14, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/14/2011

pdf

text

original

 
 Bulgária
Air Tvl   2010-es nyá
ISO 9001:2000
 
3
Általános tájékoztatás
Általános tájékoztatás
és tanácsok
és tanácsok 
Biztosítás a csőd ellen
A Solvex utazási iroda a 281/2001-es törvény értelmé-ben biztosított a csőd és fzetésképtelenség ellen, aKooperatíva biztosító jóvoltából. Ez 100 százalékos ga-ranciát jelent az üdülőknek. Az üdülési árak tartalmaz-zák a komplex utazási biztosítást, ezt kötelező illetékkénttüntetjük el. Részletes tájékoztatást az utazási irodáink-ban kapnak.
Üdülés-rendelés
személyesen vagy teleonon a Solvex irodáiban
interneten a www.solvex.sk címen, non-stop
a partnerirodákban és utazási ügynökségekben az or-szág egész területén, ahol a Solvew logója el van tün-tetve
A CALL-CENTRUM száma: 0904 638 227
Közlekedés
Repülővel: Indulás a pozsonyi, poprádi, kassai repterek-ről biztonságos McDonell Douglas MD-83 és Boeing737 Airbus gépekkel, ún. charter-járatokal, amelyeket aBulgarian Charter, az Air Slovakia és Travel Service társa-ságok működtetnek. A Solvex erőeszítései ellenére, azidőjárás vagy műszaki gondok miatt sokszor néhány órátkésik az indulás.Irodánk a nappali repüléseket részesítielőnyben, de kivételes alkalmakkor éjjeli is lesz belőlük.Poggyászvesztés esetén a reptéren azonnal jelenteni kellaz esetet, illetve kártérítésért olyamodni.Individuális utazás csak néhány katalógusunkban megje-lölt helyszínre lehet, a többi szervezett út. Aki saját közle-kedési eszközt használ, maga elelős a szállásoglalás idő-pontjának betratásáért.Segélyhívószámok: Rendőrség: 166, mentők 150, tűzol-tóság 160. A 112 nemzetközi segélyhívószámot is lehethívni! A Bolgár Autóklub autómentő teleonszáma: 146.Árak (kb.): 2 ogásos vacsora egy átlagos étteremben 12-15 leva; korsó sör 1,5-2 leva; 2dl üdítő 0,8-1 leva; agyi 0,6-1,5 leva; eszpresszó kávé 0,5-0,8 leva; 2l szénsavas üdítő1,6-2 leva; 1,5l ásványvíz 0,8-1,2 leva, 1 kg gyümölcs 1-2leva; 1l tej 1 leva; 1kg kenyér 0,8-1 leva.Néhány jellegzetes nemzeti étel, ital: Tarator leves: ris-sítő, hideg, kefres-kapros uborkaleves; Sopszka saláta:etasajt, uborka, paradicsom, sült paprika; Kjopolo: rostonsült padlizsán okhagymával és dióval; Kebapcseljutenicaszósszal: roston sült darált hús (általában sertés ésmarhahúsból).A jellegzetes bolgár borokat érdemesmegízlelni. Főleg a mediterrán területek vörös borai nép-szerűek. Jellegzetes vörösbor ajták: Gömza (kadarka),Mavrud. Rakija: bolgár pálinka.Üzletek és árak: Az üzletek a nyári időszakban a tenger-parti településeken akár este 21-22 óráig is nyitva tarta-nak. Nagyobb városokban hipermarketek is megtalálha-tóak (pl. CBA, Billa, Metro), ahol rendkívül kedvező ára-kon vásárolhatunk. Bulgáriában rendkívül gazdag zöld-ség és gyümölcs választék ogad minket. Az üzletek áraia nálunk megszokottól 30-50%-kal olcsóbbak, és mindenkapható. Az üdülőközpontokban az árak enyhén maga-sabbak, de még így is kedvezőbbek a hazai áraknál.Borravaló: Elogadott az összeg 10%-át borravalóként átad-ni, ha tetszett a szolgáltatás. Ennek érdekében a személyzetmindig törekszik a legtökéletesebb kiszolgálásra.Tenger és tengerpart: A strandokat fnom, aranyszínű ho-mok borítja. A vízben veszélyes ragadozók és állatok nin-csenek. Fürdőpapucs használata nem szükséges. A vízlassan mélyül és csak enyhén sós, ezért nem szükségesminden ürdés után zuhanyozni. A strandokon elhelye-zett napernyőkért és nyugágyakért minden esetben f-zetni kell (kb. 3,5 Euro/eszköz/nap). A vízi sportolási le-hetőségek mindenhol adottak (jet-ski, vízi ejtőernyőzés,banán stb.) A legtöbb strandon vízi-mentőszolgálat mű-ködik, 17 óráig vannak szolgálatban. Viharjelzés: zöldzászló – a ürdőzés megengedett, sárga zászló – okozottfgyelemmel kell a vízben tartózkodni; piros zászló – ti-los a ürdőzés.
Szállások 
A szálláshelyek nagy többsége teljesen elújított. Kategóri-ától üggetlenül előordul, hogy a ürdőszobák zuhanyzó-sak és a vízelvezetés egy központi leolyóval van megoldva.A jelen katalógusban szereplő szálláshelyek csillagokkal jel-zett kategóriája megelel a hivatalos besorolásnak. A szo-babeosztást a szálláshely végzi minden esetben ez érkezésnapján elszabaduló szobák üggvényében. A nagy érdek-lődés miatt előordul, hogy az utazási iroda nem tudja biz-tosítani a kiválasztott szállodát, ekkor ugyanilyen kategó-riájú szálláshelyet ajánl el az ügyélnek.A pótágyak nemrögzítettek, sok esetben széthúzható otelek, heverők, deezt az árban is fgyelembe veszik. Az elszzállásolás időpont- ja általában 14.00 óra után zajlik, a távozást 10.00 óráig bekell ejezni. Akkor is, ha késik az elutazás. A Solvex elhívjaa fgyelmet, hogy nem mindig sikerül a kívánt szállodábanszállást oglalni, de ugyanebben a kategóriában és árek-vésben megtalálja a megoldást.
Szállodák 
** egyszerű szááláshely, igénytelenebb ügyeleknek *** középkategória átlagos szolgálattásokkal, étkezés-sel**** Igényesebbeknek magasabb kategória***** Luxusszállás átlagon elüli ellátásal, étkezéssel, igé-nyesebb ügyeleknek 
Panziók 
1. kategóriájú elszállásolás szobákban, saját ürdőszobá-val, hűtővel.Stúdiók: 2-4 személy részére, egy helység őzősarokkal,saját ürdőszobával, hűtővel., 2 ágy és heverő 1-2 gye-rek részére, 12 éves korig. Apartmánok. 4-6 személy-nek, 1 vagy 2 helyiség, külön konyha, ürdőszoba, 4 ágyés pótágy 1-2 gyerek részére, 12 éves korig. A konyhák egyzsrű ételek elkészítésére alkalmasak, s csak a legalap-vetőbb edényekkel vannak ellátva. A panziók hivatalosannincsenenk kategorizálva, katalógusunkban mi minősít- jük őket. Az itteni aunához hozzátartoznak a rovarok is,nem árt rovarirtószert magunkkal vinnünk.
Étkezés
A bolgár konyha az egyik legegészségesebb a világon.Minősége, bősége a szálláshely besorolásától ügg. Haa őzőcskézést választjuk, akkor legalább az alapanya-got ne cipeljük magunkkal (kivéve űszerek). Bulgáriá-ban könnyen és olcsóbban beszerezhetjük a szükségesélelmiszereket. A Solvex által kínált helyeken svédasz-talos vagy büérendszerű az étkezés, néha vacsorára istöbb ogásból lehet választani (előétel, őétel, saláta, sü-temény). A őételhez az italok nincsenek az árban, csak azAll Inclusiv esetén. E szállások esetében az árban benneoglaltatik a teljes ellátás. Csapvíz az egész ország terüle-tén iható, de ajánlott inkább az ásványvíz ogyasztása agyomorpanaszok elkerülése végett.
Telepített idegenvezetők:
A Solvex az üdülőhelyeken saját idegenvezetői, valaminta bolgár partner képviselői révén biztosítja vendégeinek a jobb tájékozódást és a kirándulások szervezését. Min-denben tanácsot ad. Elérhetőségei a bejárati inormá-ciós táblán vannak eltüntetve, illetve a recepción hoz-záérhetők. Bulgáriában az Albena, Napos part, Nesze-bar, Szozopol, Kiten, Primorszko üdülőhelyeken a Solvexmunkatársát külön irodában is megtalálják. telepítettidegenvezetőinkhez több szálloda is tartozik, ezért szük-ség esetén ajánlatos elkeresni az irodát, vagy részt ven-ni a tájékoztató gyűléseken. Itt különéle ajánlatokat kap-hatnak kirándulásokra, a szabad idő hasznos eltöltésére.Külön szolgáltatások rendeljhetők itt meg és helyben f-zethetők helyi pénznemben, de euróban is. Biztosításiesetnél szükséges az idegenvezető elkeresése, aki tudja,mi ilyenkor az eljárás Animációs programok is várják ügy-eleinket a szállodákban, sok helyen szlovák nyelven is.

Activity (4)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
AndreaKoller liked this
tengino liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->