Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
18Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Numaratoarea inversa spre increderea in sine

Numaratoarea inversa spre increderea in sine

Ratings: (0)|Views: 321 |Likes:
Published by Brianna11
:)
:)

More info:

Published by: Brianna11 on Aug 20, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/05/2013

pdf

text

original

 
Numaratoarea inversa spre increderea insine
Iata o veste cu adevarat excelenta: in numai 60 de secunde te poti transforma dintr-opersoana timida, intr-una care pare sigura pe sine. Iata cinci remedii in limbajultrupului care te vor face sa pari mai increzator (oare) intr-o clipita - si cu cat vei pareamai sigur (a) pe tine, cu atat mai favorabil va fi raspunsul pe care il vei primi de laceilalti si vei incepe sa te simti cu adevarat mai increzator (oare). Este o situatie din carenu ai nimic de pierdut.
 Se spune ca pentru fiecare dintre noi exista jumatatea perfecta undeva prin lume - o persoanaspeciala care va fi unica pereche potrivita pentru tine.Inainte de a intra in amanunte, as dori, totusi, sa fac o precizare. Timiditatea nu este otrasatura de care sa te rusinezi. In anumite situatii, fiecare dintre noi este timid, numai ca uniireusesc sa ascunda mai bine acest lucru. Asta-i tot.Acum doua zile am participat la o sedinta cu stomacul dat peste cap, scotand niste sunete mai puternice decat participantii la un concurs de Yolere. Eram teribil de nervoasa si destanjenita, dar n-am aratat-o. Si acesta este secretul: sa inveti sa-ti ascunzi timiditatea si saajungi la punctul in care fluturii par mai curand o colonie de lilieci dansand can-can.Inceputul este cel mai greu - insa, daca avem timpul necesar, in cele din urma, aproape totiajungem sa ne calmam si sa ne simtim bine - asa ca asupra acestui aspect ne vom concentra inacest capitol.De ce unii oameni sunt timizi, iar altii nu? De regula, acest fapt este determinat de felul incare am fost crescuti si educati. Parintii siguri pe ei au copii la fel, din simplul motiv ca isi pun copiii in contact cu mai multa lume. Daca in casa ta se perinda vecini, prieteni si rude, itidezvolti rapid abilitatile sociale si modul in care sa intri in vorba cu persoane necunoscute,sa-i faci si sa-i pastrezi prieteni fara sa te straduiesti prea mult. Daca nu ti-ai exersat abilitatilenecesare pentru a transforma o cunostinta intr-un prieten, nici nu e de mirare ca o intalnire cucineva necunoscut iti da o stare de angoasa.Solutia de a-ti invinge timiditatea este sa parcurgi o terapie in doua etape: lucreaza laeradicarea subevaluarii propriei persoane (care merge de obicei mana in mana cu timiditatea)si interactioneaza, pe cat posibil, cu cat mai multi oameni. Daca nu te simti capabil (a) sa faciasta singur (a), atunci apeleaza la ajutor calificat.Sunt pe piata numeroase carti de specialitate, se tin conferinte si se fac sedinte de consilierecare te-ar putea ajuta sa te dai putin cu lumea. Si in timp ce tu vei lucra in interior, lasa-ma pemine sa ma ocup de exterior si sa-ti dau cateva sfaturi practice despre cum sa vorbesti cu persoane necunoscute. Da, da! Acum, hai sa revenim la cele cinci remedii instantanee.
Primul remediu este sa respiri
 
 
Stiu, ai mai auzit asta pana acum; "Trage aer in piept si bla, bla, bla." Ei bine, ce-ai zice sa osi faci? Deoarece primul lucru pe care il face o persoana timida sau nervoasa este sa-si tinarespiratia. (Ce te da de gol: din cand in cand tragi foarte adanc aer in piept intr-o incercaredisperata de a inspira cat mai repede si cat mai mult oxigen!). Daca iei o gura mare de aer inainte de a vorbi, nu numai ca te relaxeaza, dar castigi si timp ca sa te gandesti la ce veispune. Si, mai mult: te ajuta sa ai o voce joasa.
emediul numarul doi
 Adopta pozitia unei persoane increzatoare in sine: suge-ti burta, impinge pieptul in afara siindreapta-ti umerii tragandu-i spre spate. Apoi, pune-ti mainile degajat pe solduri si asigura-teca trupul tau este indreptat complet spre interlocutor. Mesajul transmis este: "Ai in fata ceamai frumoasa imagine a mea pur si simplu pentru ca sunt foarte multumit (a) de cum arat".(Stiu, in interior te-ai facut mic(a), dar tine minte ca acum este vorba numai despre exterior).Si o ultima corectie a felului in care stai: muta-ti greutatea astfel incat sa fie distribuita pe unsingur picior.Un studiu arata ca 75 la suta dintre managerii cei mai de succes adopta aceasta poza - cumainile in solduri si cu greutatea pe un singur picior - cel putin o data in timpul intalnirii de o jumatate de ora pe care o ai cu ei. Exerseaza aceasta poza in fata oglinzii pana in momentul incare incepe sa "te prinda", adica sa devina fireasca, apoi fii atent (a) la remediul numarul treicare este cel mai important dintre toate.
emediul numarul trei
 Calea sigura, cea mai eficienta, de a-i determina pe ceilalti sa nu te mai considere o persoanatimida este sa le cauti privirea. Sigur, usor de zis, greu de facut, nu? Incearca acest exercitiu:in loc sa privesti in jos sau spre podea, uita-te drept in fata. Este un prim pas in directiacorecta. De aici, lucreaza pana cand ajungi sa privesti o secunda spre fetele oamenilor. Apoi, pana numeri la trei,priveste la crestetul capului interlocutorului - nu ii intalnesti inca privirea,dar te uiti imprecis intr-un punct situat chiar deasupra fruntii lui.Pasul urmator: imagineaza-ti ca fata lui este un cerc si parcurge-l de jur imprejur cu privirea.Concentreaza-te apoi asupra trasaturilor lui (ei) - prima data asupra gurii, apoi a nasului, si incele din urma, concentreaza-te asupra ochilor. In functie de cat de timid (a) esti, iti poate luaintre doua zile si doua luni, daca o iei chiar incet de tot.Si iti mai vand inca un pont excelent pentru cei incredibil de timizi, ceva care te va ajuta sanu fii nevoit (a) niciodata sa te uiti in ochii celuilalt. Da, pe bune. In loc de contact vizual,stabileste unul... nazal. Concentreaza-ti privirea asupra puntii nazale.
Locul ochilor interlocutorului: foarte putini oameni sunt in stare sa sesizeze diferenta
 De indata ce esti capabil (a) sa te uiti in ochii oamenilor, exerseaza aceasta miscare pe cat maimulte persoane posibil - minimum trei necunoscuti pe zi. Asta sa fie tinta ta. Atunci cand aireusit sa treci de trei persoane pe zi, trei zile la rand, ai ajuns in punctul in care trebuie sa teconcentrezi asupra persoanelor pe care le consideri atragatoare.Acum stabileste-ti ca scop sa te uiti in ochii a trei persoane pe care le consideri simpatice, detrei ori pe saptamana, iar apoi de trei ori pe zi. Nu uita ca nu trebuie sa vorbesti cu ele inca,

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->