Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Seminari_Pons_d'_Icart

Seminari_Pons_d'_Icart

Ratings: (0)|Views: 192|Likes:
Published by mespejo6
Seminari_Pons_d'_Icart
Seminari_Pons_d'_Icart

More info:

Published by: mespejo6 on Aug 21, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/21/2010

pdf

text

original

 
INS PONS D’ICARTRamon Nolla/Ramon Masip Tarragona, juliol 2010 – PROJECTE. Introducció a l’estudi dels mosaics de la Casa Castellarnau – ALUMNAT. 3r d’ESO – OBJECTIU CURRICULAR. Introducció a l’estudi dels conceptes associats als moviments del pla. – COMPETÈNCIES. En el nostre cas, els projectes associats a l’estudi de l’entorn amb grupsd’alumnes es munten per treballar totes les competències. Creiem que aquesta és una deles raons de treballar el currículum a partir de projectes. No trobem cap competència queno es treballi en un moment o altre: Per fer memòria les enumerem:
competència matemàtica
coneixement i interacció amb el món físic
tractament de la informació i competència digital
autonomia i iniciativa personal
aprendre a aprendre
comunicació lingüística
expressió cultural i artística
social i ciutadana – TREBALL INTERDISCIPLINAR. Les connexions més clares són amb:
o
Educació Visual i Plàstica: Projectes de disseny i de tractament del color.
o
Ciències Socials. Estudi de l’extensió del costum i de la indústria de la pavimentació deterres, a principis del segle XX, amb mosaic hidràulic.
o
Tecnologia: Tècniques artesanes i industrials relacionades amb la fabricació de mosaicshidràulics. – ETAPES DE DESENVOLUPAMENT DE LES ACTIVITATS.
o
Etapa 1. (1.30h)
Treball de camp. Visita a la casa Museu Castellarnau per observar-neels mosaics i alguns elements decoratius similars de cara a introduir el conceptes desimetria d’una figura plana i el concepte associat de moviment del pla. Aquest treball esfa amb el suport dels materials presentats en els apartats 2, 3, 4 i 5. de la seccióMATERIALS PER DESENVOLUPAR L’ACTIVITAT.
o
Etapa 2. (4h)
Treball a l’aula per aprofundir en les idees, conceptes i problemes plantejats en l’etapa 1, fer-ne una ordenació i treure conclusions sobre les simetries delsmosaics estudiats. Aquest treball es fa amb el suport dels materials presentats en elsapartats 5, 6, 7, 8 i 9 de la secció MATERIALS PER DESENVOLUPAR L’ACTIVITAT.
o
Etapa 3. (1h)
Contrastar els resultats dels estudis amb els resultats del treball presentaten l’apartat 10 de la secció MATERIALS PER DESENVOLUPAR L’ACTIVITAT i fer una reflexió sobre el procés.
o
Etapa 4. (1h)
Control individual escrit d’exposició dels conceptes i procedimentsconsolidats.
 
o
Etapa 5. (4-5h)
Activitat no presencial. S’ha de realitzar fora de l’horari escolar a casa iconsisteix en completar les activitats presentades i iniciades a l’aula i reflexionar sobreelles, incloent les consultes i aportacions que es facin en el curs MOODLE del’assignatura. – MATERIALS PER DESENVOLUPAR L’ACTIVITAT. Es troben a l’adreça:http://www.xtec.net/~rnolla/moodle/Moviments2009/Mov_3ESO_09.htm 1. Introducció2. Plànol de les dues plantes de la Casa i fitxa de localització dels mosaics3. Fitxa amb fotografies dels mosaics periòdics de la Casa Castellarnau (Tarragona)4. Fotografies dels mosaics objectes d'estudi5. Fitxes de treball dels mosaics d'estudi

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->