Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Lazarev - 08 - Dialoguri UC

Lazarev - 08 - Dialoguri UC

Ratings: (0)|Views: 14|Likes:
Published by optix4ever

More info:

Published by: optix4ever on Aug 22, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/29/2011

pdf

text

original

 
CUNT ADRESAT CITITORILOR 
După ce au citit cele şapte cărţi ale mele, mulţi îmi pun întrebarea: „Cum să mă rog şi ce trebuie să cer?" — Faceţi numai un singur lucru, răspund eu. - învăţaţi să parcurgeţi just orice situaţie traumatizantă.învăţaţi să păstraţi divinul în momentul pierderii umanului. Dacă aţi simţit că păstraţi iubirea în orice situaţie, -rugaţi-vă pentru copiii dumneavoastră, ca aceştia să poată păstra şi reţine iubirea în orice încercări, nu numaiatunci când se destramă nivelul material şi spiritual, dar şi atunci când se destramă cel mai important-celsenzorial.Multă lume mi-a spus că cel mai uşor mod de a-ţi însuşi informaţia este prin întrebări şi răspunsuri. De aceea s-aeditat această carte şi dacă observaţi vreo repetare, doresc să vă previn, nu este întâmplător.Ieri, 18 martie, am avut o conferinţă în Sankt-Peterburg. Dimineaţa, din birou, am sunat la o femeie care a fost lamine în audienţă de două ori. Ea are cancer. Nu s-a produs nici o ameliorare. Pentru mine, aceasta este o situaţieinteresantă. Şi iată, cunoscând-o, privesc câmpul ei. (în plus ea a participat ieri la prelegerea mea.) Câmpul eieste bun. Receptarea situaţiei traumatizante este înaltă.Am rugat-o să-mi spună numele copiilor ei. Ea mi Ie-a enumerat şi, deodată, totul mi s-a clarificat. Unul dintrecopii avea în câmp posibilitatea decesului. Acceptarea situaţiei traumatizante s-a închis. Nu poate să păstreze iubireaîn cazul zdruncinării nivelului senzorial. Autorul este mama care nu a putut păstra iubirea în situaţii traumatizante.Fiecare situaţie traumatizantă care a trecut la băiat, în plan subtil a provocat o explozie de autodistrugere. Lamamă, acest program se transformă în tumoră canceroasă.
 — 
Dumneavoastră, aţi avut în tinereţe accese de lipsă adorinţei de a trăi, deprimare şi nemulţumire de sine, am spuseu. - în interior, aţi înăbuşit iubirea faţă de soţ prin care avealoc purificarea. Trebuie să vă rugaţi pentru fiu, să-1 învăţaţi să păstreze iubirea întotdeauna şi în orice situaţie.
 — 
Dar cum să mă rog pentru fiul meu ? - mă întreabăfemeia. —Păi numai despre asta am vorbit în lecţia mea de ieri. —Iertaţi-mă, dar e ceva ce nu înţeleg.
 
Aduceţi-vă aminte de toate momentele când v-aţi dezisde iubire. Eu văd că aţi lucrat asupra dumneavoastră. Nu vădîn sufletul dumneavoastră ură şi supărare, dar există în schimbo puternică dezicere de iubire manifestată prin deprimare şilipsa dorinţei de a trăi. Este necesar să iertaţi nu numai pe alţiici şi pe dumneavoastră, trebuie să vă acceptaţi soarta ca un datde la Dumnezeu. învăţaţi-vă fiul să-şi păstreze iubirea, şi să depăşească nu numai ura şi supărarea dar şidepresia, îndoiala şi frica. Nu vă puteţi imagina cum poate să distrugă sufletele noastre frica. Nu degeaba în Biblie se spune că cel căruia îi este frică nu este tentat de iubire. în subconştient, emoţia fricii seramifică în: renunţare, ură şi programul de distrugere a ceea ce ne provoacă frica. Una dintre formele primordiale ale dependenţei o constituie frica. La început noi pierdem simţirea şi viziunea divinului în aceastălume. Voinţa, dorinţele noastre încep să umbrească iubirea divină.Tocmai atunci apare frica. Mi-e frică să pierd umanul de care am început să depind. După frică vine îndoiala înceea ce priveşte viitorul tău şi neîncrederea în sine. După aceasta urmează nemulţumirea de sine, depresia. Apoiapare supărarea, iar după ele apare ura. Când ne este frică în permanenţă pentru viitorul nostru precum şi de ceeace aşteptăm de la acesta, atunci deja suntem bolnavi. Aşteptarea înseamnă vampirism - consumare şi dependenţă.Voi repeta pe scurt:
învăţaţi-vă fiul 
 să-şi păstreze iubirea.
Rugaţi-vă ca el să alunge tot ceea ce poate împiedicaiubirea.Ajutând sufletul lui, veţi însănătoşi corpul dumneavoastră.Vi se pare că dezicerea de iubire are loc numai prin ură şi supărare? Nu demult am cunoscut un bărbat care suferea de o aritmie ce putea duce până la oprirea inimii. Cauza era înfemeia iubită. Prima întrebare pe care i-am pus-o ei a fost: „Vă e frică să-1 pierdeţi?" - „Da, mi-e frică în permanenţăca nu cumva să plece, să mă părăsească - a răspuns ea". - Fiţi atentă, prin aceasta îl ucideţi. înţelegeţi că voinţadumneavoastră, în acest caz, nu înseamnă nimic. Dacă de sus vă este dat să vă despărţiţi, nu veţi putea facenimic, iar frica este în zadar. Dacă vă este dat să rămâneţi împreună, nu se poate ascunde nicăieri. Dar dacăiubirea dumneavoastră se transformă în aşteptare şi dependenţă şi naşte frică şi depresie, atunci credeţi-mă,aceasta constituie cea mai rea variantă de a reţine omul iubit.Forme de a se dezice de iubire sunt multe.Iubirea este întotdeauna legată de o boală purificatoare.Şi dacă noi nu dorim să acceptăm o boală şi încercăm să fugim de fiinţa iubită provocând-o pe ea şi pe sine ladespărţire, nesocotind şi discreditând sentimentul personal, încercând să-l dirijăm, atunci, pentru salvarea sufletului,noi trebuie să pierdem tot ceea ce ne-a făcut să renunţăm la iubirea faţă de Dumnezeu. A accepta voinţa Divină, a te
 
supune iubirii, a păstra iubirea în momentul pierderii a tot ceea ce este uman, a trăi cu acest sentiment şi a tinde în permanenţă spre el, iată principalele reguli ale sănătăţii şi ale supravieţuirii.
LUCRUL CU ŞINELE
Cum să îndepărtăm păcatele din trecut prin rugăciune ?
Acum o lună şi jumătate, la o audienţă , o femeie mi-a spus următoarele: „Eu am înţeles, acum plec să mă rog pentru toate păcatele mele, iar după aceea voi începe să mă rog pentru urmaşi".Eu am dus-o în camera unde stătea întreaga grupă care a venit în audienţă şi am spus: — Vă rog pe toţi să reţineţi următoarele:Este doar un singur păcat: acesta este dezicerea de Dumnezeu, de iubirea faţă de El.Este o singură problemă: să parcurgem situaţia traumatizantă prin păstrarea iubirii de Dumnezeu fără a avea pretenţii de la Dumnezeu şi lume.Există un singur ţel: să învăţăm să vedem şi să simţim din ce în ce mai clar iubirea de Dumnezeu şi voinţadivină în propria persoană şi în lumea înconjurătoare.Cu cât înţelegeţi mai bine acest lucru, cu atât mai uşor va fi să depăşiţi tot ceea ce stă în calea iubirii. Ajungem laaceasta treptat.La început, noi depăşim dorinţa de răzbunare, de a blestema, de a judeca şi de a urî.Apoi depăşim supărările.După aceasta urmează perioada nemulţumirii de sine şi a nemulţumirii faţă de propria soartă.Apoi vom încerca să depăşim depresia, neîncrederea în sine, îndoiala şi frica faţă de viitor.Şi cu cât evoluăm mai mult în vederea depăşirii agresiunii, cu cât mai subtilă şi imperceptibilă este formaagresiunii, cu atât mai mare trebuie să fie concentrarea asupra iubirii.Cea mai mare fericire a omului vine din viitor. Ea este subtilă şi imperceptibilă, la fel ca şi temerile, îndoielileşi depresiile,
dar tocmai prin ele începe dezicerea imperceptibilă faţă de Divin.
Cele mai înalte aspecte ale dorinţelor conştiente se ascund în viitor.Dependenţa de viitor conduce la distrugere în prezent şi trecut.De aceea când este vorba despre viitor, nu uitaţi de voinţa Divină.Vă prezint un exemplu: iubitul o părăseşte, fata se adresează lui Dumnezeu şi se roagă ca aceasta să seîntoarcă. Dorinţele, soarta şi viaţa ei sunt înjosite. însă ea, cu scopul de a-1 recâştiga pe băiat se concentrează nuasupra iubirii faţă de Dumnezeu, ci asupra dorinţei ei de a se uni cu acest flăcău.în momentul durerii, primul lucru pe care trebuie să-l facem este acela de a ne îndrepta spre Dumnezeu.Al doilea lucru, trebuie să acceptăm orice deznodământ al unei situaţii, bizuindu-ne pe voinţa Divină.Al treilea lucru, la nivelul exterior, să urmăm logica umană dezvoltând şi încercând să ne facem plăcuţi pentruomul iubit şi să încercăm să restabilim relaţiile.

Activity (4)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
crestin ion liked this
nelu49 liked this
m violeta liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->