Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
52Activity

Table Of Contents

0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Manual Makmal Sekolah Malaysia Fasa 3

Manual Makmal Sekolah Malaysia Fasa 3

Ratings:
(0)
|Views: 1,974|Likes:
Published by Harisfazillah Jamel
Manual Makmal Sekolah Malaysia Fasa 3 ISL9 v1.1.3 final6 - Sumber CD Sekolah. Dokumen ini tidak lagi sulit selepas pengajaran telah dimulakan.
Manual Makmal Sekolah Malaysia Fasa 3 ISL9 v1.1.3 final6 - Sumber CD Sekolah. Dokumen ini tidak lagi sulit selepas pengajaran telah dimulakan.

More info:

Published by: Harisfazillah Jamel on Aug 22, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/11/2012

pdf

text

original

 
Ministry of Education : Computerisation (IT Lab)Infrastruktur Sistem & Linux
Strictly Confidential
INFRASTRUKTUR SISTEM & LINUX
Edisi Kursus: ISL9-v1.1.3-final5 (16/05/2004)Untuk Perisian Versi: Red Hat 9.0
PRA-KATAPANEL PEMBANGUN KURSUS
Pembangun Kurikulum dan Penulis Teknikal:
Khalid A. Al-Jufry
Editor:
Cheok Lai Fong
Editor Pengulas:
Asni Nor Rizwan Abdul Rani
Penganalisis Kualiti:
Azahari Ismail
PELESENAN
Seksyen A
Hak Cipta © 2004, DRB Hicom BerhadSebarang perubahan perlulah mendapat persetujuan bertulis, melainkan Pelajaran 1(Pengenalan Kepada Sistem Komputer & Rangkaian Setempat) dan Pelajaran 2(Teknologi Kekal Berfungsi) yang termasuk ke dalam pelesenan GNU FDL.
Seksyen B
Hak Cipta © 2000-2003, Khalid A. Al-JufryHak Cipta © 2004, BostonWeb Academy Sdn. Bhd. dan DRB Hicom BerhadKebenaran diberikan kepada semua untuk menyalin, mengedar dan/atau membuatperubahan ke atas seksyen B buku panduan ini di bawah peraturan yang ditetapkan olehGNU Free Documentation Licensing (GNU FDL), Versi 1.1 atau versi terbaru yangdikeluarkan oleh Free Foundation Software; tanpa sebarang ceraian varian, tanpa teksmuka hadapan dan tanpa teks kulit belakang. Salinan lesen GNU FDL boleh diperolehdari laman web asalnya dihttp://www.gnu.org/licenses/fdl.txtBuku panduan ini ditulis dan dikumpulkan sebagai penghargaan dan terima kasih kepadaLinux itu sendiri selain menjadi panduan kepada para pelatih untuk memahaminya.
 
Ministry of Education : Computerisation (IT Lab)Infrastruktur Sistem & Linux
Strictly Confidential
Adalah menjadi harapan penulis agar, panduan ini akan menjadi ikutan para pelatihdalam memahami Linux, tidak dinafikan banyak lagi aspek yang boleh dipertingkatkan dihampir kesemua bahagian buku panduan ini, oleh itu segala maklum balas amat dihargai.
AMARAN & PELEPASAN TUNTUTAN
Terdapat banyak rujukan yang memperkatakan mengenai sesuatu program, perisian danproduk di dalam buku ini. Tiada peguam ataupun pakar undang-undang yang terlibatdalam penghasilan buku ini, oleh itu penerbit dan penulis tidak menafikan mungkinterdapat salah cara terutamanya sewaktu menyatakan sesuatu yang berkenaan dengan hak cipta. Namun, penerbit dan penulis amat menghargai semua hak cipta dan pemegang hak ciptanya. Pembaca bagaimanapun dinasihatkan menghubungi sendiri pemegang hak ciptanya untuk mengetahui semua informasi lanjut berkenaan tanda niaga dan hak ciptamereka.Penerbit, dan mereka yang terlibat dalam penghasilan buku ini telah mencuba sedaya-upaya untuk memberikan yang terbaik. Segala usaha ini termasuklah pembangunan,kajian dan percubaan ke atas teori, program dan perisian untuk mengenal pastikebolehpercayaannya. Namun, penerbit dan penulis tetap tidak memberikan sebarang jaminan dalam apa jua bentuk, percakapan atau penulisan yang merujuk kepada program,perisian mahupun dokumentasi yang terkandung di dalam buku ini.Penulis dan penerbit tidak boleh dikaitkan atau disabitkan kepada sebarang insiden yangmenyebabkan kerosakan secara sengaja ataupun tidak, yang terbit dari hasil penggunaansebarang teori atau liabiliti yang terdapat di dalam buku ini.Dicetak di Malaysia.
 
Ministry of Education : Computerisation (IT Lab)Infrastruktur Sistem & Linux
Strictly Confidential
RUJUKAN
1.Kementerian Pendidikan “Manual Kursus Penyelia Makmal Komputer” Malaysia;MIMOS Smart Computing Sdn. Bhd., 20032.Al-Jufry, Khalid A.“Linux System and Network Administration”, Malaysia;Blunet Solutions, 20033.Heang, Tan Ser “A Fundamental Guide To Linux “ Malaysia; Times; FederalPublication Sdn Bhd, 20044.Manual atau penerangan dari Internet – Lexmark, Pengenalan Rangkaian,Pengenalan Komputer5.Manual pengilang – Epson, Lexmark, Sony, Sistem Keselamatan Texecom6.Perisian Dewan Eja 3000, Kamus 3000; Dewan Bahasa dan Pustaka dan TheName Technology Sdn. Bhd., Malaysia, 2004.

Activity (52)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
LinuxMalaysia Malaysia added this note
Ezza Nor liked this
Ayati Sht liked this
Cocoy Qin liked this
LinuxMalaysia Malaysia liked this
PURNAMA MERINDU liked this
Amren Rahim liked this
Aslinah Rahman liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->