P. 1
28253047 Bill Gates Afaceri Cu Puterea Gandului

28253047 Bill Gates Afaceri Cu Puterea Gandului

Ratings: (0)|Views: 137 |Likes:
Published by *daniel

More info:

Published by: *daniel on Aug 24, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/20/2013

pdf

text

original

 
AFACERI CU VITEZA GINDULUI
 
Felul în care obtii, administrezi si folosesti informatia va hotarî daca invingi sau pierzi.
 Bill Gates
Numai paranoicii rezista.
 Andy Grove de la Intel
Va veti stradui sa construiti câteva site-uri pe internet, iar apoi, nu o sa vedeti niciun salt apreciabil în folosirea lor de catre partenerii si clientii dvs. Asta s-ar putea sa vafaca sa credeti ca, în fond, internetul nu prea schimba mare lucru într-o afacere, asa cade ce sa mai concentram asupra site-urilor? Gresit. Doar pentru ca nu se va schimbanimic spectaculos peste noapte, veti ajunge sa credeti ca aceasta nu este o schimbareesentiala. Iar apoi, peste câtiva ani, schimbarea va veni pe neasteptate, si va va lua penepregatite: iar atunci va va fi mult mai greu sa o prindeti din urma.
 
Bill Gates
INTRODUCERE
In cativa ani de acum incolo, afacerile se vor schimba mai mult decat in ultimii cincizecide ani. Cum va poate ajuta tehnologia sa va conduceti afacerile mai eficient? In cemasura va transforma aceasta noua tehnologie modul de a face afaceri? Cum va poateajuta sa deveniti un invingator, in cinci sau zece ani de acum incolo?Cuvantul de ordine al anilor ‘80 era calitatea, pentru ‘90 era restructurarea, iar pentru2000 va fi desigur viteza. Cand viteza afacerilor creste indeajuns, ea poate schimbainsasi natura acestora. Majoritatea companiilor folosesc tehnologia digitala pentru a a-simonitoriza operatiunile elementare pentru desfasurarea sistemelor de productie, pentrua genera facturi si liste cu clientii, pentru a-si tine contabilitatea, pentru a calculaimpozitele. Dar acestea sunt doar automatizari ale vechilor procese. Foarte putine suntfirmele care folosesc tehnologia digitala pentru procese noi, care sa imbunatateascaradical modul de functionare, care sa foloseasca la maximum capacitatile angajatilor lor.Majoritatea companiilor nu-si dau seama ca tehnologia necesara unor asemeneaschimbari este acum accesibila tuturor. Desi majoritatea problemelor din afaceri sunt defapt legate de informatie, aproape nimeni nu foloseste informatia insasi asa cum trebuie.Prea multi manageri par a se fi obisnuit cu ideea ca informatia nu ajunge la timp si acolounde trebuie. Oamenii traiesc de atata timp fara sa fi avut informatia la indemana, incatnici macar nu-si dau seama ce pierd. Managerii trebuie sa invete sa ceara de latehnologie, un flux informational care sa le dea o imagine rapida si concreta asuprasituatiei clientilor.Nici chiar companiile care au facut investitii semnificative in IT nu obtin maximum deeficienta posibila. Interesant este faptul ca prapastia dintre investitie si rezultate – nuscade cheltuielile pentru tehnologie. Oamenii nu inteleg ceea ce este posibil si nu
 
observa potentialul in folosirea tehnologiei pentru raspandirea informatiei foarte repede,catre toti angajatii din firma.Pentru ca fluxul informational sa devina o parte intrinseca a companiei dvs., iata caresunt cele 12 etape:
Managementul informatiei
:
 
1.Insistati ca fluxul informational in cadrul organizatiei sa se desfasoare prin e-mailpentru a putea avea acces la orice situatie noua si a putea reactiona rapid sipentru a deveni un reflex.2.Studiati datele de vanzari online, pentru a gasi modele de evolutie si pentru aputea comunica mai usor perspectivele.3.Folositi calculatoarele pentru analizele de afaceri, si dati posibilitatea angajatilor celucreaza cu informatii sa desfasoare o munca de creatie si de gandire, la nivelulproduselor, serviciilor si profitabilitatii.4.Folositi sisteme digitale pentru a crea echipe virtuale, cu membri dindepartamente diferite, care sa poata comunica idei in timp real, chiar daca se aflain locuri diferite pe glob.5.Transformati fiecare proces care cere formulare si hartii intr-un proces digital,eliminand strangularile de flux din zona administrativa si eliberand angajatii carelucreaza cu informatii, pentru ca ei sa poata astfel sa se ocupe de probleme ceimplica gandire si inteligenta.
Operatiuni de afaceri
:6.Folositi mijloace digitale pentru a elimina posturile in care angajatul face un singurtip de activitate, sau schimbati profilul acestor posturi, astfel incat un singurangajat sa se ocupe de mai multe aspecte, folosindu-si astfel din plin calitatile siinteligenta.7.Creati o bucla de feedback digital pentru a mari eficienta proceselor fizice si aimbunatatii calitatea produselor si serviciilor. Fiecare angajat trebuie sa aiba oimagine clara a tuturor operatiunilor din companie.8.Folositi sisteme digitale pentru a directiona nemultumirile si sugestiile clientilorcatre persoane din companie care pot imbunatati un produs sau un servici.
9.
Folositi comunicatii digitale pentru a redefini esenta afacerilor dvs. si limiteleacestora. Puteti sa va extindeti astfel afacerea si sa deveniti o companie mai mare,fie sa va specializati, adresandu-va unui cerc mai restrans, dar mai fideli de clienti.
 
Pentru comert 
:10.Cheltuiti informatie si cumparati timp in schimbul ei. Folositi tranzactiiledigitale cu toti partenerii (clienti, furnizori, angajati, colaboratori), micsorand astfelciclul temporal, si transformand astfel fiecare proces de afaceri intr-o livrareimediata.11.Folositi livrarile digitale in vanzari si servicii, pentru a elimina tranzactiadintre agent si client. Daca sunteti agent, folositi instrumente digitale pentru aadauga o noua valoare tranzactiei.12.Folositi instrumente digitale pentru a-i ajuta pe clienti sa-si rezolve singurieventualele probleme, si rezervati-va timpul dedicat contactelor personale pentrua raspunde unor necesitati mai complexe si mai importante ale clientilor.
 
In urmatorii 10 ani firmele de succes vor fi acelea care folosesc instrumente digitalepentru a reinventa felul in care se fac afacerile. Acestea sunt companii in care deciziilese iau repede, in care se actioneaza eficient, si care-si impresioneaza pozitiv clientii, intr-un mod cat mai direct cu putinta. Sper ca va veti convinge de posibilitatile de schimbarepozitiva pe care anii ce vin le vor demonstra, si ca acestea va vor incanta. Transformariledigitale va vor propulsa in fruntea unei unde de soc a schimbarii, care va zguduimodurile mai vechi de a face afaceri. Cu un sistem nervos digital, veti putea face afacericu viteza gandului – cheia succesului in secolul acesta.
Schimbarea tehnologiilor si a perspectivelor
Activitatile in care majoritatea companiilor folosesc astazi tehnologia ar fi fost perfectnormale acum cativa ani. Obtinerea unor informatii detaliate era un proces foartescump, prohibitiv, iar mijloacele necesare pentru analizarea si propagarea acestora nuerau inca accesibile in anii ‘80, si nici chiar la inceputul anilor ‘90. Acum, in secolul XXI,mijloacele si puterea de conectare pe care ni le ofera epoca digitala ne permit saobtinem informatia, sa o propagam, si sa actionam asupra ei in moduri absolut noi sitotodata remarcabile. Este pentru prima data cand toate tipurile de informatie – cifre,text, sunet, imagine, film – pot fi transpuse in forma digitala, astfel incat orice calculatorsa le poata stoca, procesa si reda. Este pentru prima data cand un hard standard,combinat cu un soft adecvat, a putut da nastere unor economii de proportii, care oferasolutii de evaluare, la preturi mici, pe care si le pot permite companiile de toatemarimile. Iar calculatorul personal PC sugereaza ca fiecare angajat care lucreaza cuinformatii poate avea mijloace mai eficiente. Informatia digitala va patrunde tot mai multin viata de zi cu zi. Sunt calculatoare pentru masina, portabile de mici dimensiuni sausmarturi (card de plastic care are microprocesor, memorie, circuite de control simemorie pentru a stoca date, acces privilegiat etc.). Tehnologiile internet ofera deja o putere de conectare in intreaga lume prin tehnologiiledigitale. Internetul creaza un nou spatiu universal pentru raspandirea informatiei, pentrucolaborare si comert. El ofera un mediu nou, care combina actualitatea si spontaneitateaunor tehnologii precum telefonul si televizorul, cu profunzimea si amploarea comunicariipe baza de text scris. Pe deasupra, se iveste o posibilitate cu totul noua: aceea de a gasiinformatie si de a stabili contacte intre oameni cu interese comune.Aceste noi standarde de hard, soft si comunicatii, vor schimba in totalitate nu doarafacerile, ci si reactiile si exigentele pe care le au clientii. In urmatorii 10 ani majoritateaoamenilor vor folosi calculatorul in mod regulat, acasa si la servici, vor folosi e-mailul inmod curent, se vor conecta la internet, vor avea instrumente digitale care contininformatiile lor personale si informatii despre afacerile lor. Folosesc temeni ca „stilul deviata Web (
World Wide Web
)” pentru a accentua impactul pe care-l are folosirea de catreangajati si de catre clienti a acestor conexiuni digitale. In ziua de azi, avem de obiceiacces la informatie doar atunci cand stam la birou, conectati la internet printr-un cablufizic. In viitorul apropiat, echipamentele digitale portabile ne vor da posibilitatea de a fimereu in contact cu alte sisteme si alti oameni. Iar instrumentele din viata noastra de zicu zi, cum ar fi contoarele de apa si de electricitate, sisteme de alarma, automobilele,vor fi si ele conectate: folosirea si starea lor poate fi verificata in permanenta. Fiecaredintre aceste aplicatii concrete ale informatiei digitale se apropie de un punct derascruce – momentul in care va apare o brusca si profunda schimbare in conceptiaclientului. Toate aceste schimbari vor transforma radical lumea afacerilor si vietilenoastre.

Activity (21)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
bascos66 liked this
raza de soare liked this
Burcan Adrian liked this
Lup_Alb liked this
ciorbaion liked this
gefinna liked this
tantaros liked this
gefinna liked this
gefinna liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->