Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
bgf_rolunk_irtak_100809-15

bgf_rolunk_irtak_100809-15

Ratings: (0)|Views: 4|Likes:
Published by Tibor Gyalog

More info:

Published by: Tibor Gyalog on Aug 31, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/31/2010

pdf

text

original

 
Rólunk írták 
2010. augusztus 9-15.
Sándorné Dr. Kriszt Éva rektor, a BGF felvételi mutatóiról
„Hat szakunkon is 400 pont feletti volt a ponthatár, mely magasnak számít a magya felsőoktatásban. A területi intézményeink esetében, mint például a Salgótarjáni Intézet külön figyelmet fordítunk arra, hogy ott is olyan felkészültségű diákok pályázzanak, akik elérik ezt amagas ponthatárt.”
 
 – nyilatkozta Sándorné dr. Kriszt Éva, a BGF rektora, az Intézmény,valamint a BGF Pénzügyi és Számviteli Kar Salgótarjáni Intézetének felvételi mutatóikapcsán a Gazdasági Rádió
 Krónika
című műsorában.
(Forrás: Gazdasági Rádió,
 Krónika
, 2010.augusztus 7., 6.08 óra )
Pótfelvételik a BGF PSZK Salgótarjáni Intézetében
„Augusztus 10-ig a diákok még jelentkezhetnek a költségtérítéses szakképzésekre a pótfelvételi keretébeni, hiszen az intézet kapacitása az eddig felvett diákok számánál jóval nagyobb. A költségtérítéses hallgatók átkerülhetnek állami támogatásos kategóriában,amennyiben jó tanulmányi eredményekkel rendelkeznek. Ezen kívül az intézményben még többösztöndíj megpályázásra is van lehetőség, így minden diáknak érdemes szorgalmasan tanulni. A Salgótarjáni intézményben külföldi ösztöndíjra és külföldi szakmai gyakorlatra is vanlehetőség, talán emiatt is döntenek egyre többen a főiskola mellett.”
 
(Forrás: Salgótarján Online,2010. augusztus 9., a teljes cikk:
 
 
)
 
Pótfelvételik a BGF PSZK Zalaegerszegi Intézetében
A ZalaMédia.hu a BGF Zalaegerszegi Intézetének pótfelvételije kapcsán interjút készítettcsi ndével, az Inzet egykori hallgaval, a Magyar Posta koordiciósoszlyvezevel. A szakember egykori Alma Materével kapcsolatban elmondta:
„Középiskola után olyan felsőoktatási intézményt kerestem, ahol viszonylag rövid képzési idő után a munkaerőpiac számára értékes végzettséget szerzek, és ahol nem csak a „papírt”kapom meg, hanem a szakmai tudást is. (…)
 
 Az elhelyezkedés során nagymértékben segítettek az Intézetben tanultak. Teljesen más úgy leülni egy állásinterjúra, hogy érti az ember a szakmai kérdéseket, és bele tud folyni az elvállalandó munka tartalmi elvárásaiba.
(Forrás:ZalaMédia.hu, 2010. augusztus 5., a teljes cikk:
 
A BGF a legnépszerűbb felsőoktatási intézmények között
Az Epresso.hu összeállítást közölt a felvételi jelentkezések, valamint a költségtérítésesképzések díjai kapcsán. A cikk a BGF-et a jelentkezők számát illetően a legnépszerűbbfelsőoktatási intézmények közé sorolja.
- 1 -
 
Sándorné dr. Kriszt Éva rektor, az MRK elnöke a költségtérítéses képzésről
„Akárki nem kerülhet be a felsőoktatásba, még akkor sem, ha fizet. A minimum ponthatárok ugyanis ugyanazok az állami és költségtérítéses képzésekben.
(…)
Mindig gondos kalkuláchúzódik meg a háttérben. Tehát nem úgy van, hogy a felsőoktatási intézmények pénzbeszedésilehetőségnek tekintik ezt a képzést. Ha rendelkeznek szabad kapacitással, vagy nem érték el az optimális csoportlétszámokat, akkor utólag még pótfelvételivel felvesznek hallgatókat.”
– nyilatkozta Sándorné Dr. Kriszt Éva rektor, az MRK elnöke a költségtérítéses képzések kapcsán az RLT Klub
 Híradó
című műsorának.
(Forrás: RTL Klub, Híradó, 2010. augusztus 10.,19.00 óra, az összeállítás az alábbi linken megtekinthető:http://www.rtlklub.hu/most/12967_hirado_egy_biztonsagi_ort_keres_a_rendorseg_vasarnap_egy_fer  a híradás a 9.48 percnél kezdődik )
További megjelenés: RTL Klub Online
Tehetséges roma diákok látogatása a Budapesti Gazdasági Főiskolán
„2007 óta több hazai vállalat támogatásával fut a HBLF ROMASTER program hátrányoshelyzetű, tehetséges roma diákok számára. A HBLF-ROMASTER Alapítvány és a támogatók 2010. augusztus 11-15. zött Csillebércen szervezik a hagyományos nyári bort a fiataloknak.
(…)
 A táborban a diákokat szakmai és kulturális programokkal, kirándulással várják a szervezők.
 
 A diákok látogatást tesznek többek közt a Budapesti Gazdasági Főiskolánis.
(Fors: C-Press gykség, 2010. augusztus 10., a teljes cikk:http://portal.c- press.hu/201008107079/belfold/ismet-taboroznak-a-jovo-roma-vezetoi.html
 
)
Kollégiumi férőhelyek a BGF PSZK Zalaegerszegi Intézetében
„A kollégiumi elhelyezés során különös figyelmet fordítunk arra, hogy az elsőévesek nagyobbarányban kapjanak helyet kollégiumunkban, mint a felsőbb évesek, hiszen nekik be kelilleszkedniük egy új közösségbe és el kell sajátítaniuk egy másfajta tanulási módszert is, ami sokkal könnyebben megy egy nagyobb közösségben.”
- nyilatkozta Ferenczy Edéné, a BGFPSZK Zalaegerszegi Intézetének kollégiumigazgatója a kollégiumi férőhelyek kapcsán aZalaegerszeg Televízió
 Híradó
című műsorának.
(Forrás: Zalaegerszeg Televízió, Híradó, 2010.augusztus 3., 19.00 óra, a híradás megtekinthető az alábbilinken:http://www.onlinetv.gtk.hu/zeg_tv/tv_mediaplyer.php?servercim=http://www.onlinetv.gtk.hu/zeg_tv/wax/hirado_100803.wax a ras a 04.19 perclkezdődik)
További megjelenés: Zalaegerszeg Televízió Online
Az MTV Networks új vezetője a BGF-en oktatott
Az Ecoline.hu arról informál, hogy az MTV Networks vezetőségének új tagjaként, a vállalatkereskedelmi és marketing osztályának regionális Head of Digital pozícióját a jövőbenBalogh Szonja lti be. A szakember a Budapesti Gazdasági Főiskon oktatott onlinemarketing és webdesign témakörben.
(Forrás: Ecoline.hu, 2010. augusztus 10., a teljes cikk:http://ecoline.hu/ember/20100810_Balogh_Szonja.aspx
 
)
A GE Lighting leendő európai regionális HR-igazgatója is a BGF-en végzett
Augusztus 15-től Bognár Mikós lesz a General Electric Lighting új európai regionális HR-igazgatója. A szakember a BGF Pénzügyi és Számviteli Karán szerzett diplomát pénzügyszakon.
Erős Antónia, az RTL Klub híradósa is a BGF-en végzett
Az Új Dunántúli Napló interjút közöl Erős Antóniával, az RTL Klub műsorvezetőjével,pernre vavisszase kapcn. A cikk melletti lyaképl kidel, hogy aműsorvezető a Budapesti Gazdasági Főiskolán végzett.
(Forrás: Új Dunántúli Napló, Mérlegelés
- 2 -

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->