Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
170Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
DESTINUL

DESTINUL

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 2,485 |Likes:
Published by 10cris88
Construieste-ti destinul pe care il doresti
Putini oameni au incredere deplina in fortele proprii, pentru ca putini isi asuma responsabilitatea propriei lor vieti. Dar invatatorii spirituali, filozofii si psihologii ne asigura ca avem tot ce ne trebuie pentru a fi creatorii destinului personal
Construieste-ti destinul pe care il doresti
Putini oameni au incredere deplina in fortele proprii, pentru ca putini isi asuma responsabilitatea propriei lor vieti. Dar invatatorii spirituali, filozofii si psihologii ne asigura ca avem tot ce ne trebuie pentru a fi creatorii destinului personal

More info:

Published by: 10cris88 on Sep 06, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/11/2013

pdf

text

original

 
 
 
 DESTINUL
Cu greu putem găsi un cuvânt cu mai multă greutate decât acesta. Poeţii i
-au închinat ode, compozitorii simfonii
iar cei mai mulţi oameni simpli i
-
au pus în cârcă toate ratările lor, resemnâ
ndu-se.
Importanţa acestei noţiuni este relevată şi de dezvoltarea unei adevărate industrii dedicate aflării şi influenţăriiviitorului. Câte persoane nu plătesc bani grei vrăjitorilor, astrologilor şi altor personaje oculte care pretind că potsă le asigure o soartă mai bună?
 
Pe moment, haideţi să
-
i invităm pe mistici să
-
şi explice metodele de aflare a viitorului iar noi să facem unexerciţiu mintal pe marginea noţiunii de destin.
 
Se poate cunoaşte în avans destinul cuiva?
 
Sunt doar două răspunsuri posibile. Las deoparte varianta negativă, caz în care toată zbaterea misticilor este de prisos. Să presupunem totuşi, prin reducere la absurd, validitatea variantei pozitive, exerciţiu care ne duce laurmătoarea întrebare:
 
Ce facem cu informaţia primită?
 La pri
ma vedere, această dilemă pare nelalocul ei. Cum să nu te ajute o informaţie despre soarta ta? Mai ales dacăafli ceva cu adevărat important… Puţină lume sesizează impasul în care va cădea imediat orice care este hotărâtsă schimbe ceea ce îi este scris.
 
Pot să
-mi schimb destinul?
Dacă vei lua toate măsurile necesare unui eveniment tragic asupra căruia ai fost avertizat şi vei reuşi să eviţicatastrofa însemnă că aceea a fost soarta ta, iar primul scenariu care ţi s
-
a pus în faţă a fost unul fals, nu
-
i aşa
?
În cealaltă eventualitate suntem foarte îndreptăţiţi să strigăm din toţi plămânii:
 
La ce bun toată această zbatere, dacă tot nu pot să
-mi schimb destinul?
 
Iată câteva întrebări importante care ar trebui să ni le punem atunci când visăm cu ochii deschişi
 
la o soartă mai bună.
 
De fapt, remarc cu cinism că mul
ț
i oameni nici nu vor neapărat să
-
ș
i cunoască destinul şi să afle dinainte ce viaţămediocră vor avea ci tânjesc după un destin glorios şi sunt gata de orice pentru acest lucru. Chiar şi să se mintă pe
 
ei înşi
ș
i.Tu e
ș
ti mai bun decât atât!
Ș
tii că modelarea viitorului tău î
ț
i este la îndemână...
 
Construieste-ti destinul pe care il doresti 
Putini oameni au incredere deplina in fortele proprii, pentru ca putini isi asuma responsabilitatea propriei lor vieti.Dar invatatorii spirituali, filozofii si psihologii ne asigura ca avem tot ce ne trebuie pentru a fi creatorii destinuluipersonal.De aceea, suntem practic… predestinati sa fim fericiti. Cati dintre noi isi asuma insa aceasta responsabilitate? Catirenunta prea usor in fata micilor si marilor provocari ale vietii?Desigur, nu suntem desenati la indigo, nu ne-am nascut cu aceleasi calitati, dar fiecare dintre noi are sansa saatinga implinirea. Pentru asta nu trebuie decat sa ne asumam responsabilitatea fericirii sau nefericirii noastre. Sistim ca insatisfactia nu vine din senin, asa ca putem actiona impotriva ei. Este alegerea noastra sa transformamnefericirea in fericire.
Cum urnesti muntii din loc
 Primul pas ca sa ne asumam responsabilitatea propriei noastre existente, ne conduce spre interior. Trebuie sa stimcine suntem cu adevarat, sa ne autocunoastem. Sa devenim constienti de toate nivelurile fiintei noastre, fizic,mental si spiritual. Este in puterea noastra sa ne "construim" pas cu pas, pastrandu-ne increderea ca vom reusi pedeplin.
 
 Te temi totusi ca nu o sa izbutesti? Exista o povestioara care ne poate incuraja in momentele de indoiala. Se spuneca un chinez batran se trezea in fiecare zi la rasarit, se catara pe micul munte din apropiere, lua o piatra si o aruncain raul din vale. Fiul si nepotul lui au facut multa vreme la fel.Credeau ca procedand asa dimineata de dimineata, ei, nepotii si stranepotii care le-ar fi urmat, intr-o buna zi vorreusi sa mute muntele din loc. Dupa mai multi ani nepotul spuse: "Bunicule, dar noi nu vom mai fi in viata savedem cand culmea aceasta va fi in albia raului. Batranul a incuviintat: "Este adevarat, dar muntele sigur va fimutat candva de la locul lui." Aceasta este starea care face sa se petreaca miracole - sa fim convinsi ca putem urnimuntii din loc.
Foloseste forta magica a cuvintelor
 Pentru a castiga incredere in noi insine avem nevoie de un efort lucid si perseverent. Aceasta speranta autentica,nestramutata, este convingerea ca vom reusi intotdeauna ceea ce ne-am propus. Este o atitudine la care tindempermanent, iar pentru asta va fi necesar sa ne schimbam felul de a ne purta, prietenii si chiar cuvintele pe care lefolosim.Suntem ceea ce credem si ceea ce exprimam prin limbaj, de aceea cuvintele au o importanta extraordinara in acestproces. Cand folosim expresia "o sa incerc sa fac asta" lasam de fapt sa transpara doar tentativa de a actiona. Dacaspunem in schimb "o sa fac asta" ne asumam hotararea de a reusi acel lucru. In loc sa afirmam convinsi: "nu potsa fac asta " mai bine ne exersam liberul arbitru: "o sa vad daca voi face asta".Folosirea negatiei ne limiteaza dramatic posibilitatile. A vorbi este un act magic; iar cuvintele sunt la fel deputernice precum "Sesam, deschide-te!". Ne programam mentalul prin ceea ce vorbim si gandim. Cum o facemdepinde numai de noi. Femeile sunt mult mai receptive decat barbatii si ar trebui sa fie mai atente ce sugestiiaccepta de la cei din jur, in special de la iubitii lor. Daca stiu impactul vorbelor, pot sa respinga orice sugestienegativa, deoarece in momentul in care o accepta, aceasta devine practic autosugestie, iar in timp, subconstientulo face sa devina realitate.
Tine-ti fricile sub capac
 Ce ne impiedica sa traim intens clipa prezenta, sa atingem punctul de maxim al propriului potential, sa ne simtimimpliniti? Deseori temerile pe care le avem ni se pun de-a curmezisul. Totusi psihologii sustin ca majoritateafricilor sunt inchipuite, nu au o baza reala. Ne nastem "dotati" doar cu frica de a cadea si frica de zgomoteputernice, neasteptate.Daca iei in serios aceasta veste si te-ai hotarat sa te eliberezi de spaime, poti folosi o metoda simpla dereprogramare a mentalului. Ia un borcan de sticla cu capac. Scrie pe mai multe hartiute toate fricile tale, pune-leinauntru si rasuceste capacul. In felul acesta iti vei pastra toate temerile sub control. Le poti observa cum semodifica de-a lungul timpului. Vizualizeaza faptul ca, fiind captive in borcan, nu te mai pot afecta si nu mai aucum sa te domine.Priveste-le cu simtul umorului. Nu conteaza despre ce temere este vorba, intotdeauna va exista un mod comic de ao aborda. Rasul te ajuta sa te desprinzi de ea si sa o stapanesti, transformand energia negativa a anxietatii intr-oenergie benefica.Mai ai la indemana un exercitiu simplu, cu efecte spectaculoase. Iti poti imagina de fiecare data cand ai oproblema ca esti pe Luna si te uiti la situatia respectiva de acolo, de sus. Problema o sa-ti apara caraghios demarunta. Poti incepe sa razi de ea.
Destinul talantilor
Dacă rămânem înţeleşi despre faptul că în fiecare ins ce vine în
 
lume, Dumnezeu ascunde un gând al Său, un plan pe care
-
1 urmăreşte
 
între oameni, şi, potrivit cu el, tocmirea celui ce vine capătă însuşirile
 de a-i putea înde
 plini, ne aflăm în raza unei mari taine.
 

Activity (170)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Emanuela Ana liked this
cori50 liked this
Shelly Romero liked this
cori50 liked this
ionel26 liked this
ionel26 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->