Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
9Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
09 - Cutia de viteze

09 - Cutia de viteze

Ratings: (0)|Views: 1,098 |Likes:
Published by cccounterrr

More info:

Published by: cccounterrr on Sep 06, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/20/2013

pdf

text

original

 
utia
de viteze
Gutia
de viteze poate fi demontata separat de motor.Demontarea este necesara atunci cand se impuneinlocuireacompleta a mecanismului de actionare sau candtrebuieschimbat ambreiajul. In nici un caz nu este indicat
sa se
execute reparatii la cutia de viteze cu aile sculedecal
cele
specializate, de aceea urmeaza descriereamoduluide demontare a agregatului.Descrierea se bazeaza pe demontarea cutiei de vitezecuplataatat la motoarele pe benzina cu 0 putere maximade pana la 85 kW/115 CP cat ~i la motoarele Diesel cu55kW/75 cr. In cazul unor particularitati alaI la motoarelepe benzina de 110 kW/150 CP cat ~i la motoarele Dieseldela 66 kW/90 CP se fac referiri la acestea.
Demontarea
~i
montarea cutiei deviteze
Demontarea
. Deconec!ati cablul de masa de la borna negativa a ba-teriei de acumulatoare (-).
Atentie:
In urma acestei ope-ra\iuni se ~terge memoria modulelor electronice, de
exemplu
modulul de comanda al motorului sau codulradioului. Deconectati bateria de acumulatoare doar cusistemul de aprindere deconectat, deoarece Tncaz con-trar se poate defecta modulul de comanda al echipa-mentului de injectie. Inainte sa deconectati cablul, cititi ~iindicatiile din capitolul "Radioul", respectiv "Demontarea9' montarea bateriei de acumulatoare".
. Demontaticablul
de
ambreiaj, vezi rag. 106.
Ac1ionarea hidraulica a ambreiajului
. Demontaticonduc!a de la cilindrul receptor din parteaposterioaraa suportului.. Apasa\i cilindrul receptor cu 0 ~urubelnita - sensulsagetii.. Demontati conducta furtunului din clemele corespun-zatoare,a9a cum se arata Tnimagine.. Demontati cilindrul receptor dintre furca de debreiere 9isuport9idati-I Tntr-oparte.
Alenlie:conductanusedemonteazadelacilindrul receptor,altfella montare trebuieaerisitsistemul hidraulic.Nutrebuieapasatapedala deambreiaj 
cu
cilindrulreceptordemontat.
7
. Demontati ~tecar-ul senzorului de viteza -1- ~iallampiide mers Tnapoi-2-. Marcati toate mufele cablurilor 9icablurile de masa de la cutia de viteze ~i de la demarorcu bandaadeziva 9i demontati-Ie.. Dacaexista,demontati conectorii cablurilorelec!ricedelafurtunurilede lichid de racire. Marcati cu 0 cariocapozitiade montare,ca sa Ie puteti manta Tnacelea~ipozitii.. Demontati ~uruburile de fixare dintre motor 9i cutia deviteze.
134-24291
. Demontati ~urubul - sageata - de la consola motoruluidin partea dreapta. Daca exista, demontati mal Tntaiconectorii de la tabla
-A-.
 
.
GOLF CABRIO: demontati complet cere 2 lagare auxi-Hareale motorului ~i cutiei de viteze, din dreapta ~i dinstanga, din compartimentul motorului.. Demontatitija de comutare din fata -A- ~i bara scurtade selectare -8- de la maneta arborelui de comutare.
. Demontati din carrig tija lunga de selectare-C- a
parghiei de selectare. Demontati mai Intai clemele.. Legati lateral tijele de comutare cu sarma.. Demontati ceredoua ~uruburi de sus, de la consoladinstanga a cutiei de viteze.
. Panalaaprox.
11/92:
demontati dispozitivul de susti-nere al cutiei de viteze. Demontati In acest sens ~urubulcu 6 muchii -1- din partea stanga a lagarului agre-gatului ~i piulitele cu 6 muchii -2- de la dispozitivul desustinere al cutiei de viteze. De la aprox. 12/92 nu maiexista dispozitivul de sustinere al cutiei de viteze.. Demontati ~urubul de fixare dintre consola ~i suportulmotorului.. Motorul Diesel: daca exista, demontati capacul moto-rului din compartimentul acestuia.
. Montati dispozitivulde suspendare
VW 10-222A
cu
1
0-222A11
~i ridicati u~or motorul.. Daca nu aveti la indemana dispozitivul de suspendare,a~ezati 0 teava potrivita deasupra compartimentului
 
motorului
pe care 0 sprijiniti pe ramele aripilor vehiculului~i a~ezati bucati de lemn dedesubt. Nu a~ezati teavadirect pe aripile vehiculului. Introduceti sarma potrivitasau carlige
In
verigile de suspendare ale?motorului ~ilegatile la teava. intindeti carligele sau sarma.. Suspendati partea anterioara a vehiculului.. Demontati demarorul, vezi pag. 240.. Demontati consola din fata.
. Demontati ~uruburile de fixare - sageata - din parteastangaa suportului motorului.. Demontati ~uruburile de fixare a capacului mare dintablaal ambreiajului ~i demontati capacul.. Demontati !?uruburile de fixare a capacului mic dintabla mica -A- din spatele flan!?ei din dreapta !?idemontati capacul.. Demontati al treilea ~urub - sageata - de la consoladinstanga a cutiei de viteze !?idemontati consola cutiei deviteze.. Coborati cutia de vitezeImpreuna cu motorul,dinaxuldinstanga al dispozitivului de suspendare, pana cand ~uru-burile de la dispozitivul de sustinere din stanga al cutieide viteze pot fi scoase. Dupa ce demontati ~uruburile,demontati ~i dispozitivul de sustinere al cutiei de viteze.. Demontati arborii planetari, vezi pag. 129.. Legati arborii planetari cu 0 sarma cat se poate de sus;pentru aceasta se bracheaza volanul spre stanga,panala capat de cursa.. Apasati Tnfata ansamblul cutie de viteze-motor cu uncric pozitionat pe partea dreapta a agregatului.. Ridicati u~or cutia de viteze cu un cric VW 1383A. Dacanu aveti la Indemana un asemenea cric, ridicaticutia deviteze cu un cric obi~nuitde la atelierul mecanic.Atentie:a!?ezatibucati de lemn intre cutia de viteze ~icric.
. Demontati !?uruburilede fixare de dedesubt,dintre
motor !?icutia de viteze.. Demontati cutia de viteze din loca!?ulei !?ia~ezati-ocuatentie.
Aten1ie:
cand demontati cutia de viteze avetigrija sa nu avariati nici 0 conducta de la servodirectie.

Activity (9)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Alin Whiskey liked this
Madalin George liked this
Mihai Triscariu liked this
victorb liked this
niculn liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->