Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
18Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Blasfemie ?

Blasfemie ?

Ratings: (0)|Views: 74 |Likes:
Published by uncris
.
.

More info:

Published by: uncris on Sep 16, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/24/2012

pdf

text

original

 
 
 Blasfemie
?
 
IQ
 
 
Iglesia
 
 
 
Sunt inteligent ? 
Oamenii considerati a fi mai inteligenti decat media sunt maiinclinati catre ateism, afirma rezultatele unui studiu recent. Inultimul secol s-a observat o scadere a credintei religioase, inacelasi timp in care a crescut nivelul inteligentei medii. Cele douaar avea legatura directa una cu cealalta, cred cercetatorii.Richard Lynn, care preda psihologie la Universitatea Ulster,sustine ca mult mai multi membri ai "elitei intelectuale" seconsidera atei, comparativ cu oamenii "de rand". Lynn a maistarnit controverse si in trecut, realizand studii prin care sadovedeasca faptul ca inteligenta ar fi influentata de rasa sau sex.Un studiu realizat printre membrii Societatii Regale a aratat cadoar 3,3% cred in Dumnezeu - asta, in conditiile in care 68,5% dinpopulatia britanica se declara credincioasa. Un alt sondaj, realizatin anii '90, a aratat ca doar 7% dintre membrii AcademieiAmericane de Stiinte cred in Dumnezeu.
 
 
Profesorul Lynn spune ca majoritatea copiilor din claseleprimare cred in Dumnezeu dar, pe masura ce cresc si devin maiinteligenti, multi incep sa aiba indoieli. "De ce persoanele care auinvatat mai mult trebuie sa creada in Dumnezeu mai putin decatrestul populatiei? Cred ca este pur si simplu vorba de IQ. Cei careau terminat un master sau un doctorat au un IQ mai mare decatceilalti. Mai multe studii au demonstrat ca cei care au un IQridicat tind sa nu creada in Dumnezeu", a spus Lynn.Pe masura ce oamenii au devenit tot mai inteligenti, credintareligioasa a scazut, in secolul 20, in 137 de tari dezvoltate. Pe dealta parte, profesorul Gordon Lynch, director al Centrului pentrustudierea Religiei si a Societatii Contemporane, situat in Londra,spune ca nu ar trebui luati in calcul factorii sociali, economici sauistorici, arata The Telegraph."A alatura, in acest mod, credinta religioasa si inteligenta arputea fi un lucru periculos, pentru ca arata religia ca fiind doar ocredinta primitiva. Noi studiem insa multiplele aspecte ale religieisi culturii", a spus Lynch.

Activity (18)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
marianghinea2006 liked this
diana_coban liked this
abstractius liked this
mirahya liked this
Burcan Adrian liked this
Dan Dorin liked this
floraur liked this
florentium liked this
bamse liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->