Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
VERCSOPORTOK

VERCSOPORTOK

Ratings:
(0)
|Views: 564|Likes:
Published by blacky_29

More info:

Published by: blacky_29 on Sep 20, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/28/2013

pdf

text

original

 
 
VERCSOPORTOK ES ETREND
Vannak, akik egészségesen étkeznek, mégis emésztési és súlyproblémáikvannak. Ennek az az oka, hogy ugyanarra az élelmiszerre nem azonos módonreagálnak az emberek, egy részüknek jót tesz, másoknak inkább árt. Van,akinek a vegetáriánus étrendtől olyan rossz lesz a közérzete, hogy felhagy apróbálkozással.
Az orvosok hosszú ideig kutatták, hogy az egészségesnek tartottélelmiszerek miért nem hasznosak mindenkinek. Sok-sok kísérlet utánaz ötvenes években egy amerikai orvos, James DAdamo és fia fedezte
 fel ennek egyik lehetséges okát.A vérben a vörösvérsejtek felszínén jellegzetes képződmények,úgynevezett antigének találhatók. Ezek olyan, a szervezet számára idegen anyagok,amelyek a szervezetbe kerülve ellenanyag képződését váltják ki. A vércsoport ezenantigének alapján állapítható meg, és A, B, AB lehet. Ha semmilyen antigén nemtalálható a vörösvérsejt felszínén, akkor az illető 0-s vércsoportú.
Új kihívások
 A kutatók szerint az ember ősének 0-s vércsoportja volt. Az evolúció során, ahogy azember új életteret hódított meg, újfajta táplálékot talált, az emésztőrendszert, azimmunrendszert is új feladatok elé állította. Mutációk során az eredeti 0-s vércsoportbólalakult ki a másik három vércsoport, ez segített az új körülményekhez valóalkalmazkodásban.Amire még hatA vér összetétele állítólag tükrözi az illetô vérmérsékletét is.A 0-s vércsoportúak intenzív érzelmi életet élnek, örökmozgók és nyughatatlanok.Nehezen tudnak uralkodni érzelmeiken.Az A vércsoportúak lelkiismeretesek és kötelességtudók, mindent elvégeznek, amitmegígérnek.A B-sek sérülékeny lelki alkatúak, visszahúzódók. Nemcsak környezetükkel, hanem sajátmagukkal szemben is komoly elvárásokat fogalmaznak meg.
Az AB vércsoportúak érzelmileg gazdagok, áldozatkészek, ám nyugtalantermészetuek. Nem könnyu kiismerni ôket, mert nincs igazán uralkodó jellemvonásuk. Érzéseik erôsen befolyásolják ôket, tetteiket is inkább azösztönök, mint a józan ész irányítja.A vércsoportantigének saját fehérvérsejtjeiket ugyan nem késztetik ellenanyag-képződésre, de más vércsoportú egyén keringésébe juttatva igen erősellenanyag-termelést váltanak ki
. Ezért van az, hogy ha példáulvérátömlesztésnél két különböző vércsoport érintkezésbe lépegymással, azonnal és közvetlenül heves antitestreakciókléphetnek fel.
 
Rendszerbe foglalvaA táplálkozás során megemésztett anyagok, szállítás közben találkoznak ezekkel azantigénekkel, és azokkal különböző reakciókba lépnek.D'Adamo meghatározta betegei vércsoportját, és megfigyelte, hogy ugyanarra azélelmiszerre hogyan reagálnak. Később fia tovább folytatta a megfigyeléseket, és ezeketrendszerbe foglalta. Megállapításaik szerint az élelmiszerek három csoportba oszthatók.Olyanokra, melyeket az adott vércsoportú egyén nagyon jól hasznosít, ezek a kedvezőek.Vannak olyanok, amelyek károsak a szervezetre, és olyanok is, amelyeknek nincskülönösebb hatása, semlegesek, ezek az étrend jó kiegészítői lehetnek.

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
apiocsi liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->