Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
8Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Panduan Exam N27

Panduan Exam N27

Ratings:
(0)
|Views: 5,590|Likes:
Kertas panduan peperiksaan undang-undang N27
Kertas panduan peperiksaan undang-undang N27

More info:

Published by: Mohd Noh bin Md. Yunus on Sep 30, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/01/2013

pdf

text

original

 
SUKATAN PEPERIKSAAN UNDANG-UNDANG KERAJAANBAGI SKIM PERKHIDMATAN PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N27
1.
Tarikh Sukatan PeperiksaanUndang-Undang KerajaanDikuatkuasakan Oleh JabatanPerkhidmatan Awam :01 Januari 1994
2.
Matlamat Sukatan :i. Untuk menentukan bahawa Undang-UndangUmum yang berkaitan dengan pentadbirandan bersangkutpaut dengan kerja-kerja hariandalam pentadbiran dapat diketahui olehsemua pegawai dalam kumpulan yang berkenaan.ii. Untuk menentukan semua pegawaimemahami undang-undang yang berkenaanserta tahu menggunakannya dalam segalaurusan harian mereka.
3.
Tujuan peperiksaan :i.Untuk pengesahandalam perkhidmatan bagi pegawai-pegawaidalam Kumpulan Pengurusan dan Profesionaldan Kumpulan Sokongan yang setaraf denganKumpulan B lantikan terus.ii.Untuk tujuankenaikan pangkat bagai pegawai-pegawaiKumpulan Pengurusan dan Profesional danKumpulan Sokongan yang setaraf denganKumpulan B yang dilantik melalui kenaikan pangkat secara lantikan (KPSL).
4.
Pegawai yang layamengambil peperiksaan :i.Pegawai dalamKumpulan Pengurusan dan Profesional yangdisyaratkan mengikuti skim perkhidmatandan Kumpulan Sokongan yang setaraf denganKumpulan B yang masih belum disahkandalam perkhidmatan.ii.Pegawai dalamKumpulan Pengurusan dan Profesional danKumpulan Sokongan yang setaraf denganKumpulan B yang dilantik melalui kenaikan pangkat secara lantikan (KPSL).
5.
Sukatan Peperiksaan Undang-Undang (termasuk masa dansoalan) :
Bahagian I – Kod 5102 A
Soalan-soalan yang akan ditanya kepada calon-calon adalah berdasarkan kepada perkara-perkara berikut:-Arahan Kepada Calon:1. Jawab sepuluh (10) soalan sahaja daripada empat belas (14) soalan iaitu: 
Seksyen I
 
Lima (5) daripada Tujuh (7) soalan
yang terdiri daripada ArahanPerbendaharaan, Perintah-Perintah Am, Peraturan-Peraturan Pegawai Awam(Pelantikan, Kenaikan Pangkat dan Penamatan Perkhidmatan) 2005,Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993,Panduan Pengurusan Pejabat. 
danSeksyen IILima (5) daripada Tujuh (7) soalan
yang terdiri daripada ArahanKeselamatan dan Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam (PKPA).2.Setiap soalan membawa 10 markah.
3.
Calon-calon adalah dibenarkan merujuk buku Arahan Perbendaharaan,Perintah-Perintah Am, Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Pelantikan,Kenaikan Pangkat dan Penamatan Perkhidmatan) 2005, Peraturan-PeraturanPegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993, Panduan PengurusanPejabat, Arahan Keselamatan dan Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam

Activity (8)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
aveo13 liked this
Ada's Love liked this
Jaden Herbert liked this
aveo13 liked this
aveo13 liked this
Aryiana Ifah liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->