Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
7Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Tugasan Kursus BSMM 1

Tugasan Kursus BSMM 1

Ratings: (0)|Views: 511 |Likes:
Published by pbsmtmsr

More info:

Published by: pbsmtmsr on Jul 09, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/23/2011

pdf

text

original

 
TUGASAN KURSUS BSMM 1:KOKURIKULUM BULAN SABIT MERAH MALAYSIA
Semester 1, 2008/09ARAHAN
1) Tugasan Anda akan dinilai berasaskan keupayaan anda memilih bukti-buktipenting dan bahan-bahan lain yang diperlukan untuk menyokong hujah-hujahyang diketengahkan, dan juga keupayaan anda memberikan hujah-hujah danbahan-bahan yang menyokongnya dengan tepat.2) Tugasan anda perlu ditaip atas kertas A4 dengan menggunakan New TimesRoman saiz fon 12 dan langkau baris 1.5. Tiada had minimum panjang tugasananda tersebut. Ia bergantung kepada sejauh mana ia dapat menjelaskan maksudsebenar tugasan tersebut.3) Tugasan ini menyumbang sebanyak 50% kepada gred akhir kursus.Tugasan Individu 15 %Tugasan Kumpulan35 %
Jumlah50 %
4) Plagiarisme dalam apa jua bentuk adalah dilarang sama sekali. Pelajar yangmenyerahkan tugasan yang diplagiatkan tidak akan diterima.
PANDUAN MENGHASILKAN TUGASAN
1. Baca dengan teliti soalan tugasan yang diberikan dan memahami apa yangdikehendaki oleh soalan tersebut.2. Pastikan bahawa anda mengikuti kaedah penulisan akademik yangdikehendaki dan memastikan bahawa:
Halaman hadapan mengandungi maklumat peribadi seperti nama, nombor matrik, nama penyelia kumpulan , No. kod kursus dan tajuk kursus, namaprogram dan semester/tahun yang anda ikuti.
Halaman Kandungan Tugasan hendaklah disertai dengan muka surat bagisetiap tajuk dan sub-tajuk serta peta, gambar rajah dan sebagainya (jikaperlu).
Isi kandungan tugasan anda hendaklah menggunakan kaedah penulisanakademik di mana setiap rujukan yang digunakan dalam tugasan dinyatakannama penulis yang dirujuk dan tahun terbitan penulisan tersebut sepertiberikut:
 
Menurut Hunter (1987), mengajar perkara-perkara yang tidak berguna secarabaik atau mengajar perkara-perkara yang penting secara buruk, merupakankesilapan dalam pendidikan.
Pada bahagian RUJUKAN, pastikan anda catatkan rujukan yang andagunakan untuk menyiapkan tugasan anda termasuk alamat internet, buku-buku rujukan, jurnal, majalah, akhbar dan sumber-sumber lain.Contohnya:Ab. Rahim Selamat (1990). Teknologi Sistem Pengajaran. Kuala Lumpur:Penerbit Fajar Bakti Sdn. Bhd.Proses Fotosintesis. (tiada tarikh). Didapati pada 31 Ogos, 2006 daripadahttp://www.esmartschool.com/pnu/005PNU00500001.asp 
Markah yang anda terima adalah bergantung kepada sejauh manalengkapnya jawapan anda sebagaimana yang dikehendaki oleh soalantugasan anda, dan sejauhmana anda memenuhi keperluan menulis mengikutformat penulisan akademik yang dinyatakan di atas.
SOALAN TUGASAN 1 (15 MARKAH)(INDIVIDU)
Sila hasilkan satu tugasan seperti yang diarah dalam jadual di bawah. Tugasan tersebutmerupakan bahan yang anda akan gunakan dalam sesi ceramah kepada para pelajar sekolah menengah.
Topik:
Pendidikan palang Merah / Bulan Sabit Merah dan Undang-undang Kemanusiaan Antarabangsa.
Unit 1: Sejarah Palang Merah
 
Unit 2: Prinsip-prinsip Asas Bulan Sabit Merah
(WAJIB)DAN
Unit 3 : Struktur dan Organisasi Pergerakan Palang Merah dan Bulan Sabit MerahAntarabangsa.
ATAU
Unit 4 : Pergerakan Bulan Sabit Merah Malaysia.
ATAU
Unit 5 : Undang-undang Kemanusiaan Antarabangsa.
PERINCIAN TUGASAN
1.
Tugasan anda perlulah dihasilkan dalam bentuk teks
(microsoft words)
danpersembahan power point (
hard copy 
dan
soft copy)
. Walau bagaimanapun
2
 
tiada markah khas kepada penggunaan kesan-kesan khas dalampersembahan power point anda.
2.
Kedua-dua bahan tugasan (teks dan power point) hendaklah dihantar dalambentuk
hard copy 
dan cd (letakkan cd dalam doket tugasan induk) pada atausebelum
minggu keempat.
3.Tugasan tersebut akan dipersembahkan dalam kelas dan markah diambiluntuk Kemahiran Insaniah (KI)
4.
Aspek kreativiti dan kesesuaian grafik akan turut diambil kira dalampemarkahan tugasan secara keseluruhan.5.Pembahagaian markah adalah seperti berikut;Ketepatan tajuk= 50 %Format Penulisan = 30 %Kesesuaian Grafik= 10 %Kreativiti= 10 %
Jumlah= 100 %SOALAN TUGASAN 2 (35 MARKAH)(KUMPULAN - DUA HINGGA TIGA ORANG)
Pilih satu tajuk daripada Topik
Pertolongan Cemas Asas
di bawah, dan hasilkansebuah persembahan multimedia.
Unit 2 : Struktur Tubuh.Unit 3 : Sistem Peredaran Darah.Unit 4 : Sistem Pernafasan.Unit 5 : Asfiksia.Unit 6 : Renjatan.Unit 7 : Luka-luka dan Pendarahan.Unit 8 : Patah dan Kecederaan Sukan.Unit 9: Balutan dan Pembalut.Unit 10 : Terbakar dan melecur.Unit 11 : Racun-racun dan Keracunan ( kemalangan industri ).Unit 12 : Pitam dan Tidak Sedarkan Diri.Unit 13 : Pemulihan Kardio Pulmonari (CPR).Unit 14 : Mengangkat dan Pemindahan.
3

Activity (7)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Mohamad Namaku liked this
Norhasimah liked this
nusthe2745 liked this
Tay Kiki liked this
wirda saad liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->