Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
22Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Lectia 09 Silva Ultramind Romania - Cum sa iti stapanesti temerile obiceiurile si emotiile

Lectia 09 Silva Ultramind Romania - Cum sa iti stapanesti temerile obiceiurile si emotiile

Ratings: (0)|Views: 291 |Likes:
Lectii gratuite ale Sistemului Silva Ultramind. Pentru informatii suplimentare vizitati www.silvaultramind.ro
Lectii gratuite ale Sistemului Silva Ultramind. Pentru informatii suplimentare vizitati www.silvaultramind.ro

More info:

Published by: SilvaUltramind_Romania on Oct 15, 2010
Copyright:Traditional Copyright: All rights reserved

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/30/2013

pdf

text

original

 
Lecţia nr. 9 - Cum să îţi stăpâneşti temerile, obiceiurile şi emoţiile
Învăţă să îţi stăpâneşti mintea decât să fii stăpânit de ea.
Mintea este un lucru minunat şi misterios, cu abilităţile de a memora, a calcula şi a-şi aminti.Mintea poate crea ceva ce încă nu există, poate vizualiza în sistem tridimensional şi poateextrapola materialele necesare pentru a le aduce la viaţă. Poate analiza şi cântări, poateteoretiza şi presupune.Mintea noastră ne controlează fiecare funcţie a corpurilor noastre fizice, de la respiraţie şimers, la comportament şi atitudini care ne marchează cele mai profunde credinţe.De fapt, alături de spirit, mintea este cel mai misterios şi fascinant aspect al corpului uman.Totuşi este cheia a tot ceea ce noi numim
viaţă
.Mintea este, de fapt, un instrument puternic, şi care folosit corect poate modela şi înclinarealitatea pentru a-ţi satisface fiecare dorinţă. Folosind puterea gândului, poţi crea o realitatecare să se plieze pe cele mai profunde vise şi aspiraţii ale tale.Poţi crea fericire, abundenţă şi chiar sănătate.
Din păcate mintea nu ştie dacă este folosită corect sau nu.
De fapt, mintea oferă pur şisimplu energie în mod egal oricărui gând asupra căruia te concentrezi interpretând acel gândca pe o dorinţă ori intenţie.Acest instrument al puterii controlează de asemenea temerile noastre, obiceiurile şi emoţiile. Ne cauzează teama iraţională. Ne cauzează dependenţa de anumite mâncăruri, ne cauzeazănervozitatea în prezenţa anumitor oameni. Nu distinge între bine şi rău, nici nu are vreoînclinaţie pentru un anumit rezultat. Este pur şi simplu ceea ce e. Dacă este nesupravegheată,mintea va continua să modeleze şi să incline realitatea după cum are modelul, fără aconştientiza însă realitatea creată.
Gândeşte-te pentru un moment: dacă nu am crede că suntem nervoşi, am mai simţifuria? Dacă nu am crede că ne este foame, am mai mânca în exces?
Când ne gândim că ne este foame, ne este. Când ne gândim că suntem furioşi, furia este exactceea ce simţim. Dacă credem că trăim o viaţă abundentă şi binecuvântată, ar fi acest lucruadevărat? Răspunsul este cu siguranţă DA.
Ceea ce gândim şi credem este ceea ce devine realitate. Prin stăpânirea emoţiilor ţi sepot deschide uşi pe care nu ţi le-ai imaginat.Imaginează-ţi dacă…
* ai putea scăpa de obiceiurile negative fără stres ori agitaţie. Poţi pune capăt fumatului, atrezitului prea târziu, sau a mâncatului în exces.* ai putea îndeplini orice sarcini fără teamă ori îndoieli.* ai putea elimina fobiile faţă de discursurile în public, fobiile faţă de câini, păianjeni etc.* persoanele care te făceau să te simţi stresat ori furios nu vor mai avea nici un efect asuprata. Îi poţi privi cu calm în ochi şi îţi poţi controla sentimentele faţă de ei.* poţi depăşi sentimentele de vină sau de depresie.* îţi poţi direcţiona viaţa aşa cum doreşti tu.Pas cu pas îţi vom arăta cum să scapi de trei dintre cele mai mari capcane mentale care neîmpiedică să ne trăim viaţa la adevăratul său potenţial.
1. Pune capăt temerilor şi fobiilor iraţionale.
Dat fiind faptul că emoţiile noastre sunt„libere să vorbească” în locul nostru, acest lucru duce la faptul că marea parte a vieţii noastreeste experimentată printr-o stare emoţională. Atunci este posibil să fi ratat oportunităţi ori te fi îndreptat în altă direcţie deoarece te-ai lăsat condus de emoţii în tot acest timp? Dacă tevei gândi puţin la viaţa ta, probabil că vei descoperi că răspunsul este „Da”.
Aceste emoţii sunt acelea care ne provoacă să mâncăm în exces, să fumăm, să bem sau
 
alte obiceiuri nesănătoase. Ele sunt de asemenea şi cauza din spatele depresiei, atemerilor şi chiar a fobiilor cu privire la anumite întâmplări ori imagini.
O persoană care se teme de păianjeni, de exemplu, crede că îi este frică înainte chiar de avedea unul. Doar simpla sugestie îl poate face să tremure ori să transpire şi totuşi nu se aflănici un păianjen în apropierea lui.Unele temeri sunt clasificate ca fiind rezonabile; pe acestea ar trebui să le păstrezi.A merge pe o alee întunecată în timpul nopţii poate cauza un grad de teamă faţă de care ar trebui să rămâi alert şi pregătit să fugi dacă apare vreun pericol. Teama rezonabilă te protejează şi te ţine sănătos. Pe de alta parte, teama iraţională are loc atunci când fugi pentrua te proteja deşi nu reprezintă o problemă reală. Teama de păianjeni dacă îi ai pe tine erezonabilă, însă teama de imaginea unui păianjen nu este raţională. Nu trebuie să fugideoarece nu există nici un pericol prezent. Şi cum poţi fugi de imaginea mentală a unui păianjen?Aceste temeri devin fobii. Ne temem de o persoană anume, eveniment ori situaţie pentru aindica că ne consumă existenţa, totuşi nu putem face nimic pentru a elimina această teamă.
Nu putem fugi, nu ne putem ascunde şi cu siguranţă nu ne putem lupta cu ceva cerezidă doar din imaginaţia noastră, pentru că de fapt aceasta este fobia noastră: oteamă imaginară asupra necunoscutului.
O teamă ca aceasta nu o poţi controla. Când mergi pe o alee întunecată de exemplu,adrenalina îţi creşte iar simţurile îţi sunt concentrate la maxim. Dar odată ce ai trecut de aleeaîntunecată, simţul pericolului dispare şi începi să te relaxezi.
Teama a trecut pentru casituaţia nu mai există. Cu o teamă iraţională totuşi, potenţialul pentru acea situaţie vaexista mereu şi deci teama nu poate dispărea.
Acest proces este adevărat pentru oriceteamă ori nevoie percepută. Cu cât credem mai tare că ne e foame,de exemplu, cu atât vom fimai îndemnaţi să mâncăm mai mult. Nu contează că tocmai am terminat o masă şi nucontează că ştim că nu ne e foame cu adevărat. Ne stresăm şi ne agităm asupra ideii unei bomboane ori a unei pungi de chipsuri cu toate că ştim că vom regreta mai târziu acest lucru.Dar aceste lucruri nu contează. Odată ce percepţia s-a arătat, nu ne mai putem concentraasupra altui lucru.
Acesta nu este un mod de a trăi.
Dar să trecem acum la al doilea blocaj mental…
2. Depăşirea dependenţelor.
Ce este de fapt o dependenţă? Sunt multe definiţii, dar cea maisimplă este atunci când depinzi de ceva. Asta înseamnă că ai o nevoie mare.Doreşti acel lucru din tot sufletul. Dependenţa ta faţă de acea dorinţă este atât de puternicăîncât atunci când nu poţi avea acel lucru îţi vei consuma gândurile şi te vei linişti doar cândvei lua parte la dependenţa ta.
De ce eşti dependent de acest lucru? Este o dependenţă fizică? O dependenţăpsihologică? Ori o combinaţie între cele două?
Multe dependenţe sunt combinaţii a celor două, şi vor produce simptome care afectează atâtcorpul cât şi mintea. Dar pentru a fi dependent de ceva trebuie să crezi în acea dependenţă.Mulţi fumători încep să se panicheze când realizează că au rămas fără ţigări. Aceştia îşicalculează cât trebuie să mai reziste cu ele până la următorul pachet când vor trebui săcumpere din nou. Pleci din oraş? Te vei aproviziona pentru a te asigura că nu vei rămâne fărăele cât eşti plecat. Acesta nu este un răspuns fizic, deoarece dependenţa nu a fost încăîndepărtată. Nu există nici un motiv pentru corp să se retragă deoarece există încădeprinderea de a fuma.
Ce poate duce la panică atunci? Exact – 
MINTEA. Fumătorul crede că el e dependent deţigări. Atât de tare încât nu riscă să vadă ce s-ar întâmpla dacă ar renunţa la ţigări. Aceastaeste credinţa lui, nu a corpului. De fapt corpul nu are niciodată şansa de a experimenta cum ar 
 
fi dacă ar renunţa pentru că mintea se asigură că acest eveniment să nu aibă loc.Dar dacă fumătorul s-a decis să renunţe? Mintea este cea care reacţionează imediat, ştiind căţigările nu mai sunt disponibile, înainte să realizeze corpul. Mintea se va retrage imediatindiferent dacă corpul va simţi sau nu lipsa tutunului. Multe dependenţe sunt provocate de unstimul de orice natură. Poate fi un stimul exterior, cum ar fi o imagine a unei felii de prăjiturăcu mere ori un actor fumând o ţigară, la postul tău favorit, chiar şi simpla imagine este deajuns pentru a declanşa tot sistemul. Se formează un gând, chiar dacă este la nivelulsubconştientului, şi începe să se formeze o energie.
Stimuli, gânduri, acţiuni.
 Nu poţi controla stimulii, aceştia sunt pretutindeni. Nu poţicontrola nici energia din moment ce aceasta este adevărata cauză a dependenţei. Ceea ce arămas este gândul. În el zace şi soluţia la problema ta.Când poţi controla gândul, controlezi energia şi acţiunea. Cheia constă în a schimba gândurilereferitoare la dependenţă. Fă acest lucru.
3. Stăpâneşte-ţi emoţiile.
Cu toţii am experimentat pierderi şi suferinţe în viaţa noastră, uniimai mult ca alţii. Ceea ce este interesant este că unii dintre noi suntem capabili să plângem puţin iar apoi să trecem mai departe, pe când alţii trăiesc experienţe atât de profunde ale unor  pierderi încât par că nu îşi vor mai reveni niciodată.Acelaşi lucru se aplică şi altor emoţii, cum ar fi furia pe partenerul tău, un sentiment detrădare din partea unui prieten, dezamăgirea faţă de o persoană dragă.
Emoţiile produc unde cerebrale, iar cu cât emoţiile sunt mai puternice cu atât vor fi şiundele cerebrale. Nu e de mirare că atunci când experimentăm emoţii intense avemprobleme în a gândi limpede şi logic.S
unt multe standarde care ţi-au fost întipărite în minte de-a lungul anilor despre ceea cetrebuie să faci şi ceea ce nu trebuie să faci. În general aceste lucruri care ţi se spun să le faciori nu, sunt spuse pentru a te ajuta şi proteja. „Nu te juca cu focul” ori „uită-te în ambeledirecţii înainte de a traversa strada”. Unele nu sunt atât de logice, totuşi indiferent de logicalor, reacţia pe care o avem când nu facem acest lucru este aceiaşi. Vina este sentimentul pecare îl avem când ştim ca am făcut ceva greşit. Mărimea este irelevantă de vreme ce produceaceiaşi senzaţie iar oricât ne-am strădui să nu ne mai gândim la răul făcut, nu putem.
Vina este constrângerea de a repeta acel lucru corect şi să îndepărtăm sentimentul de afi făcut ceva greşit. Repară răul făcut şi te vei simţi mai bine.
Dacă nu putem îndrepta răul făcut, vina îşi va intra în rol. În cazul în care nu survine nici o pedeapsă tangibilă, rămânem cu vina severă şi începem a ne pedepsi singuri.Dacă putem frânge acest ciclu şi să îndepărtăm negativitatea pe care o experimentăm, mulţidintre noi pot fi copleşiţi din cauza vinei, permiţându-i să ne afecteze atitudinea despre noiînşine şi modul de a privi viaţa. Pentru alţii poate însemna depresie.
Depresia – 
este acel lucru despre care nimeni nu doreşte să vorbească dar pentru caremilioane de oameni sunt trataţi în fiecare zi de depresie clinică, care implică un dezechilibruchimic la nivelul creierului. Evident, dacă este implicat un dezechilibru chimic, ar trebui săcauţi cât mai repede ajutorul din partea unei persoane autorizate în tratarea problemelor mentale.Dar dacă depresia ta e mai mult de natura tristeţii, ai putea beneficia de pe urma lucrurilor învăţate aici. Oamenii intră în depresie de obicei după evenimente stresante din viaţa lor.Acest lucru ar putea ţine de gravitatea pierderii unei persoane dragi, un divorţ ori altele cumar fi o serie de promoţii ratate sau probleme financiare.

Activity (22)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
Bogdann liked this
supraebf liked this
NAMASTERA22 liked this
nelu49 liked this
amalia.barac5679 liked this
lily liked this
Marius Jeleru liked this
cosminandreiluca liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->