Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
17 Pupuh Sunda

17 Pupuh Sunda

Ratings: (0)|Views: 496 |Likes:
Published by MrDeswan

More info:

Published by: MrDeswan on Oct 19, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/19/2010

pdf

text

original

 
Pupuh Sunda
Kumpulan 17 Pupuh Sunda.
Asmarandana
Laras: SalendroWatek: silih asih silih pikanyaah atawa mepelingan.1 Pada := 7 padalisan.
Pupuh 1: Asmarandana
 Eling eling mangka eling ( 8 engang – vokal i / E-ling-e-ling-mang-ka-e-ling (jumlah 8), ling panungtung vokalna i)rumingkang di bumi alam( 8 – a )darma wawayangan bae ( 8 – e )raga taya pangawasa ( 8 – a )lamun kasasar lampah ( 7 – a )nafsu nu matak kaduhung ( 8 – u ) badan anu katempuhan ( 8 – a )
Panambih:
Eling-eling masing elingDi dunya urang ngumbaraLaku lampah nu utamaAsih ka papada jalmaUcap tekad reujeung lampahTingkah polah sing merenahRuntut rukun sauyunanHirup jucung panggih jeung kamulyaan ——————-Laras: SalendroVokal: Seniman/wati RRI BandungSumber: Dokumen RRI BandungEncryptor: Ki HasanTitimangsa: 26 Agustus 2004Sumber:[geocities.@][www.angeltowns3.@]
 
Balakbak 
Watek: pikaseurieun.1 pada := 3 padalisan.
Pupuh 2: Balakbak 
 Aya warung sisi jalan rame pisan – Citameng(15-e)Awewena luas luis geulis pisan – ngagoreng (15-e)Lalakina lalakina los ka pipir nyoo monyet – nyanggereng (19-e).
Panambih:
Aya warung sisi jalanRame pisan ku nu jajanTihothat nu ngaladangan Nu jarajan sukan-sukan ————————-Laras: MadendaVokal: Seniman/wati RRI BandungSumber: Dokumen RRI BandungEncryptor: Ki HasanTitimangsa: 26 Agustus 2004
Dangdanggula
Pupuh 3: Dangdanggula
 Mega beureum surupna geus burit Ngalanglayung panas pipikiranCikur jangkung jahe koneng Naha teu palay tepungSim abdi mah ngabeunying leutik Ari ras cimataanGedong tengah lautUlah kapalang nya belaParipaos gunting pameulahan gambir Kacipta salamina
Panambih:
Hiji basa, hiji bangsaBasa bangsa, IndonesiaHiji bangsa, hiji nusa Nusa tunggal, NusantaraSeler-seler, suku bangsaDi wewengkon, mana-manaSakasuka, sakadukaWujud bangsa, Indonesia
 
 ——————————-Laras: Pelog, SorogVokal: Seniman/wati RRI BandungSumber: Dokumen RRI BandungEncryptor: Ki HasanTitimangsa: 26 Agustus 2004Sumber:[www.angeltowns3.@]
Durma
Pupuh 4: Durma
:Moal ngejat sanajan ukur satapak Geus dipasti ku jangjiMun tacan laksana Numpes musuh sarakahHeunteu niat seja balik  Najan palastraMati di medan jurit
Panambih:
Di mamana si penjajahPada amarah marudahManan kapok anggur gawok  Najan dituyuk diragut Nagri sadayanaUmumna ngabela Nyempad rosa, pulitik penjajahTapi nu ngajajahTeu pasrah, teu sadrahTerus meres, ngahina ngarinah ——————— Laras: PelogVokal: Seniman/wati RRI BandungSumber: Dokumen RRI BandungEncryptor: Ki HasanTitimangsa: 27 Agustus 2004Sumber:[www.angeltowns3.@]Parantos diedit 1 kali. Editan pamungkas dina 13.10.04 08:59 ku jamparing.

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->