Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
34Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Kerja Kursus - Kemahiran Bola Sepak

Kerja Kursus - Kemahiran Bola Sepak

Ratings:
(0)
|Views: 3,879|Likes:
Published by adang30

More info:

Categories:Types, Research
Published by: adang30 on Oct 24, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/19/2013

pdf

text

original

 
SEKAPUR SIREH
Permainan adalah satu aktiviti sukan yang digemari hampir semuaperingkat usia di dunia. Terdapat banyak permainan yang dimainkanpada dewasa ini. Apatah lagi permainan pada masa kini, bukan sahajasekadar mengeluarkan peluh malah boleh dijadikan satu sumberpendapatan.Memilih permainan bola sepak sebagai satu kertas kerjamenjadikan saya memahami serba sedikit sejarah, peraturan, caradimainkan dan sebagainya. Kerja kursus ini adalah gabungan hasilpengalaman saya dan rujukan yang telah dibuat. Terima kasih saya kepada pensyarah PJ saya, En. Mohd NaharBin Mohamad Wazir yang banyak membantu saya secara amnyadalam penghasilan kerja kursus ini. Tidak lupa juga kepada pensyarah-pensyarah PJ yang lain, yang telah banyak memberi bimbingan sertatunjuk ajar tentang kefahaman Pendidikan Jasmani dan Kesihatan. Jasaanda tidak dilupakan. Tidak lupa juga jutaan terima kasih kepada rakan-rakanseperjuangan yang membantu memberi serba sedikit gambarantentang tugasan ini. Terima kasih juga kepada ibu bapa saya yangmemahami keadaan saya sepanjang menyiapkan kerja kursus ini.Akhir kata, segala yang baik datangnya dari Allah dankekurangan itu adalah kelemahan saya sendiri. Dengan izin-Nya,dapatlah saya menyiapkan kerja kursus dengan baik walaupunterdapat rintangan.Sekian.
 
ISI KANDUNGAN
Kandungan MukaSurat
Pengenalan 3
1.0 Pengertian
1.1 Pengujian
1.2 Pengukuran
1.3 Penilaian
2.0 Perbezaan Pengujian, Pengukuran,5dan PenilaianBahagian A ( Ujian Psikomotor)
1. Pengenalan6
2. Ukuran Dan Lakaran Gelanggang7Permainan Bola Sepak
3. Sistem Permainan Bola Sepak9
4. Format Pertandingan Permainan Bola Sepak12
5. Peraturan Permainan Bola Sepak14
6. Ujian Psikomotor15
7. Kriteria Penilaian18Bahagian B 22 Lampiran 24Rujukan 26
2
 
Pengenalan
1.0 Pengertian
1.1 PengujianPengujian
dapat dianggar sebagai proses penyerahan set soalanyang selaras yang perlu dijawab, atau satu prosedur yang sistematikbagi mengukur perubahan seseorang individu atau pelajar.Ujian adalah suatu cara untuk mendapatkan contohan perlakuan yangdiperlihatkan oleh murid di dalam keadaan yang dikawal atauditentukan. Maklumat yang diperolehi daripadanya akan dijadikandasar untuk menilai tahap individu.Proses pengujian lazimnya bermula dengan peringkat persediaan,diikuti pelaksanaan (pentadbiran ujian) dan berakhir denganpemeriksaan jawapan. Melalui proses pengujian ini, seseorang gurudapat mengetahui penguasaan murid terhadap kemahiran yangdipelajari.
1.2 Pengukuran
Pengukuran membawa maksud sebagai suatu proses mendapatkanpenjelasan secara melalui angka tentang sebanyak mana individuatau murid mempunyai sesuatu ciri yang diukur dengan menggunakaninstrumen.Pengukuran juga merujuk kepada proses pemarkahan terhadap jawapan murid yang bertujuan untuk mengukur sesuatu kemahiransecara kuantitatif. Proses ini memerlukan guru memeriksa (denganmembaca atau mendengar) tindak balas murid dan mengagihkanmarkah dalam bentuk angka. Markah pula diagihkan mengikut skimpemarkahan yang telah disediakan terlebih dahulu oleh guru. Markahtersebut biasanya dijumlahkan sebagai jumlah markat mentah ataudiperatuskan.
3

Activity (34)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Kamalruzaman Zeta liked this
Shaiful Anuar liked this
Kamalruzaman Zeta liked this
Kamalruzaman Zeta liked this
Josephine Koh liked this
Abdul Hafiz Kamarulzaman Chegu liked this
Nurul Arifah liked this
Poh Fang liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->