Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
59Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
PRIMUL GENOCID DIN ISTORIA OMENIRII

PRIMUL GENOCID DIN ISTORIA OMENIRII

Ratings:

4.5

(8)
|Views: 2,214 |Likes:
Published by Danilovici
ISTORIA OMENIRII
ISTORIA OMENIRII

More info:

Published by: Danilovici on Jul 20, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/25/2013

pdf

text

original

 
PRIMUL GENOCID DIN ISTORIAOMENIRII
Daca in urma cu numai 10 ani teoria evolutionista a lui Charles Darwin inca era consideratacorecta, descoperirile recente ale paleontologilor aveau sa aduca la lumina un adevar socant. Nu numai ca Homo Sapiens nu avea nicio legatura genetica cu omul de Neanderthal dar,intreaga noastra existenta a survenit in urma unuia dintre cele mai mari masacre din istoriaomenirii.
In acest articol
 
Omul de Neanderthal
I
n anul 1856, in satul german Neanderthal, aflat la cativa kilometri de Dusseldorf, cativa localnici descopereauin timpul unor excavari o serie de oseminte ciudate ca aspect. Alertat, invatatorul din sat, Johann Carl Fuhlrott,avea sa isi da seama ca sta in fata uneia dintre cele mai mari descoperiri din istorie, o straveche specie dehominizi diferita de cea a noastra. Faptul era cu atat mai socant pentru oamenii de stiinta ai vremii, cu cat teoriaevolutionista a lui Darwin avea sa fie publicata trei ani mai tarziu.De fapt, primele urme ale oamenilor numiti de Neanderthal fusesera descoperite cu aproape 27 de ani maidevreme, in 1829, pe teritoriul Belgiei, si in 1848, in Gibraltar. Nimeni nu realizase insa pe atunci importantacovarsitoare a descoperirilor. Cu timpul, nu mai putin de 400 de ramasite ale unor indivizi apartinand aceleiasispecii aveau sa fie scoase la lumina , si odata cu ele, povestea incredibila a celui considerat in mod eronatstramosul umanitatii.Testele efectuate asupra fosilelor si reconstituirea acestora aveau sa aduca un fata paleoantropologilor un individ perfect adaptat conditiilor climatice aspre din Europa preistorica. De altfel, Homo Neanderthaliensis asupravietuit timp de aproape 350.000 de ani, dezvoltand o cultura independenta de cea pe care avea sa o aducaomul modern. Descoperirile arheologice de pe tot cuprinsul Europei, pana in Caucaz si Orientul Apropiat, audemonstrat ca oamenii de Neanderthal erau capabili sa isi creeze arme, obiecte decorationale si de podoaba si practicau inhumarea celor morti. Nici un predecesor al celor doua specii, Neanderthal si Homo Sapiens, nureusise sa atinga un asemenea stadiu de dezvoltare. Nu se stie daca oamenii de Neanderthal foloseau un limbaj articulat, desi conformatia scheletica arata ca eraucapabili sa vorbeasca. Ba mai mult, craniile acestor hominizi erau mult mai mari decat cele ale oamenilor moderni, concluzia normala fiind aceea ca si creierul acestora avea un volum mai mare decat in cazul lui HomoSapiens. Oamenii de stiinta nu au putut insa afla care era complexitatea intelectuala a unui asemenea hominid sicare erau functiile pe care le putea dezvolta un creier atat de mare.Inaltimea medie a unui barbat neaderthalian era de circa 1,65 metri, la o greutate de aproximativ 90 dekilograme, in timp ce femeile se pare ca nu depaseau o talie de 1,50 metri. Nasul tesit si narile ample aratau caacestia erau perfect adaptati climei aspre, putand sa inhaleze fara probleme aerul rece din timpul perioadelor glaciare.
 1
 
Homo Sapiens
Homo Sapiens sau omul modern a aparut in Africa acum circa 200.000 de ani, descinzand, se pare, din HomoErectus, specie care ar fi populat continentul african incepand de acum 1, 8 milioane de ani. Ipoteza este totusiuna controversata, numerosi paleontologi neacceptand ideea acestei evolutii.Omul a inceput sa paraseasca Africa acum circa 40.000 – 50.000 de ani, ocupand pe rand toate celelaltecontinente. Desi se credea ca America a fost ultima colonizata, primii oameni traversand din Siberia spre Alaska,si apoi spre centrul continentului acum circa 10.000 de ani, la sfarsitul ultimei mari glaciatiuni, o descoperirearheologica de senzatie, realizata in ultimii ani, a demonstrat ca Homo Sapiens a ajuns pe continentul americanin urma cu peste 17.000 de ani. Dovada stau cele cateva varfuri de sulita realizate din silex descoperite in StateleUnite ale Americii, identice cu cele realizate in Europa acelor vremuri. Se pare ca oamenii au traversat Atlanticulin cautarea vanatului, fapt demostrat recent de observatoarele climatice, care au confirmat faptul ca acum20.000-17.000 de ani, conditiile climatice aspre duceau la inghetarea completa a nordului oceanului Atlantic.Primele continente colonizate de catre Homo Sapiens aveau sa fie Europa si Asia, asa numita Eurasia, desicauzele acestei migratii nu sunt inca pe deplin cunoscute. Una dintre cele mai plauzibile teorii presupunedeplasarea animalelor catre nord, deplasare datorata secetei prelungite din Africa si reducerea substantiala arezervelor de apa. Omul ar fi urmat turmele de ierbivore ajungand astfel sa ocupe intreaga suprafata a planetei.
 
Conflictul dintre specii
Testele ADN efectuate la Universitatea din Munchen, in 1997, asupra ramasitelor unui neanderthalian au scos laiveala o informatie dezarmanta pentru toti cei care mai credeau in teoria darwinista a evolutiei. Omul de Neanderthal nu numai ca nu are nicio legatura genetica cu omul, dar este o specie cu totul si cu totul diferita.Conform legilor nescrise ale naturii, reprezentantii celor doua rase nu ar fi fost capabili sa interactioneze sexualsi sa dea nastere unor hibrizi, asa cum sustinea una dintre teoriile paleontologice. Ba mai mult, Homo Sapiens siHomo Neanderthaliensis au evoluat separat, indiferent unul de altul, dezvoltand culturi cu valori asemanatoare incolturi diferite ale lumii.Rezultatele analizelor antropologice si arheologice au fost de-a dreptul socante. Cele doua specii s-au ciocnitacum circa 40.000 de ani, perioada in care oamenii patrundeau in Europa, si au trait in acelasi areal timp deaproape zece milenii. Vetrele descoperite pe vechiul continent demonstreaza ca stramosii nostri au distruscomplet intreaga populatie de neanderthalieni, fara a se feri de la a recurge la acte de canibalism.Oamenii de stiinta sunt de parere ca omul de Neanderthal nu este singura specie hominida pe care omul a distrus-o in tentativa sa de cucerire a planetei, Homo Sapiens lichidand si populatii restranse de urmasi ai lui HomoErectus sau alte specii umane dezvoltate independent. Avea sa fie primul genocid din istoria umanitatii.
Cea mai mare deplasare de populatie din toate timpurile!Aproape o treime din populatia germana provine din emigratiacauzata de razboi si de copiii acestora.
Acest material provine din revista GEODe cind exista omenirea populatii intregi parasesc locurile natale din cauza conditiilor de viatade nesuportat. 100 milioane oameni traiesc momentan in locuri straine lor, in tari in care nu s-au nascut. Emigrarea exista insa nu numai de acum. De la primele rataciri ale rasei umane in2
 
stepa africana emigratia s-a dovedit forta conducatoare a istoriei omenirii. Nimeni nu paraseste locurile natale de buna voie, daca le-ar merge bine acolo unde traiesc, atunci nu ar  parasi aceste locuri. Razboie civile, alungari in masa, asuprirea si mai ales saracia, conving populatii intregi sa invinga chiar si oceanele. 60 de milione europeni, - majoritatea din cauzasuferintei sau a asupririi politice- au parasit vechiul continent din 1850 pina la inceputul celuide-al doilea razboi mondial. Au cautat lumea noua, mai ales SUA, care a asimilat 40 demilioane de oameni din Europa.Majoritatea emigrantilor ce se afla in ziua de azi pe fuga, o fac pt. a supravietui. UNOaproximeaza numarul acestor persoane la 22 milioane ce incercau sa-si salveze viata in 1997 prin fuga dintr-o tara in alta, ca de exemplu in Africa centrala intre Rwanda si Burundi.Printre cele mai cumplite migratii in istoria omenirii s-a dovedit a fi timpul coloniilor. Insecolul al 17-lea si al 18-lea au fost vinduti ca. 15 milioane africani in lanturi, si anume inAmerica de Nord, Brasilia, insulele Caraibice. Nici secolul al 19-lea n-a fost mai bun, cind cel putin 10 milioane "Kulis" din China si India au fost vinduti ca un salariu pe o zi in toatalumea. 7 milioane de indieni musulmani au fugit in 1947 in noul stat islamist Pakistan, inacelasi timp aproape acelasi numar de hindu au parasit Pakistanul in directia opusa. Nici secolul al 20-lea n-a fost scutit de acest fenomen. Astfel in 1946 5,9 milioane oameni ausosit in cele trei teritori germane administrate de SUA, Franta si Marea Britanie. Chiar si inziua de azi razboiul din Iugoslavia a alungat 2,6 milioane de oameni din casele lor.In fiecare an paresc 1,5 milioane cetateni in lumea intreaga locurile in care s-au nascut siaproape un milion cauta azil undeva. In Germania au sosit intre 1994 si 1995 ca. 800 000 deoameni, intr-o tara in care nu exista inca o legislatie care sa reglementeze emigratia.600 000 de nemti au trecut zidul din Berlin din 1961 pina in 1988 din RDG in RFG.Germania de est a pierdut un sfert din populatie intre 1949 si 1995. Germania federala acumparat 34000 azilanti politici la un pret de 95000 marci germane pe cap de azilant.din Geo 10/2001Germani din regiunile Westfalen, Osnabrück, Münsterland au mers sa lucreze in Olanda, intresecolele 17 si 19. In fiecare vara plecau pina la 30000 de "Hollandgänger" la scos turba sau lacositul finului pe tinuturile olandeze. Acolo cistigau de 4 ori mai mult decit acasa. In 1850 seschimba sensul migratiei: in zona Rühr vin olandezi la lucru in mine.In ianuarie 1788 poposeau primi europeni pe coasta de est a Australiei, printre ei si 700 de puscariasi din Anglia, deportati la munca aici pentru a racorda aceasta colonie coroanei britanice. Din aceasta asezare se naste Sydney. In total Anglia deporteaza aici ca. 160.000 deoameni, si abia in 1868 opreste acest flux de puscariasi.Putin stiu ca 6 milioane de etnici germani traiesc in America de sud.Intre 1939 si 1951 mai mult de 10% din populatia Europei va fi mutata sau silita sa-si paraseasca casele, in total mai mult de 60 milioane de oameni.Fenomenul parasirii Europei si risipirii in intreaga lume a cuprins ca. 60 de milioane deoameni in perioada de timp 1500 si 2000.3

Activity (59)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Costea Gica liked this
Dobrica Petrisor liked this
bagi4ever liked this
Mihai Iulian liked this
Portasa Trifon liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->