Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Creatieve Werkvorm Freewriten Tbv Social Media

Creatieve Werkvorm Freewriten Tbv Social Media

Ratings: (0)|Views: 36|Likes:
Published by Regina van de Berg
Freewriten is een creatieve werkvorm die je goed kunt inzetten om informatie te verzamelen over bijv. participatie van deelnemers in online netwerken.
Freewriten is een creatieve werkvorm die je goed kunt inzetten om informatie te verzamelen over bijv. participatie van deelnemers in online netwerken.

More info:

Published by: Regina van de Berg on Oct 26, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/26/2010

pdf

text

original

 
Creatieve werkvorm
free-writen
ten behoeve van social media
 
WorkshopKansenvoor
(online)
Verbinding
@ReginavandeBerg
 
 Workshop kansen voor verbinding 
Workshop Kansen voor Verbindingin online netwerken - Freewriten
Doel
 Deze workshop slaat een brug tussen de dagelijkse praktijk ende toekomst waarin online netwerken een belangrijk hulpmiddelkunnen zijn voor (o.a.) antwoord op vragen, delen van kennisen andere vormen van participatie.We vergaren hiermee informatie over hoe deelnemers zich aldan niet kunnen of willen profileren in een online community enwat er aan de organisatiekant nodig is om die energie tin tezetten en te behouden.
Uitvoering
We vragen de deelnemers middels
freewriting 
antwoord tegeven op de vragen uit het freewrite document (zie bijlage):
 A)
 
Welke kwestie zou jij aan de orde willen stellen in een online community waar collega - communicatiespecialisten zitten? B)
 
Je hebt antwoord gekregen op je vraag. Binnen de community willen ze graag dat je een pro-actief lid wordt.- Beschrijf wat jouw bijdrage / rol kan zijn in de community;- Beschrijf wat jij nodig hebt om die rol te kunnen vervullen;- Beschrijf wat jou zou motiveren om een actief participerend lid van de community te worden.
 
Vorm
Dialoog crikel +
freewriten
. Afhankelijk van het aantaldeelnemers zijn er cirkels van ongeveer 10 personen dieworden geleid door een procesbegeleider.Deelnemers krijgen een
‘freewrite’ 
document waarinbovenstaande vragen zijn opgenomen. Het is de bedoeling datze zonder al te veel na te denken (intuÏtief) antwoord geven opde gestelde vragen. Ze krijgen per vraag 1 minuut de tijd.
Werkwijze dialoog
Begeleiders lezen de vraag voor, nodigen deelnemers uit om teschrijven, houden de tijd in de gaten en lezen dan de volgendevraag voor + minuut en geven stopsein voor start dialoog.Iedere deelnemer leest (al dan niet gefaseerd) zijn of haar eigenantwoord op vraag 1 voor. Begeleider noteert kernpunten (opflipover) en clustert waar mogelijk. Afhankelijk van tijd, hieroverin gesprek gaan met elkaar.
Output
Duidelijk moet worden of er gemeenschappelijke dragers zijnwaarover je met elkaar in gesprek kunt gaan of die alsuitgangspunten gelden.
Toepassing
Deze werkvorm (ontwikkeld met Alma Wattimena) kan opverschillende manieren worden toegepast. Het werkt vooralgoed in een situatie waarin je in korte tijd gestructureerd veeldata wilt verzamelen, daar op een rustige manier over ingesprek wilt gaan en informatie op papier wilt verzamelen voorlatere analyse-doeleinden.
@ReginavandeBerg
 
Freewrite document 
WorkshopKansen voor Verbinding
met behulp van online netwerken
 Naam: ………………………………….Organisatie: ………………………….

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->