Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Cluster Servers Error 1034

Cluster Servers Error 1034

Ratings:
(0)
|Views: 173|Likes:
Published by Floris van Enter
Bij de verandering van harde schijven kunnen errors optreden bij Microsoft Cluster servers. Hier een handleiding op dit op te lossen.
Bij de verandering van harde schijven kunnen errors optreden bij Microsoft Cluster servers. Hier een handleiding op dit op te lossen.

More info:

Categories:Types, Research
Published by: Floris van Enter on Jul 23, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/16/2009

pdf

text

original

 
Floris van EnterDennis van Herk 23 juli 2008
SQL SERVER CLUSTER, ERROR1034
Na een firmware update van het SAN werden nieuwe LUNs aangemaakt en alle data gerestoredvan de SQL Server clusters. Na het poging tot het opbrengen van de cluster service kwam er eenfoutmelding en werd de service niet gestart. Dit probleem deed zich niet alleen voor bij de SQLServer 2000 server maar ook bij de SQL Server 2005 server welke allebei Windows Clusters zijn.Hieronder omschrijven we waardoor het probleem zich optreedt met daarna een kortestappenplan hoe je zo snel als mogelijk het probleem kan verhelpen.Bij de foutmelding werd het volgende in de eventlogs van de servers opgenomen.Met daarop volgend;
Event Type:
ErrorEvent Source:
ClusSvcEvent Category:
Physical Disk ResourceEvent ID:
1034Date:
7/18/2008Time:
11:34:46 AMUser:
N/A Computer:
SQL-CLUSTER-W01Description:
The disk associated with cluster disk resource'Disk S:' could not be found. The expected signature of the disk was 4A524C62. If thedisk was removed from the server cluster, theresource should be deleted. If the disk was replaced, the resource must be deleted and created again in order to bring the diskonline. If the disk has not been removed or replaced, it may beinaccessible at this time because it is reserved by another servercluster node.For more information, see Help and Support Center athttp://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
 
Event Type:
ErrorEvent Source:
ClusSvcEvent Category:
Failover MgrEvent ID:
1069Date:
7/18/2008Time:
11:34:46 AMUser:
N/A Computer:
SQL-CLUSTER-W01Description:
Cluster resource 'Disk S:' in Resource Group'Disk Group SQL_Data1' failed.For more information, see Help and Support Center athttp://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
 
Oorzaak 
Harde schijven die gebruikt worden door Windows Cluster service worden geïdentificeerd meteen ID welke opgeslagen wordt in het Windows register. Op het moment van het starten van deservice worden deze schijven aan de hand van het register opgezocht.Na het koppelen van nieuwe LUNs of vervangen van harde schijven en het aanmaken van eennieuwe partitie zijn er nieuwe IDs toegekend aan de harde schijven. De Cluster Service kan dan deharde schijven niet meer identificeren en weigert te starten met de bijbehorende foutmelding.Een oplossing van het probleem ligt in het synchroniseren van de IDs. Het is mogelijk om in hetregister handmatig de IDs aan te passen naar wat nu de ID is. Nadeel is echter dat we niet directweten waar en hoever we in het register moeten ‘hacken’. Een andere mogelijkheid is om de IDs teherschrijven op de harde schijf. Dit is zeer eenvoudig te doen en de kortste weg naar de oplossing.De IDs op de harde schijf kan je opvragen en wijzigen via de tool dumpcfg.exe. Samen met degegevens in het eventlog en diskmanager kan je dan de juiste IDs naar de harde schijf wegzetten.Voordat Windows je toestaat dit te doen moet je wel eerst zorgen dat de harde schijven niet ingebruik zijn. Met devicemanager en service manager kan je de services en harde schijven stoppenopdat ze niet in gebruik zijn zodat je ze na een reboot kan bewerken.
Bronnen
Voor meer informatie kan je in de knowledge base van Microsoft zoeken naar KB280425 en opde volgende website kijken;http://www.dumpcfg.com/De tool Dumpcfg.exe k an je vinden in de Windows 2000 Resource kit of op de websitehttp:// www.dumpcfg.com/.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->