Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
SLAVSKI KOLAČI

SLAVSKI KOLAČI

Ratings: (0)|Views: 65 |Likes:
Published by tanja_m_mil

More info:

Categories:Types, Recipes/Menus
Published by: tanja_m_mil on Nov 01, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/03/2012

pdf

text

original

 
KOLAI ZA SLAVU
Kupice od oraha (Neko ih zove µJagodice¶)
200 gr mlevenih oraha, 200 gr prah secera i vrlo malo soka i kore od limuna.Zamesiti i rukom oblikovati kupice pa ih valjati u kristal seceru.
Stanglice od kikirikija
200 gr mlevenog kikirikija, 200 gr prah secera, 60 gr rastopljene cokolade zamesenje i 60 gr biljnog margarina. Zamesiti i razvuci, preliti cokoladom. Seci kadase cokolada stegne.
Lesnik kuglice
200 gr mlevenog lesnika (+100 gr seckanih, przenih lesnika), 200 gr secera u prahu, 60 gr rastopljene cokolade za mesenje i 60 gr biljnog margarina. Zamesiti pa praviti kuglice. Svaku kuglicu cackalicom probusiti i umakati u spinovan secer  pa valjati u sitno seckane prepecene lesnike.
Uciteljski dugmici
200 gr mlevenih oraha, 200 gr prah secera, malo soka od pomorandze i 1kasika kakaa. Zamesiti, oblikovati rukom kuglice pa na svakoj napraviti maloudubljenje.Malo prah secera umutiti sa vrlo malo vrele vode i time puniti udubljenja idok se fil jos uvek nije stegao staviti suvo grozdje.
Kuglice od pistaca
(neslanog, prepecenog)200 gr mlevenog pistaca, 200 gr prah secera, 60 gr biljnog margarina.Zamesiti i oblikovati. Mogu se praviti kuglice ili se razvuci da se dobiju stanglice.Ja sam ih ovom prilikom ukrasila cokoladom.
Brza oblanda
Potreban materijal:1l mleka
 
5
00gr eera12
5
gr margarina200gr mlevenog keksa200gr mlevenih oraha2 kaike kakaoa4 lista velike oblandePriprema:Mleko skuvati sa eerom. Dodati margarin i kada pone da pravi mehuriedodati keks, orahe i kakao. Prokuvati sve zajedno malo i skloniti sa vatre. Ostavitida se malo prohladi i filovati listove oblandi. Nafilovane oblande pritisnuti nekimtekim predmetom dok se lepo ne stegnu.
Snikers kocke
Potreban materijal:300gr eera2
5
0gr margarina2dl vode400gr petit beure keksa300gr neslanog peenog kikirikija60gr okoladeza glazuru:1
5
0gr okolade1
5
0gr eera30gr margarina1dl vodePriprema:U erpicu staviti eer i vodu. Kada pone da vri dodati margarin i okoladu.Meati neprestano dok se sve ne rastopi i lepo sjedini. Kikiriki samleti, ali ne previe sitno. Keks izlomiti na sitnije komade. U vanglicu staviti keks i kikiriki, pa preliti rastopljenom masom sa poreta i sve sjediniti. Ostaviti da se ohladi.Povremeno se moe promeati da bi se lepo sjedinili svi sastojci. Kada se masaohladi, staviti je na posluavnik i formirati kola. Staviti da se malo jo stegne ufriideru, taman dok se pripremi glazura. Glazuru pripremiti tako to okoladu ieer preliti sa vodom. Kuvati dok ne postane gusta masa, stalno meajui da nezagori. Kada masa bude gusto kuvana, dodati maslac i jo malo promeati, tamanda se rastopi. Malo prohladiti i preliti preko kolaa.
 
 
arene kuglice sa kokosom
Potreban materijal:1dl slatke pavlake200gr okolade za kuvanje2
5
gr buteramalo arome vanile100gr kokosovog branaeer u boji jestivi gliter prahPriprema:Pavlaku staviti u erpicu i na tihoj vatri zakuvati. Skinuti sa vatre i dodatiokoladu i buter da se istope. Dodati aromu vanile. Ostaviti dva sata u friideru dase stegne. Ohlaenu masu promeati, dodati kokosovo brano i aromu i dobro svesjediniti. Od umeene mase praviti kuglice. Mogu se valjati u kristal eer u boji,ili se ukraavati jestivim gliter prahom, po elji. Ako ne moete da naete kristaleer u boji, jednostavno u obian kristal eer dodajte prehrambenu boju u prahu iizmeajte dobro da se ofarba. Samo eer i boja u prahu, bez dodavanja bilo kakvetenosti. Kuglice stavljati u papirne korpice.
Truffles
Potreban materijal:2
5
0gr eera200ml vode2
5
0gr mlevenih oraha100gr otopljene okolade7
5
gr mlevenog keksaokolada u prahu (npr. Nesquik)Priprema:eer i vodu rastopiti. Kad prokuva ostaviti na vatri jo 7-8 minuta. Dodatiorahe, otopljenu okoladu i mleveni keks. Dobro izmeati i ostaviti da se ohladi.Oblikovati male nepravilne kuglice i svaku uvaljati u okoladu u prahu. Presluenja ih ponovo uvaljati u okoladu u prahu.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->