Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
22Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Семинарски труд по Основи на маркетинг

Семинарски труд по Основи на маркетинг

Ratings: (0)|Views: 1,936|Likes:
Published by daniel_mihajlovski

More info:

Published by: daniel_mihajlovski on Nov 03, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/03/2013

pdf

text

original

 
Универзитет за туризам и менаџмент во СкопјеФакултет за меѓународен маркетинг менаџментУЛОГАТА НА МАРКЕТИНГОТ ВО СОВРЕМЕНОТОБИЗНИС РАБОТЕЊЕ
Семинарска работа
Предмет:
Основи на Маркетинг
Предметен професор: Изработил:Проф.Д-р Михајловски Даниел, индекс: 40077
Скопје, 2010
 
СОДРЖИНА:
1.Вовед во маркетингот2.Дефинирање на маркетингот3.Напредокот на маркетингот4.Дефинирање на цели5.Производна ориентација6.Производствена или организациска ориентација7.Продажна насока8.Некомерцијални елементи9.Дефинирање на мисијата
10.
Концепциски развој на маркетингот
– 
предуслови за појавата и развојот намаркетинг концепцијата
 
ВОВЕД:
Најширок третман во економската литература
маркетингот
наоѓа како деловнаполитика на претпријатието, но не деловна политика како класичен систем, туку какопосебен вид деловна политика. Традиционално, „
маркетинг
“ е поим што и се придавана професијата на поврзување на производителите (или потенцијалните производители)на еденпроизводилиуслугасо потрошувачите, и постоечки и потенцијални. Методите на маркетингот влечат од општествените науки,особенопсихологија, социологијаиекономија. Преку рекламирање, маркетингот е исто така поврзан и со креативните уметности.Маркетингот најопшто кажано има за задача да ја достави стоката или некоја услуга одточката на производството до точката на побарувачот на таа стока или услуга. Какоосновна маркетиншка цел е зголемување на обемот на продажбите или раширување напазарниот дел.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->