Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Teks Ucapan Kpp Penutupan Audit Dalam Ms Iso 9001-2008

Teks Ucapan Kpp Penutupan Audit Dalam Ms Iso 9001-2008

Ratings: (0)|Views: 14 |Likes:
Published by azie

More info:

Categories:Types, Speeches
Published by: azie on Nov 08, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/05/2011

pdf

text

original

 
TEKS UCAPAN ALU-ALUANKETUA PENOLONG PENGARAHBAHAGIAN TEKNOLOGI PENDIDIKANNEGERI SEMBILAN DARUL KHUSUS
PENUTUPAN AUDIT DALAM MS ISO 9001:2008TAHUN 2010
TARIKH : 08 OKTOBER 2010TEMPAT : BILIK MESYUARAT, BTPNNS
 
Terima kasih pengacara majlis,Yang Berusaha En Kamaruzzaman bin Hj Ayob(Wakil Pengurusan)En Azizi ZakariaPenolong Pengarah BTPNNS(Pengurus Kualiti)En Mat Azalan bin Budin(Ketua Auditor)En Md Aris bin Yusof (Auditor)En Zainal Abidin bin IsmailTn Hj. Zainal Ariffin bin Mohd YunusSemua pemegang PKP 01 hingga PKPS 10tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian.Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera,Tuan-tuan dan puan-puan,Terlebih dahulu saya ingin memanjatkan kesyukuran ke hadrat Allah s.w.t kerana denganrahmat dan izinnya dapat kita bersama-sama berkumpul dalam Majlis Penutupan Audit DalamMS ISO 9001:2008 Tahun 2010.Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk merakamkan ucapan setinggi-tinggi penghargaandan terima kasih atas kehadiran semua pemegang dokumentasi PKP dan PKPS terdiri daripadasemua pegawai BTPNNS dan staff sokongan pada pagi ini. Saya juga mengambil kesempatanmerakamkan tahniah kepada semua pegawai dan staf kerana telah berusaha bersungguh-sungguh dan telah mengorak selangkah lagi pada hari ini untuk menerapkan MS ISO9001:2008 dalam sistem pengurusan di jabatan ini.
 
Saya difahamkan bahawa persediaan audit telah bermula sejak Mei dan setiap pemegang PKPdan PKPS telah berjaya melaksanakan serta telah diaudit oleh Pasukan Audit DalamanBTPNNS. Saya juga berharap semuanya akan berjalan lancar ke arah mendapatkan pensijilanMS ISO 9001:2008 yang akan dijalankan pada 21 dan 22 Oktober 2010 oleh juruadit SIRIM.Tuan- tuan dan puan-puan yang saya hormati sekalian,Kerajaan telah memperkenalkan pelbagai program bagi tujuan meningkatkan kualiti dalamperkhidmatan awam. Program-program tersebut dirangka bagi meletakkan perkhidmatanpelanggan berada pada tahap yang cemerlang. Antaranya termasuklah Manual Prosedur Kerjadan Fail Meja, Peningkatan Kualiti Perkhidmatan Kaunter, Kumpulan Meningkatkan Mutu Kerja,Pengurusan Kualiti Menyeluruh dan Piagam Pelanggan. Program-program yang telahdiperkenalkan ini telah berjaya meningkatkan keupayaan agensi-agensi kerajaan dalammemberikan perkhidmatan berkualiti kepada pelanggannya. Pelaksanaan program-program ini juga telah menyediakan asas bagi membentuk satu sistem pengurusan berkualiti dalamperkhidmatan awam. Namun masih terdapat ruang yang boleh dilakukan untuk meningkatkanlagi kualiti perkhidmatan yang sedia ada.Hadirin yang dihormati sekalian,MS ISO 9001:2008 adalah satu piawaian yang berdokumen dan bertulis yang menyenaraikanelemen asas yang perlu ada dalam sistem kualiti sesebuah organisasi bagi mempastikanperkhidmatan yang diberikan dapat memenuhi kehendak pelanggan. Pada amnya, pelaksanaanMS ISO 9001:2008 adalah bagi memenuhi kehendak pelanggan yang mahukan organisasimelaksanakan MS ISO 9001:2008 sebelum pelanggan bersedia untuk mendapatkan produkatau perkhidmatan yang disediakan oleh sesebuah agensi atau jabatan disamping dijadikansebagai blueprint untuk penambahbaikan dan meningkatkan kecekapan dan keberkesananorganisasi tersebut.Memandangkan usaha-usaha ke arah memperolehi sijil MS ISO bukanlah kerja yang mudah,oleh itu saya menyeru kepada semua lapisan kakitangan jabatan ini agar mempersiapkan diridan memberikan komitmen yang tidak berbelah bagi terhadap usaha ini.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->