Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
20Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Pedaran Basa Sunda(Kel1 Adhitya NF)

Pedaran Basa Sunda(Kel1 Adhitya NF)

Ratings: (0)|Views: 10,505|Likes:
Published by adhitmessipisan
Karya Tulis Basa sunda tentang Undak usuk basa
Karya Tulis Basa sunda tentang Undak usuk basa

More info:

Published by: adhitmessipisan on Nov 25, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/04/2013

pdf

text

original

 
PEDARAN BASA SUNDA
UNDAK USUK BASA DINA KAHIRUPAN SAPOPOE
Didamel pikeun tugas Basa Sunda
Disusun ku
XI IPA 6SMA NEGERI 1 GARUTJl. Merdeka No. 91 Tarogong KalerGARUT2010
 
Kata panganteur
 
Puji sinareng sukur hayu urang dugikeun ka Alloh SWT anu tos masihan rahmat sinarenghidayah ka urang sadayana ,kusabab simkuring saparakanca tiasa ngarengsekeun ieu pedaran basa sunda nu judulna ³
Undak Usuk Basa Sunda dina kahirupan sapopoe
´.
 Pedaran ieu ditulis dumasar kana teori-teori nu tos ku simkuring saparakancadipikagaduh ti sababaraha sumber anu tos dipilarian ku simkuring saparakanca
.
 Pedaran ieu moal tiasa kabentuk upami teu aya pihak-pihak anu tos ngabantos kanadidamelna ieu pedaran
.
Kukituna simkuring saparakanca ngahaturkeun nuhun ka sadayarerencangan anu tos ngabantu dina ngarengsekeun ieu makalah anu judulna ³perluna basa sunda
´
 dihareupkeun makalah teh tiasa dimanfaatkeun ku balarea dina perkawis perluna basa sunda dinakahirupan sapopoe ,khususna keur urang sunda
.
 Simkuring saparakanca nyadar dina ieu pedaran masih seeur kalepatan boh dina eusi,kualitas, atanapi dina kuantitasna ieu pedaran, saran jeung kritikan anu ngabangun dihareupkeun pisan dina ningkatkeun elmu kanggo anu ngadamel ieu pedaran
.
 
 
 
BAB
I
 
B
ubuka1.1 Poko Masalah
 Usaha ngalestarikeun basa sunda teu gampang , tapi usaha sangkan urang Sunda, pangpangna rahayat pépéték, meunang kasempetan sajembar-jembarna pikeunngarépréséntasikeun diri jeung pribadina dina widangna masing-masing
.
Lamun urang niténan balantika nasional, karasa pisan kurangna urang Sunda méh dina sagala widang
.
Éléh ku urangMinang, Batak, jeung Bugis nu jumlahna jauh sahandapeun urang Sunda
.
Naha ku lantaran urangSunda henteu miboga kamampuh? Tacan tangtu
.
Anu sidik, urang Sunda apan asor pisankabisana da rata-rata urang Sunda sakolana ngan 7 taun, hartina henteu tamat SMP-SMP acan
.
 Sabalikna urang Sunda nu mareunang atikan luhur, umumna pala putra ménak heubeulatawa ménak anyar anu mibanda méntalitas priyayi, anu ngarep-ngarep dijenengkeun ku nudibendo
.
Da ceuk pikiranana hirup nu utama mah kudu nyekel kalungguhan di pamaréntahan,sanajan gawéna ngan ukur sembah kuriling atawa jadi pakacar 
1.2 Ngidentifikasi masalah.
 Teu aya na rasa ngabogaan kana basa sorangan ,jadi masalah anu kudu di perhatikeunbener bener ku pamarentah ,sabab basa sunda bisa lestari kucara aya anu ngabogaansaha sahana ieu basa teh lamun teu aya anu ngabogaan tangtu ieu basa sunda teh pasti aya anungarebut, umumna basa sunda masih kurang di pikaresep ku budak budak ayeuna ,budak ayeunateu saeutik anu teu apal kana kabudayaan urang sunda ,tangtu urang ulah nyalahkeun sasaha ,tapiurang kudu ilu mikirkeun kuaha carana ieu basa sunda teh teu leungit kaelehkeun ku perkembangan jaman
.
 

Activity (20)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Tri Juhari liked this
Zoanenk Dhe Lah liked this
Nicholas Suntana liked this
Aghny Si Uttung added this note
ka bikin pedaran miara kabersihan lingkungan sakola
Windy Wulandari added this note
hi gmana ini
Aurel Smart liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->