Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Dopis PIO, No 4

Dopis PIO, No 4

Ratings: (0)|Views: 43|Likes:
Published by Ernad Husremović

More info:

Categories:Types, Business/Law
Published by: Ernad Husremović on Dec 01, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/01/2010

pdf

text

original

 
Fond PIO FBiHured Zenica
Sarajevo: 27.02.2009naš broj: #16576 
 Predmet: Dopis No
 4
Poštovani,
Uvod 
prije više od 5 godina sam se obratio vašoj instituciji. Tada sam negodovao odnosom Vašeg službenika gdina Talićaprema mojim radnim kolegama.Prilikom našeg posljednjeg kontakta od prije par dana, utvrdio sam izgleda bio u krivu.
Spoznaja
Objasniću kako sam došao doo te spoznaje.Gdja Željka Vranić, referent općih poslova u našoj firmi, je upućena sa šaltera upućena u Vaše knjigovodstvo, da bidobila instrukcije za utvrđivanje datuma odjave preduzća.Tom prilikom je međutim dobila medicinsku dijagnozu. Tačnije, kada je došla kod gdina Talića, i ovaj čuo o kojoj jefirmi riječ, on je kolegici Željki prenio medicinsku dijagnozu koju je uputio meni.Dijagnoza glasi:
"budaletina"
.Kreativno. Efikasno. Koncizno. Fascinantno! Čovjek me nikada nije vidio, ali je na osnovu moje pisane riječi utvrdiomoje psihofizičko stanje.Takođe je za svaku pohvalu to što je dijagnozu izrekao na čistom vulgarno-bosanskom jeziku, da svako može razumjeti.Ovom Vam pišem u svojim lucidnim momentima.Nikada mi ne bi palo na pamet da ćemo medicinsku uslugu dobiti u poslovnici Fonda PIO. Čak to nismo ni tražili. Pa još besplatno.Pa hajde neka neko kaže da Fond ne vodi računa o svojim klijentima.Istina moram da kažem da mi nije jasno zašto je to gdin Talić morao kolegici to sve drekom izreći. Vjerovatno da ukaže1/3
 
na obziljnost (mog) slučaja.Jutros sam na Fond MIO Mostar, u svom uobičajenom zdravstvenom stanju, napisao sličan dopis napadačke sadržine.Njime napadam gdina Talića i druge vaše službenike.Izvinite na tome. Siguran sam da ćete razumjeti s obzirom na činjenice.Vratimo se na posao.
 Prekid poslovne saradnje sa PIO-om
Gdin Talić je rekao gdji Željki da ne želi imati nikakvog posla sa našom firmom.U proteklim godinama od Vaše institucije međutim nikada nismo dobili takvu informaciju.Ja sam sve do neki dan bio ubjeđen da je Fond PIO državna institucija, te da mi kao poslovni subjekat uopšte nemamoizbora po pitanju "poslovanja" sa Fondom PIO.Ali ta me vijest raduje. I ja bih volio prekinuti veze sa Vama, pa mi objasnite koja je procedura za povrat sredstava koje je firma do sada uplatila na Vaš račun. Naravno iz toga treba izuzeti uplate za radnike koji više ne rade u našoj firmi.U razgovoru sa ostalim kolegama u firmi, svi smo sretni sa mogućnošću povrata do sada uplaćenih sredstava.U društvu kakvo je ovo, sa državom kakva je ova, niko ni ne očekuje da će od uplata u Vaš fond imati vel'kog hajra.Druga stvar koja nam je potrebna, jeste Vaša odluka da "sa nama ne želite imati posla" da bi našu specifičnu pozicijumogli mogli objasniti inspekcijskim službama.
Unaprijed se radujem činjenicom da ćemo našu poslovnu saradnju prekinuti na obostrano zadovoljstvo
.
 Prelazni period, uplata doprinosa za PIO
U ovom prelaznom periodu, dok ne prekinemo poslovnu saradnju, trebali bi nam dati upute kome da uplaćujemodoprinose za PIO, jer na to imamo obavezu po Zakonu o platama Federacije BiH.Sa Vaše poslovnice ne možemo da se odjavimo, u poslovnicu PIO Sarajevo ne možemo da se prijavimo.Za svaki slučaj ću poslati formulare koje je kolegica pokušala dostaviti na Vaš šalter.
 Završne riječi
Što se pak tiče pak mog zdravstvenog stanja, zamolio bih Vas da mi pošaljete pisanu dijagnozu od gdina doktora Talića.Možda mogu od Vlade mogu dobijati neku naknadu. Na vijestima čujem da Vlada dijeli invalidnim osobama naknade išakom i kapom. Možda je šta ostalo i one sa šifrom "budaletina".Ako mi to možete obezbjediti - ako gdin Talić nema formalnu diplomu doktora, onda ništa. Svakako mu se zahvalite umoje ime na besplatnom medicinskom savjetu.2/3

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->