Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
152Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
LOUISE L. HAY – POȚI SĂ-ȚI VINDECI VIAȚA

LOUISE L. HAY – POȚI SĂ-ȚI VINDECI VIAȚA

Ratings:

5.0

(3)
|Views: 10,869 |Likes:
Published by crysstyne

More info:

Published by: crysstyne on Dec 01, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/21/2014

pdf

text

original

 
LOUISE L. HAY – POȚI SĂ-ȚI VINDECI VIAȚA [CLUB]
08 septembrie09 septembrie Louise L. Hay - Poți să-ți vindeci viața | Esenţialul pe scurt
Louise L. Hay – Poţi să-ţi vindeci viaţa
Louise Hay este o autoare foarte cunoscută în întrega lume care adevenit celebră prin această carte în care sunt prezentate bolile şicauzele lor spirituale. Legătura care există între minte, spirit şi corpeste indisolubilă, iar atunci când avem o boală, chiar şi incurabilă,cauza ei trebuie căutată mult mai adânc decât în corp. Potrivitautoarei, odată ce ai identificat cauza spirituală a bolii tale, şanseletale de vindecare cresc enorm. Adevărata vindecare stă în schimbareafelului de a gândi, altfel vindecarea prin medicamente este doartemporară sau chiar ineficientă.Cartea
Poţi să-ţi vindeci viaţa
abordează un nou mod de a priviviaţa şi anume
prin ochii iubirii şi ai iertării
. Aceasta conţine printrenumeroasele vorbe de înţelepciune şi o listă cu bolile cele maicunoscute, cu posibilele cauze şi cu vindecarea lor cu ajutorulafirmaţiilor pozitive.
1
 
Louise L. Hay este adepta schimbării prin puterea afirmaţiilor, motivpentru care prezintă şi în carte o serie de afirmaţii pozitive menite săte ajute să înlături tiparele gândurilor negative cu care e obişnuitămintea ta. Ea a conceput această carte ca o şedinţă de vindecare, cu orecomandare de exerciţii, iar fiecare capitol al cărţii se încheie cu un„tratament” format din afirmaţii pentru vindecare.Autoarea a înţeles foarte bine viziunea medicinii holistice, astfeltermenul de „vindecare” înseamnă mult mai mult decât acela de avindeca un corp, dat fiind faptul că trupul nu este decât suprafaţa,carcasa spiritului. Dacă spiritul tău e intoxicat cu o gândire negativăsau egoistă, mai devreme sau mai târziu se va vedea la suprafaţă,adică în corp.
Iată câteva dintre ideile relevante ale cărţii:
„Viaţa se schimbă în permanenţă. Nu există început şi sfârşit, ci doar oreciclare constantă a substanţei şi a experienţelor. Viaţa nu esteniciodată statică sau stagnantă, întrucât fiecare moment este mereunou.”
Viaţa este extrem de simplă: noi primim întotdeauna ceea cedăruim.
Suntem responsabili pentru tot ceea ce se petrece în viaţa noastră,indiferent că e bun sau rău
Gândurile pe care le emitem şi cuvintele pe care le rostim dau naştereexperienţelor cu care ne confruntăm
Dacă afirmaţia următoare ţi se pare cunoscută, nu ezita să începi să o înlocuieşti: „Ceilalţi oameni încearcă să îmi controleze viaţa” cu „Ceilalţioameni mă ajută întotdeauna să progresez”.Majoritatea oamenilor au idei naive legate de ei înşişi şi prea multereguli rigide despre felul în care „
ar trebui
” să îşi trăiască viaţa.
Încă din primii ani de viaţă, începem să ne comportăm prin a imitaviaţa adulţilor din jurul nostru.
2
 
Din păcate mulţi oameni se tratează singuri aşa cum au fost trataţi larândul lor de către părinţi şi se acuză în interior aşa cum făceau părinţii cuei.
Dacă îţi examinezi retroactiv propria viaţă, vei observa de câte ori airepetat aceleaşi experienţe precum părinţii tăi.
Dacă ai ajuns în această situaţie pentru ideile inoculate de părinţi, nu ecazul să-i acuzi: „Noi suntem
victimele unor victime
, iar ei nu ar fi pututsă ne înveţe altceva decât au învăţat ei înşişi de la părinţii lor. De fapt, eiau fost nişte oameni la fel de speriaţi ca şi tine”.
Noi ne alegem părinţii înainte de a ne naşte, am căutat acei părinţicare să reflecte cel mai bine
tiparul mental asupra căruia trebuie sălucrăm în acestă viaţă
.
„Convingerile noastre nu sunt altceva decât gânduri susţinuteo vreme foarte îndelungată. Oricare ar fi ele, noi nu avemniciun motiv să rămânem ancoraţi în durerea noastră. Trecutulnu mai are nicio putere asupra noastră.”
Îţi vine să crezi sau nu, noi ne alegem singuri gândurile.
Un gând nu ajunge să ne domine decît dacă noi l-am ales şi i-am datacces. Multe din gânduri le refuzăm: „Gândeşte-te cât de des ai refuzat săemiţi gânduri pozitive legate de tine însuţi!”. De ce refuzăm gândurilepozitive?.
Încetează să te mai critici pe tine şi pe ceilalţi, pentru că indiferent ceai face, întotdeauna se poate găsi ceva de criticat.
Resentimentele, (auto)critica excesivă, vinovăţia şi teamagenerează cele mai multe probleme din viaţa oamenilor şi celemai multe boli.
Acestea sunt cauza majorităţii bolilor din viaţa oamenilor, ele se nascdin condamnarea celor din jur şi din lipsa asumării responsabilităţii pentrupropriile fapte.
Astfel, resentimenetele susţinute îndelung duc la cancer, critica şiautocritica duce la artrită, vinovăţia duce la dureri, teama şi tensiuneaduce la ulcer şi dureri de picioare, etc.
Îţi poţi schimba oricând atitudinea faţă de trecut, întrucât e o prostie săte pedepseşti singur pentru rană pe care ţi-a produs-o cineva cu multtimp în urmă; dacă nu-l poţi ierta, tot ţie îţi faci rău în primul rând.
3

Activity (152)

You've already reviewed this. Edit your review.
Adriana Dinu reviewed this
Rated 5/5
interesant
1 thousand reads
1 hundred reads
Rodica Berzava liked this
alexandrinaradu liked this
gabynico liked this
Floris If liked this
Whitney Jones liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->